Krantenkoppen

Geen vergunning meer voor grote appartementsgebouwen in het centrum van Merchtem

In het centrum van Merchtem mogen geen grote appartementsgebouwen meer bijkomen. Dat staat in een Ruimtelijk Uitvoeringsplan dat definitief goedgekeurd is. Er is nog plaats voor nieuwe woningen, maar op de meeste plekken in het centrum kunnen grote appartementsgebouwen niet langer. Ook mogen de gevels van waardevolle gebouwen niet zomaar gesloopt worden.

Meer krantenkoppen in België

Beperkte schade bij appartementsgebouw in Roeselare nadat probleem met kerstverlichting brand veroorzaakt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Beperkte schade bij appartementsgebouw in Roeselare nadat probleem met kerstverlichting brand veroorzaakt

Donderdagochtend ontstond er omstreeks 9.30 uur een brand in een van de appartementen in het Noordhof, in Roeselare. De brandweer kon het vuur snel blussen, de schade bleef uiteindelijk beperkt. Oorzaak van de brand was een probleem rond de transformator van de kerstverlichting.
The post Beperkte schade bij appartementsgebouw in Roeselare nadat probleem met kerstverlichting brand veroorzaakt appeared first on

Lees meer »
Hoe een rechter de de slijmbaloorlog tussen Action en een speelgoedontwerper moet beslechten: “Zelfs Stevie Wonder kan zien dat het namaak is”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hoe een rechter de de slijmbaloorlog tussen Action en een speelgoedontwerper moet beslechten: “Zelfs Stevie Wonder kan zien dat het namaak is”

Nico Blauw en Larissa Louwman uit Nederland hadden het helemaal voor elkaar. Met hun Squishy Maker, waarmee kinderen zelf slijmballen kunnen maken, veroverde het echtpaar de speelgoedwereld. Tot Action dit najaar opeens Squishy Factory in de schappen had liggen. Even groot, hetzelfde handpompje, dezelfde ballonnen, dezelfde kleur groen. Maar wel drie keer (!) zo goedkoop. Mag dat zomaar?

Lees meer »
Leerlingen VTI Roeselare pimpen auto voor Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen VTI Roeselare pimpen auto voor Warmste Week

Ook al eens een boodschap naar keuze op een wagen willen spuiten? Nicolas Minne (36), leerkracht carrosserie in het VTI, maakt het samen met zijn leerlingen mogelijk met zijn actie voor De Warmste Week. “Voor 5 euro spuit je een persoonlijke tag op onze wagen. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel”, klinkt het.
The post Leerlingen VTI Roeselare

Lees meer »
Broedt Poetin op plannen in de Noordzee?
De Standaard
De Standaard

Broedt Poetin op plannen in de Noordzee?

Russische spionageschepen hebben zich de afgelopen maanden stilletjes opgehouden voor de de Nederlandse kust, in de buurt van datakabels, windmolenparken en gasleidingen. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer, het platform voor onderzoeksjournalistiek van de omroep KRO-NCRV. Er zijn aanwijzingen dat de Russen onderwaterdrones inzetten voor spionage en sabotage.

Lees meer »
Opruimwerken van ondergelopen wegen gestart in Houthulst
VRT NWS
VRT NWS

Opruimwerken van ondergelopen wegen gestart in Houthulst

Medewerkers van de gemeente Houthulst zijn gestart met de ondergelopen straten op te ruimen. Door de wateroverlast waren verschillende wegen afgesloten en inwoners moesten ver omrijden. Pas tegen het weekend zouden alle straten opnieuw helemaal open moeten zijn. Het water heeft wel voor veel schade gezorgd aan het wegdek.

Lees meer »
RECONSTRUCTIE. De rel van de week: hoe geraakten de namen van ‘racisten’ Charles en Kate in de Nederlandse vertaling van een royaltyboek?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RECONSTRUCTIE. De rel van de week: hoe geraakten de namen van ‘racisten’ Charles en Kate in de Nederlandse vertaling van een royaltyboek?

De uitgeverswereld is momenteel zélf in een thriller beland. Het plot: wat is er in godsnaam gebeurd met de Nederlandse versie van het royaltyboek ‘Endgame’? Plots stonden daar de namen van ‘royal racists’ Charles en Kate. De schrijver verwijst naar de vertaler, de vertaler kaatste de bal terug, maar iémand moet het gedaan hebben. We presenteren u: Cluedo met een

Lees meer »
Volgende week daalt een ongezien voetbalspektakel neer in België, kijk er als HLN-abonnee exclusief naar!
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Volgende week daalt een ongezien voetbalspektakel neer in België, kijk er als HLN-abonnee exclusief naar!

Samen hebben ze miljoenen volgers op social media. Wereldsterren als Neymar zijn grote fan van hun waanzinnige skills. En komende donderdag kunt ook ú de beste freestyle-voetballers aan het werk zien. De absolute wereldtop strijdt in Brussel (Docks Dome) immers om het Red Bull Street Style Global Championship, zeg maar het officieuze wereldkampioenschap. Spektakel gegarandeerd en als HLN-abonnee zit u

Lees meer »
Al 350 ontslagen bij Match en Smatch, rest wacht nog op koper
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Al 350 ontslagen bij Match en Smatch, rest wacht nog op koper

Bij de winkelketens Smatch en Match zijn ruim 350 personeelsleden hun baan kwijt. Dat zegt Cathérine Roisin van vakbond BBTK-SETCa vrijdag. Op de administratieve hoofdzetel en in het logistieke depot moet iedereen afvloeien. De overige 338 werknemers van de laatste winkels kennen hun lot op 2 januari, de uiterste verkoopdatum.

Lees meer »
INTERVIEW. CEO Michele d’Alessandro van bpost-concurrent PPP: “Blijkbaar was de enige bedoeling van de concessie om geld aan bpost te geven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. CEO Michele d’Alessandro van bpost-concurrent PPP: “Blijkbaar was de enige bedoeling van de concessie om geld aan bpost te geven”

Hij is één van dé spilfiguren in het dossier rond de krantenconcessie, maar hulde zich de afgelopen dagen in stilzwijgen. Tot nu. Michel d’Alessandro – CEO en eigenaar van PPP, dat als beste uit de aanbesteding kwam en zo roet in het eten strooit van bpost – reageert voor het eerst op de commotie. “Het enige dat wij aan de

Lees meer »