Krantenkoppen

Duitsers Ulla en Dieter Koch nieuwe coaches van Nina Derwael en co

Enkele weken na het vertrek van Marjorie Heuls en Yves Kieffer hebben onze Belgische topturnsters nieuwe coaches. De Duitse Ulla Koch (68) wordt de nieuwe interim-hoofdcoach van Nina Derwael en co. en zal bijgestaan worden door haar man en assistent-coach Dieter Koch. Ulla Koch was 15 jaar lang hoofdcoach van de Duitse turnbond, waarmee ze verschillende successen boekte.

Meer krantenkoppen in België

Strengere EPC-regels stellen scholen voor kwalijke keuze : investeren in energiezuinigheid of in lesmateriaal?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Strengere EPC-regels stellen scholen voor kwalijke keuze : investeren in energiezuinigheid of in lesmateriaal?

Straks moeten de Vlaamse scholen om de vijf jaar een energieprestatiecertificaat-score laten opmeten. Dat kost geld. Dus moeten ze misschien wel nadenken over welke investering ze vooropzetten: energiezuinige maatregelen of lesmateriaal? Het Oostendse VTI tracht het vraagstuk nu al op te lossen.
The post Strengere EPC-regels stellen scholen voor kwalijke keuze : investeren in energiezuinigheid of in lesmateriaal? appeared first

Lees meer »
KWB viert kaartkampioenen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KWB viert kaartkampioenen

KWB Varsenare heeft haar kaartkampioenen gevierd. De KWB-kaartclub telt 24 leden, die elke tweede vrijdag van de maand vanaf 20 uur samenkomen in het parochiaal centrum in Varsenare. “De meesten zijn van Varsenare, maar we hebben ook mensen uit Jabbeke of Sint-Andries. We zijn ergens in de jaren 60 opgestart en hebben gouden jaren gehad
The post KWB viert kaartkampioenen

Lees meer »
IN BEELD. Etna spuwt opnieuw lava
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

IN BEELD. Etna spuwt opnieuw lava

De Etna spuwt opnieuw lava. Dat meldt het Italiaanse Instituut voor Geofysica en Vulkanologie (INGV) in Catania. Lava van de grootste actieve vulkaan in Europa verlichtte de nachtelijke hemel boven het oosten van Sicilië op vrijdagavond.

Lees meer »
Oostende kent culinaire revival
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oostende kent culinaire revival

Vijftien vermeldingen in de nieuwe Gault&Millau, waaronder vijf stijgers en vier nieuwe namen. Het was ooit anders. Oostende beleeft na mindere tijden een culinaire revival. De jarenlange inspanningen voor en investeringen in de troeven van de Oostendse gastronomie renderen, tot vreugde van het toeristisch bestel in de Stad aan Zee. “Toerisme is ook eten en drinken”, luidt het. Zo veroverde

Lees meer »
Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi heeft kritische bedenkingen bij de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever het voorbije weekend. Volgens Mahdi komt de N-VA-houding grofweg neer op: “opkomen in Wallonië om (centrum)rechtse partijen te verzwakken, iedereen jarenlang gijzelen in communautaire loopgraven en iedere federale hervorming voor de koopkracht en zorg van mensen nu al weigeren”. “Vermoeiend”, zo verzucht de cd&v-voorzitter op X,

Lees meer »
Minister Hilde Crevits op werkbezoek in Home Vrijzicht
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Minister Hilde Crevits op werkbezoek in Home Vrijzicht

In het bijgebouw van het woonzorgcentrum Home Vrijzicht langs de Veurnseweg te Elverdinge werden twee verblijven ingericht als thuisvervangende omgeving voor palliatieve zorg. De directie en personeel mochten Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Visserij op vrijdagnamiddag 1 december ontvangen voor een werkbezoek en rondleiding.
The post Minister Hilde Crevits op

Lees meer »
Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk

Opmerkelijke taferelen aan de Lauwse Sint-Bavokerk. Daar werd aan de voordeur een veiligheidsperimeter ingesteld, nadat brokstukken naar beneden kwamen. “De herstellingswerken worden voorbereid maar we moeten nog wachten op enkele externe partijen”, verduidelijkt schepen Griet Vanryckegem.
The post Brokstukken vallen van Sint-Bavokerk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Willy Naessens schittert opnieuw in ‘The Sky is the Limit’: “Donald Muylle betaalt duizenden euro’s voor reclame, ik krijg ze gratis”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Willy Naessens schittert opnieuw in ‘The Sky is the Limit’: “Donald Muylle betaalt duizenden euro’s voor reclame, ik krijg ze gratis”

Zijn werkethiek is legendarisch. De kreet om z’n echtgenote ondertussen eveneens. En net geen decennium nadat Willy Naessens (84) z’n opwachting maakte in ‘The Sky is the Limit’, schittert hij nu in de ‘All Stars’-editie. In dit gesprek vertelt de bekendste zwembadbouwer van ons land hoe hij omgaat met alle aandacht, wat hij met z’n passage in dit programma wil

Lees meer »
Brussels parlementslid Fouad Ahidar stapt uit Vooruit
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Brussels parlementslid Fouad Ahidar stapt uit Vooruit

Brussels parlementslid Fouad Ahidar neemt ontslag uit Vooruit. Dat zegt Ahidar zondag in een vlammende mededeling. Daarin zegt hij onder meer dat hij zich niet meer kan vinden in de koers van de partij en zegt hij “diep ontzet” te zijn over “de vele blunders, de veroordelingen voor racisme en seksisme” en het “lamentabele beheer van de partij”.

Lees meer »
Kampioenenhulde bij De Lustige Lijnvissers
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kampioenenhulde bij De Lustige Lijnvissers

Bij De Lustige Lijnvissers werden de kampioenen van het afgelopen seizoen gehuldigd. Angelino Debruyne mag zich kampioen noemen. Hij wist maar liefst 54,985 kg vis naar boven te halen.
The post Kampioenenhulde bij De Lustige Lijnvissers appeared first on KW.be.

Lees meer »