Krantenkoppen

Gesanctioneerde Russen probeerden in België 8,5 miljard los te krijgen via Cyprus

16:05 De Belgische regering bevestigt dat Cyprus door gesanctioneerde Russen wordt gebruikt om sancties te omzeilen. Ons land heeft dit jaar de vrijgave tegengehouden van liefst 8,5 miljard euro die Cypriot…

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe tunnel richting Deurne moet files vanaf 2025 beperken
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nieuwe tunnel richting Deurne moet files vanaf 2025 beperken

Oosterweel-bouwheer Lantis begint in februari 2024 met de aanleg van een tunnel aan Antwerpen-Oost, het knooppunt dat de Antwerpse Ring verbindt met de E313. De nieuwe ondergrondse verbinding zal de drukke verkeersstromen van de Ring en de E313 uit elkaar halen. Het doel is minder weefbewegingen, zodat er minder vertragingen en minder files zullen zijn. De nieuwe tunnel zal in

Lees meer »
Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zal wel degelijk cassatieberoep aantekenen tegen de beslissing van het Brusselse hof van beroep, dat het Vlaams Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en de Belgische staat donderdag het bevel gaf om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 procent te doen dalen in vergelijking met 1990. Dat heeft ze aangekondigd op Radio

Lees meer »
PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Wie is sultan Al Jaber, de oliebaron die belooft dat hij ons klimaat zal redden?

Sultan Ahmed Al Jaber (50), de voorzitter van de VN-klimaattop die morgen van start gaat, is CEO van het staatsoliebedrijf van Abu Dhabi én oprichter van het staatsbedrijf voor hernieuwbare energie. Met die spreidstand oogstte hij al wereldwijd kritiek, nog voordat aan het licht kwam dat hij olie- en gasdeals probeerde te sluiten tijdens de voorbereidende gesprekken. Kan een oliebaron

Lees meer »
“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11

Dat er ‘slechts’ drie slachtoffers zijn gevallen en iedereen bij bewustzijn was, is voor iedereen een grote opluchting. Maar de materiële schade na de kettingbotsing op de A11 in Knokke-Heist is wel zéér groot. Tien wagens en twee vrachtwagens deelden in de brokken. “Ik begon te slingeren bij het afremmen en plots reden twee andere wagens me aan.”
The post

Lees meer »
“Als het verhaal van Antwerp steevast ‘net niet’ is, kan je je daar niet blijven achter verstoppen. Dan is er meer aan de hand”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Als het verhaal van Antwerp steevast ‘net niet’ is, kan je je daar niet blijven achter verstoppen. Dan is er meer aan de hand”

Ook mathematisch kan het niet meer. Antwerp FC ligt uit Europa door die 0 op 15. Deurne-Noord als terminus over twee weken. Met een afscheidsmatch tegen FC Barcelona. ‘Not that bad.’ Al zag onze chef voetbal Niels Poissonnier een rode draad doorheen de campagne van de ‘Great Old’. “Het was te vaak wíllen. Niet kúnnen.”

Lees meer »
Na een week pauze nemen Israël en Hamas de wapens weer op: “Maar we zijn niet helemaal terug bij af”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Na een week pauze nemen Israël en Hamas de wapens weer op: “Maar we zijn niet helemaal terug bij af”

Na een week van relatieve rust zijn de gevechten tussen Israël en Hamas herbegonnen. Inmiddels zouden er alweer tientallen doden vallen in de Gazastrook, nadat beide partijen elkaar verantwoordelijk houden voor het afspringen van de onderhandelingen over een verlengde gevechtspauze. Toch zijn er redenen om te geloven dat we niet helemaal terug bij af zijn.

Lees meer »
Christoff moet verovering van Duitsland staken: “Klubbb3 is dood en begraven, ze reageren zelfs niet meer op mijn berichtjes”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Christoff moet verovering van Duitsland staken: “Klubbb3 is dood en begraven, ze reageren zelfs niet meer op mijn berichtjes”

Groot glitterfeest en polonaises: na zes uitverkochte Will Tura-concerten kaapt Christoff (47) volgend najaar de Lotto Arena met ‘Christoff 3.0 XXL’. “Een droom die uitkomt, maar het scheelde weinig of ik stond niet meer op het podium”, bekent de popschlagerheld. In dit gesprek vertelt hij voor het eerst hoe diep hij zat na de breuk met zijn verloofde Ritchie, zijn

Lees meer »
Hof veroordeelt regering voor falende klimaatpolitiek, Demir legt zich er niet bij neer: “Gaan dit arrest analyseren met het oog op cassatie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hof veroordeelt regering voor falende klimaatpolitiek, Demir legt zich er niet bij neer: “Gaan dit arrest analyseren met het oog op cassatie”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir lijkt niet van plan zich neer te leggen tegen de veroordeling van het Vlaamse Gewest in de Klimaatzaak. “Een politieke beslissing gaan we niet zonder slag of stoot afstaan aan een rechtbank. Dit arrest gaan we analyseren met het oog op cassatie”, reageert de N-VA-minister donderdagavond op X, het vroegere Twitter.

Lees meer »
Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”

Pieter Vanlersberghe, zaakvoerder van de takeldienst ADB-Assist doet een oproep naar chauffeurs om meer op te letten in het verkeer nadat er dinsdagavond op de E40 een bestuurder tegen een signalisatiewagen aan reed. “Wat wij doen is een erg gevaarlijke job. We doen er alles aan om de veiligheid van de bestuurders, hulpdiensten en onszelf als takeldienst te optimaliseren. Maar

Lees meer »
Einde van de magische rit? Slotproblemen bij beroemde ‘Harry Potter’-trein slepen aan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Einde van de magische rit? Slotproblemen bij beroemde ‘Harry Potter’-trein slepen aan

Zullen toeristen en ‘Harry Potter’-fans volgend jaar nog een ritje kunnen maken met de Jacobite, de fabelachtige rode stoomtrein die werd gebruikt in de beroemde films? Momenteel wordt volop onderzocht of de trein wel aan de veiligheidseisen voldoet. Als de trein wordt afgekeurd, dreigen de kosten tot in de miljoenen te lopen en komt het voortbestaan van de toeristische trekpleister

Lees meer »
Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn

In een Zuid-Afrikaanse mijn zijn maandag elf mensen om het leven gekomen bij een ongeval. Een lift is omlaag gevallen toen mijnwerkers op het einde van hun werkdag naar het oppervlak wilden gaan. Dat is dinsdag vernomen bij de uitbater van de mijn, Impala Platinum.

Lees meer »