Krantenkoppen

Elio Di Rupo te gast in Koninklijk Atheneum van Komen-Waasten

Vrijdagvoormiddag bezocht minister-president van de Waalse regering Elio Di Rupo het Koninklijk Atheneum van Komen-Waasten. Op uitnodiging van het vijfde en zesde middelbaar maakte hij omstreeks 10.30 uur zijn opwachting voor een bomvolle zaal.

Hij kwam vooral om de studenten wat kennis bij te brengen over de Belgische Staat met zijn diverse regio’s en gewesten. Hij was alvast enthousiast te vernemen dat de leerlingen meer dan ooit begaan zijn met het klimaat, de energiebevoorrading en de divers oorlogen die momenteel woeden. Hij vertelde dat Wallonië sterk investeert in mobiliteit, kinderopvang, energie en onderstreepte het belang om hooggeschoolden te hebben in de regio. Vooral het belang van talenkennis kwam sterk naar voor als opstap naar een hoogwaardige tewerkstelling. Nadien beantwoordde hij nog diverse vragen. Vervolgens ging hij naar het schoolrestaurant om de bereide gerechten te proeven, waarna hij de leerlingen van bakkerij, hotel en beenhouwerij een welverdiend schouderklopje gaf. (ZB)

The post Elio Di Rupo te gast in Koninklijk Atheneum van Komen-Waasten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zaakvoerder van ABC Carnaval in Menen is overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zaakvoerder van ABC Carnaval in Menen is overleden

Derdeprovincialer FC Aalbeke Sport is in diepe rouw na het overlijden van ex-speler en sponsor Karim Delahousse (34). Enkele weken geleden verhuisde hij van Menen naar Aalbeke waar hij opgroeide. Karim was de zaakvoerder van ABC Carnaval in de Moeskroenstraat op de Barakken in Menen. In juni 2019 nam hij deze speciaalzaak over. Karim lag al enkele weken in de

Lees meer »
CELEB 24/7. Beyoncé schittert op première van ‘Renaissance’-concertfilm en Kim Kardashian trekt haar kleren uit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

CELEB 24/7. Beyoncé schittert op première van ‘Renaissance’-concertfilm en Kim Kardashian trekt haar kleren uit

Beyoncé vierde de release van de ‘Renaissance’-concertfilm met echtgenoot Jay-Z. Op de première in Los Angeles blinkte ze van top tot teen, net zoals Destiny’s Child-collega Kelly Rowland. Taylor Swift, die eerder dit jaar zelf een succesvolle concertfilm uitbracht, tekende present voor de première in Londen. Op instagram post ze zelfs een foto met Queen Bey om haar aan te

Lees meer »
Nicolas verloor tien jaar geleden zijn vader bij kettingbotsing op A19: “Hij leeft voor altijd verder in de brouwerij”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nicolas verloor tien jaar geleden zijn vader bij kettingbotsing op A19: “Hij leeft voor altijd verder in de brouwerij”

Zondag 3 december zal het exact tien jaar geleden zijn dat een zware kettingbotsing op de A19 tussen Kortrijk en Ieper twee dodelijke slachtoffers eiste. Een van hen was Georges Christiaens (83), die op weg was van Kortrijk naar zijn brouwerij Deca in Woesten. Zoon Nicolas Christiaens, die tien maanden later ook zijn moeder verloor, houdt tien jaar later de

Lees meer »
Europese Commissie stelt versterkte rechten pakketreizigers voor
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Europese Commissie stelt versterkte rechten pakketreizigers voor

De Europese Commissie heeft woensdag een aantal voorstellen op tafel gelegd om de rechten van passagiers en reizigers te versterken. Daarbij heeft ze bijzondere aandacht voor mensen die een pakketreis kopen, na de pijnlijke ervaringen die tal van deze reizigers hebben meegemaakt tijdens de coronapandemie.

Lees meer »
Leuven zoekt 200 proefkonijnen voor mobiliteitsonderzoek
VRT NWS
VRT NWS

Leuven zoekt 200 proefkonijnen voor mobiliteitsonderzoek

De stad Leuven organiseert de komende maanden een mobiliteitsonderzoek en zoekt hiervoor 200 inwoners die hieraan willen meewerken. Zij krijgen een half jaar lang een budget waarmee ze alternatieven voor de eigen auto kunnen testen. Het gaat om een bedrag van minstens 100 euro per maand.

Lees meer »