Krantenkoppen

Extreemrechtse privémilitie of volwassen scoutsgroep? Project Thule en leider Tomas Boutens riskeren celstraffen

Ex-militair en neonazi Tomas Boutens (42) moest zich samen met 16 beklaagden voor de strafrechter in Oudenaarde verantwoorden wegens het vormen van een privémilitie en verboden wapendracht. De besloten groepering was in het bezit van kruisbogen en allerlei geschriften en gadgets die verwijzen naar extreemrechts en het neonazisme. Het parket vordert fikse celstraffen, alle beklaagden vragen de vrijspraak.

Meer krantenkoppen in België

Willen is Kunnen kan eindelijk ‘Kwartet in Bed’ op de planken brengen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Willen is Kunnen kan eindelijk ‘Kwartet in Bed’ op de planken brengen

Na twee teleurstellende pogingen tijdens de vermaledijde coronaperiode staat toneelgezelschap Willen is Kunnen te popelen om eindelijk het blijspel Kwartet in Bed op de planken te brengen. Onder het motto ‘derde keer, goede keer’ beloven ze een avond vol complexloos plezier en hilarische chaos.
The post Willen is Kunnen kan eindelijk ‘Kwartet in Bed’ op de planken brengen appeared first

Lees meer »
CD&V komt met 3 voorstellen om gesjoemel met EPC tegen te gaan: “Kan niet dat dezelfde woning D- of B-label krijgt, afhankelijk van deskundige”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

CD&V komt met 3 voorstellen om gesjoemel met EPC tegen te gaan: “Kan niet dat dezelfde woning D- of B-label krijgt, afhankelijk van deskundige”

Nu nogmaals is aangetoond dat het energieprestatiecertificaat (EPC) onvoldoende betrouwbaar is en het huidige systeem allerminst fraudebestendig, komt CD&V-volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne met drie opmerkelijke voorstellen. Die moeten koper en huurder beter beschermen tegen misbruik. Het opmerkelijkste: “Laat sjoemelende EPC-deskundigen opdraaien voor het geld dat huurders of kopers mislopen door een foutief attest.”

Lees meer »
Julie (35) opent babyspeciaalzaak Petites Jubelles in Heist: “Geloof in combinatie tussen webshop en fysieke winkel”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Julie (35) opent babyspeciaalzaak Petites Jubelles in Heist: “Geloof in combinatie tussen webshop en fysieke winkel”

Eind 2020 lanceerde Julie Verbouw (35) haar webshop ‘Petites Jubelles’. Drie jaar later is er nu ook een fysieke winkel in de Knokkestraat in Heist. En de omgeving is Julie niet onbekend want vlak naast haar pand baatten haar ouders de horecazaak Carrello uit. En dat is niet alles want haar zus heeft aan de overkant een interieurwinkel. “Ik huur

Lees meer »
Zieke werknemer moet voortaan in één jaar drie keer op controle bij dokter
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Zieke werknemer moet voortaan in één jaar drie keer op controle bij dokter

Zieke werknemers en zelfstandigen moeten strakker opgevolgd worden door de zieken­fondsen. In het eerste jaar na hun uitval zouden ze zich onder meer drie keer fysiek moeten melden bij de dokter van de mutualiteit. Dat staat in het laatste grote wetsontwerp dat minister van Volks­gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze legislatuur in de strijd gooit om de groeiende trend van langdurig

Lees meer »