Krantenkoppen

“Dronken” en boze machinist verlaat trein “na missen van halte”, conductrice vangt gestrande passagiers op

Een schijnbaar dronken machinist heeft donderdagavond zijn trein achtergelaten in het station van Opzullik (Silly) in de provincie Henegouwen nadat hij een halte had gemist en mogelijk ook twee rode seinen zou hebben genegeerd. De NMBS is met een intern onderzoek gestart.

Meer krantenkoppen in België

Roeselare verliest in eigen huis eerste groepsmatch Champions League volleybal
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Roeselare verliest in eigen huis eerste groepsmatch Champions League volleybal

Landskampioen Roeselare heeft donderdagavond op de eerste speeldag van de groepsfase in de Champions League volleybal voor mannenteams met 1-3 verloren van het Turkse Ziraat Bankasi Ankara. De setstanden in de Tombabelhal waren 19-25, 25-19, 24-26 en 24-26.
The post Roeselare verliest in eigen huis eerste groepsmatch Champions League volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »
Zo fier als een gieter lost Hugo Sigal eerste solo-album: “Miguel Wiels waarschuwde me: niet alleen maar tristesse”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zo fier als een gieter lost Hugo Sigal eerste solo-album: “Miguel Wiels waarschuwde me: niet alleen maar tristesse”

Ze gingen samen euthanasie plegen, of hij zou na haar dood sterven van verdriet. “Maar jamais dat ik ooit solo zou verdergaan.” En toch ligt Hugo Sigal vandaag in z’n eentje in de winkel. Een eerste soloplaat op zijn 76ste. “Als oude zot een platencontract krijgen: ik beleef mijn tweede jeugd”, vertelt hij. Meer ontdek je in een nieuwe Showbits.

Lees meer »
“Schumacher dacht dat ik hem wilde vermoorden”: eerste details bekend uit docu over F1-legende, die “meedogenloos kon zijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Schumacher dacht dat ik hem wilde vermoorden”: eerste details bekend uit docu over F1-legende, die “meedogenloos kon zijn”

Het is nog een maand wachten op de nieuwe, vijfdelige documentaire over het leven van F1-legende Michael Schumacher (54). Toch raken nu al enkele details uit ‘Being Michael Schumacher’ bekend. Zo komt onder meer een bekende crash op Spa-Francorchamps, waarna ‘Schumi’ furieus door de pitstraat stormde, aan bod. “Michael dacht dat het een soort samenzwering was om hem te vermoorden.”

Lees meer »
Woater
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Woater

Woater! ’t Vieël nie mè bakken uut de lucht, mo mè containers. Bie vil menschen sto ’t woater figurlik en soms letterlik an de lippen. Me zien gin vissen hé. Mo zoen vissen wal beseffen dan z’ in woater leven?
The post Woater appeared first on KW.be.

Lees meer »
IN BEELD – Disneyfilm ‘Wish’ ging in première in Kinepolis Brussel, een magisch verhaal voor de hele familie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

IN BEELD – Disneyfilm ‘Wish’ ging in première in Kinepolis Brussel, een magisch verhaal voor de hele familie

Op de première van de Disneyfilm ‘Wish’ in Kinepolis Brussel was niet enkel de Nederlandse cast aanwezig, maar ook kinderen die present waren op uitnodiging van Make-A-Wish. En dat paste, want de film zelf heet ook ‘Wish’ en gaat over wensen vervullen.
The post IN BEELD – Disneyfilm ‘Wish’ ging in première in Kinepolis Brussel, een magisch verhaal voor de

Lees meer »
Cultureel Islamitisch Centrum vindt nieuwe stek in Sint-Andries: “Dit wordt geen megamoskee”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cultureel Islamitisch Centrum vindt nieuwe stek in Sint-Andries: “Dit wordt geen megamoskee”

Het Cultureel Islamitisch Centrum heeft dankzij giften van moslims en sympathisanten de leegstaande RIZIV-gebouwen in de Hertogenstraat in Sint-Andries voor 700.000 euro aangekocht. De bedoeling is om er een gebeds- en ontmoetingsruimte in te richten. “We hopen dat de buurt ons wil leren kennen en willen onnodig tumult vermijden.”
The post Cultureel Islamitisch Centrum vindt nieuwe stek in Sint-Andries: “Dit

Lees meer »
Vertraging in de bouwsector door slechte weer: “Na al die zachte winters zijn we dit niet meer gewoon”
VRT NWS
VRT NWS

Vertraging in de bouwsector door slechte weer: “Na al die zachte winters zijn we dit niet meer gewoon”

Voor het eerst dit najaar zakken de temperaturen richting het vriespunt. Bovenop de vele regen van de voorbije weken wordt nu ook nog eens sneeuw voorspeld. De bouwsector beziet het met argusogen. Want aanhoudend slecht weer betekent noodgedwongen vertragingen en boze klanten. "Maar we kunnen moeilijk aan een dak werken wanneer de regen er de hele tijd afloopt", vertelt aannemer

Lees meer »
Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”

De Nederlandse PvdA’er Ronald Plasterk weet ook niet precies waarom PVV-leider Geert Wilders hem gevraagd heeft als verkenner op te treden. “Ik had het helemaal niet zien aankomen”, zei hij dinsdag, tijdens zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe rol. Wilders liet hem wel weten het “een interessante gedachte” te vinden als Plasterk het zou gaan doen, en dat hij niet

Lees meer »
Rad van Fortuin tijdens eindejaarsshopping: Maak kans op een Kortrijk Cadeaubon tot 100 euro
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Rad van Fortuin tijdens eindejaarsshopping: Maak kans op een Kortrijk Cadeaubon tot 100 euro

Met drie koopzondagen, het Rad van Fortuin vol Kortrijk Cadeaubonnen en de gezellige sfeer van Winter in Kortrijk wordt shoppen in onze stad tijdens de eindejaarsperiode extra leuk. “Het Rad van Fortuin werd hard gesmaakt door de shoppers, daarom doen we het dit jaar opnieuw”, zegt Wouter Allijns, schepen van Economie.
The post Rad van Fortuin tijdens eindejaarsshopping: Maak kans

Lees meer »
Walter Grootaers geeft update over gezondheid en De Kreuners: “Ik hoop in 2024 of 2025 onze concerten te hervatten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Walter Grootaers geeft update over gezondheid en De Kreuners: “Ik hoop in 2024 of 2025 onze concerten te hervatten”

Walter Grootaers (68) deelt op ‘Radio 2′ mee dat het intussen beter met hem gaat. In september heeft de zanger bekendgemaakt dat hij leverkanker heeft. Daardoor drukte ‘De Kreuners’ de pauzeknop in en laste ze hun geplande concert af. Gelukkig meldt hij dus nu dat het de goede kant op gaat: “De operatie is succesvol verlopen, en momenteel onderga ik

Lees meer »