Krantenkoppen

Extreemrechtse privémilitie of volwassen scoutsgroep? Project Thule en leider Tomas Boutens riskeren celstraffen, maar vragen vrijspraak

Ex-militair en neonazi Tomas Boutens (42) moest zich samen met 16 beklaagden voor de strafrechter in Oudenaarde verantwoorden wegens het vormen van een privémilitie en verboden wapendracht. De besloten groepering was in het bezit van kruisbogen en allerlei geschriften en gadgets die verwijzen naar extreemrechts en het neonazisme. Het parket vordert fikse celstraffen, alle beklaagden vragen de vrijspraak.

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen

De Franse regering zal in 2025 een aanbesteding lanceren voor de bouw van nieuwe windmolenparken op zee. Die moeten in 2035 goed zijn voor 10 gigawatt (GW) capaciteit, zo heeft president Emmanuel Macron dinsdag aangekondigd. De capaciteit zal zo meer dan verdubbelen.

Lees meer »
Grote zonnestorm op komst: vannacht kans op noorderlicht boven België
VRT NWS
VRT NWS

Grote zonnestorm op komst: vannacht kans op noorderlicht boven België

Er is een grote zonnestorm op komst. De kans bestaat dat we daardoor vannacht, maar eventueel ook morgennacht noorderlicht kunnen zien in België. Al lijkt het er voorlopig op dat de wolken de pret zullen bederven. “We verwachten in elk geval storingen voor navigatie- en communicatiesystemen”, zegt ruimteweervrouw Petra Vanlommel.

Lees meer »
“Een platgespeeld hockeyveld”: Alderweireld en Van Bommel spreken “schande” over kunstgras na puntenverlies bij STVV
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een platgespeeld hockeyveld”: Alderweireld en Van Bommel spreken “schande” over kunstgras na puntenverlies bij STVV

Antwerp sluit de heenronde af met 24 op 45, en vooral een erg mager rapport buitenshuis. Dat onderstreept de landskampioen met hun prestatie in Sint-Truiden, waar invaller Ejuke nog een puntje uit de brand kon slepen na een matige prestatie van ‘The Great Old’. Na afloop waren Toby Alderweireld en Mark van Bommel niet te spreken over het kunstgras op

Lees meer »
Zwevegemse handelaars halen opgelucht adem nu eerste deel wegenwerken afgerond zijn: “Blij dat we weer vlot bereikbaar zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zwevegemse handelaars halen opgelucht adem nu eerste deel wegenwerken afgerond zijn: “Blij dat we weer vlot bereikbaar zijn”

De wegeniswerken in de Avelgemstraat zijn afgerond. Daarmee komt een eind aan de belangrijkste wegenwerken van deze legislatuur in Zwevegem, waarbij het eerste deel van de Kortrijkstraat werd aangepakt. Handelaars halen opgelucht adem. “Ik heb op sommige dagen echt gesloten omdat mensen afhaakten. Blij dat we weer vlot bereikbaar zijn”, klinkt het.
The post Zwevegemse handelaars halen opgelucht adem nu

Lees meer »
Jean-Pierre Chiers is 65 jaar spelend lid muziekvereniging Sint-Jan Marke:“Dankbaar voor de erkenning”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jean-Pierre Chiers is 65 jaar spelend lid muziekvereniging Sint-Jan Marke:“Dankbaar voor de erkenning”

Jean-Pierre Chiers (77) speelt al 65 jaar saxofoon bij Koninklijke Muziekvereniging Sint-Jan Marke. Afgelopen zondag huldigde de vereniging hem met een ereteken op het jaarlijkse Sint-Ceciliafeest. “Ik zou graag nog drie jaar kunnen meespelen, zodat ik kan afsluiten op een mooie ronde leeftijd.”
The post Jean-Pierre Chiers is 65 jaar spelend lid muziekvereniging Sint-Jan Marke:“Dankbaar voor de erkenning” appeared first

Lees meer »
Schoolmappen in frigobox of maxi-cosi: ludieke actie in Middenschool Halle doet leerlingen nadenken over gewicht boekentas
VRT NWS
VRT NWS

Schoolmappen in frigobox of maxi-cosi: ludieke actie in Middenschool Halle doet leerlingen nadenken over gewicht boekentas

Omdat leerlingen vaak te veel spullen meesleuren in hun rugzak of boekentas, heeft de GO! Middenschool in Halle een ludieke actie georganiseerd om leerlingen en ouders te doen nadenken over het gewicht van de boekentas. Op de "alles behalve een rugzak"-dag brachten de leerlingen hun schoolgerief mee in een alternatief, zoals een kattenmand of een frigobox.

Lees meer »
Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »