Krantenkoppen

Dodelijk ongeval op N60: man bij uitstappen gegrepen door vrachtwagen

Op de N60 in Oudenaarde is vrijdagnamiddag ter hoogte van Mullem een dodelijk ongeval gebeurd. Een bestuurder van een auto werd door een vrachtwagen gegrepen bij het verlaten van zijn voertuig.

Meer krantenkoppen in België

LIVE FIORENTINA-GENK. Vrancken verrast: Vandevoordt en El Khannouss verhuizen naar de bank voor cruciaal duel
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE FIORENTINA-GENK. Vrancken verrast: Vandevoordt en El Khannouss verhuizen naar de bank voor cruciaal duel

Na de opdoffer van afgelopen weekend tegen Standard, trekt Genk naar Firenze voor de voorlaatste groepswedstrijd in de Conference League. Tegenstander is Fiorentina, de leider in groep F. Genk deelt voorlopig de tweede plaats met het Hongaarse Ferencvaros. Het treffen in Italië is cruciaal voor Europese overwintering. Volg alles live in onderstaande liveblog.

Lees meer »
Boosheid over opruimactie bij asielzoekers: “Matrassen en spullen weggenomen, mensen moesten de vrieskou in”
VRT NWS
VRT NWS

Boosheid over opruimactie bij asielzoekers: “Matrassen en spullen weggenomen, mensen moesten de vrieskou in”

Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het steuncollectief Vriendschap zonder Grenzen zijn boos over de opruimacties aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel, waar een vijftigtal asielzoekers overnachten. Hun spullen zijn donderdagnamiddag meegenomen en weggegooid, stellen de organisaties. Dat zou gebeurd zijn op initiatief van de eigenaar van het gebouw, Belfius Insurance.

Lees meer »
Nu al eerste dode van skiseizoen. Expert: “Het is bijna altijd de wintersporter die buiten de piste gaat die lawine veroorzaakt”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nu al eerste dode van skiseizoen. Expert: “Het is bijna altijd de wintersporter die buiten de piste gaat die lawine veroorzaakt”

Terwijl wij het voorbije weekend hier even sneeuwpret beleefden, zorgde hevige sneeuwval in Oostenrijk voor de ene lawine na de andere. Daarbij viel zelfs een dodelijk slachtoffer te betreuren, twee skiërs zijn nog vermist. Zorgt hevige sneeuwval zo vroeg op het wintersportseizoen voor een verhoogd gevaar op lawines? Peter Sterckx, lawine-expert bij Sneeuwsport Vlaanderen, legt uit.

Lees meer »
Winkel Sport rouwt om Carlos Vanderhelst (77), die bijna 30 jaar voorzitter was: “Afscheid van een mooie mens”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Winkel Sport rouwt om Carlos Vanderhelst (77), die bijna 30 jaar voorzitter was: “Afscheid van een mooie mens”

Voetbalclub Winkel Sport is in rouw gedompeld. Carlos Vanderhelst werd in 1993 voorzitter van Winkel Sport. Dat bleef hij tot 2021, toen sponsor Geert Cool de fakkel overnam. Een wissel drong zich toen op, Carlos was toen immers om gezondheidsredenen niet meer in staat de uitwedstrijden bij te wonen.
The post Winkel Sport rouwt om Carlos Vanderhelst (77), die bijna

Lees meer »
“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11

Dat er ‘slechts’ drie slachtoffers zijn gevallen en iedereen bij bewustzijn was, is voor iedereen een grote opluchting. Maar de materiële schade na de kettingbotsing op de A11 in Knokke-Heist is wel zéér groot. Tien wagens en twee vrachtwagens deelden in de brokken. “Ik begon te slingeren bij het afremmen en plots reden twee andere wagens me aan.”
The post

Lees meer »
‘Mister KSV Veurne’ en bekende trommelaar Maurits Kesteloot (101) overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

‘Mister KSV Veurne’ en bekende trommelaar Maurits Kesteloot (101) overleden

Amper enkele weken nadat Maurits Kesteloot (‘Maurice’ voor vrienden en familie) op zijn 101ste verjaardag – op 25 oktober – nog een staaltje van zijn trommelkunsten ten beste gaf, is hij overleden op 2 december. Net een jaar geleden, op zijn 100ste verjaardag, werd de eeuweling officieel gehuldigd. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn familie, vrienden, kennissen, lokaal bestuur,

Lees meer »
Zijn zoon is ongeneeslijk ziek, en toch is ‘J’aime La Vie’ van Mathias Sercu ode aan het leven: “Het is géén film over kanker, maar over verbinding”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zijn zoon is ongeneeslijk ziek, en toch is ‘J’aime La Vie’ van Mathias Sercu ode aan het leven: “Het is géén film over kanker, maar over verbinding”

Donderdagavond ging in Gent ‘J’aime La Vie’ in première, het regiedebuut van Mathias Sercu. De film gaat over een jonge moeder die kampt met kanker en dat slechte nieuws aangrijpt om familiale brokken te lijmen. Het aangrijpende verhaal krijgt een extra dimensie door de persoonlijke situatie van de regisseur: zowel broer Sam (56) als zoon Tore (25) vechten tegen kanker.

Lees meer »
▶ Is al die sneeuwval in Europa ook goed nieuws voor skigebieden in Alpen? “Zachtere lucht zal sneeuwgrens doen verschuiven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

▶ Is al die sneeuwval in Europa ook goed nieuws voor skigebieden in Alpen? “Zachtere lucht zal sneeuwgrens doen verschuiven”

Luchthavens in het zuiden van Duitsland en Zwitserland moeten sluiten door hevige sneeuwval. En ook elders in Europa zien we sneeuw uit de lucht dwarrelen. Maar hoe uitzonderlijk is die sneeuwval in deze periode van het jaar? Waar ligt op dit moment de meeste sneeuw in Europa. En ligt er al voldoende sneeuw in de skigebieden? HLN weerman David Dehenauw

Lees meer »