Krantenkoppen

Italië maakt het zichzelf véél moeilijker dan nodig, maar doet gouden zaak voor EK-kwalificatie na winst tegen Noord-Macedonië

Met veel meer stress dan nodig, maar Italië staat dan toch dicht bij kwalificatie voor het EK. Ze klopten Noord-Macedonië met 5-2, maar het was niet zo gemakkelijk als de cijfers laten vermoeden. Aan de rust stond het 3-0, maar door een gebrek aan concentratie kwam Noord-Macedonië terug tot 3-2. Raspadori en El Shaarawy namen de stress weg in de slotfase. Italië moet minstens één punt pakken tegen Oekraiëne om zich te plaatsen voor het EK van komende zomer.

Meer krantenkoppen in België

“Charles en Kate waren de racistische royals”: koninklijk lek van de eeuw vond plaats in ons land
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Charles en Kate waren de racistische royals”: koninklijk lek van de eeuw vond plaats in ons land

De aap is uit de mouw: de zogenaamde ‘racistische royals’, waarover al gespeculeerd wordt sinds het Oprah-interview van Harry (39) en Meghan (42) uit 2021, zijn bekend. In de Nederlandse versie van ‘Endgame’ – intussen uit de rekken gehaald – worden koning Charles en prinses Kate met de vinger gewezen. “Een vertaalfout”, beweert auteur Omid Scobie, maar volgens onze royalty-expert

Lees meer »
Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
Zonnebeke krijgt zes Hoppinpunten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zonnebeke krijgt zes Hoppinpunten

De gemeente Zonnebeke krijgt in totaal zes Hoppinpunten, een vervoersknooppunt dat verschillende vervoersmiddelen op elkaar afstemt.
The post Zonnebeke krijgt zes Hoppinpunten appeared first on KW.be.

Lees meer »
Gebeten door een slang en op medisch advies moeten stoppen: deelnemers Britse realityshow krijgen het zwaar te verduren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gebeten door een slang en op medisch advies moeten stoppen: deelnemers Britse realityshow krijgen het zwaar te verduren

Het gaat grondig mis in het Britse programma ‘I’m a celebrity…get me out of here!’. In de realityreeks moeten deelnemers overleven in een Australische jungle, maar dat verloopt niet altijd volgens plan. Zo werd een deelnemer gebeten door een slang en afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee andere kandidaten, waaronder Jamie Lynn Spears (32), moesten op medisch advies de reeks verlaten.

Lees meer »
Brad Pitt zoekt toenadering tot vervreemde kinderen: “Hij schreef hen brieven en nodigde hen uit voor verzoeningsgesprek”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Brad Pitt zoekt toenadering tot vervreemde kinderen: “Hij schreef hen brieven en nodigde hen uit voor verzoeningsgesprek”

De Amerikaanse acteur Brad Pitt (59) wil de band met zijn kinderen verbeteren. De acteur was het mikpunt van spot nadat zijn zoon Pax Thien (20) zich via sociale media uitliet over zijn vader: “Wat een f*cking slechte vader en world class a**hole”, klonk het. Toch wil Brad hem nu vergeven en de spanningen in het gezin Jolie-Pitt oplossen.

Lees meer »
Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft de afsluiting van de jaarlijkse bijeenkomst van de  Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) aangegrepen om zijn westerse collega’s te bekritiseren. Lavrov beschuldigde hen van “lafheid” wegens het vermijden van rechtstreekse gesprekken met de Russische kant over de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »
Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan

De vakbonden bij Brussels Airlines voeren de druk op in aanloop naar overleg met de directie morgen/vrijdag over de werkdruk van de piloten. Ze herhalen de dreiging om vanaf 11 december te staken. De directie van de luchtvaartmaatschappij reageert dat ze nog altijd hoopt om “tot evenwichtige en langetermijnoplossingen” te komen.

Lees meer »
TSC Ladies voetballen voor De Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

TSC Ladies voetballen voor De Warmste Week

De damesploeg van voetbalclub TSC Proven zet zich in voor het goede doel. Met een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen Sparta Dikkebus op maandag 11 december zamelen ze geld in voor het goede doel, namelijk De Warmste Week. Dat doen ze door hamburgers te verkopen tijdens en na de match.
The post TSC Ladies voetballen voor De Warmste Week appeared first on

Lees meer »
Dode en gewonden na aanval met mes en hamer op toeristen in Parijs: dader was eerder al veroordeeld voor terreurplannen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dode en gewonden na aanval met mes en hamer op toeristen in Parijs: dader was eerder al veroordeeld voor terreurplannen

Er raken steeds meer details bekend over de dodelijke aanval zaterdagavond in het hart van Parijs, nabij de Eiffeltoren. Een jonge Duitse toerist kwam om het leven en twee mensen raakten gewond toen een dader plots willekeurige voorbijgangers aanviel. Het dodelijke slachtoffer werd gestoken met een mes, één van de gewonden werd met een hamer op het hoofd geslagen. De

Lees meer »
Federale regering bereikt akkoord met Engie
De Standaard
De Standaard

Federale regering bereikt akkoord met Engie

De top van de federale regering en Engie hebben een definitief akkoord bereikt over de levensduurverlenging van Doel 4 en Tihange 3 en een regeling voor de berging van het nucleaire afval. Het resultaat is een turf van 1.500 pagina’s.

Lees meer »
Populaire Britse radio-dj ontvoerd en doodgemarteld: bende mogelijk jaren de gevangenis in
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Populaire Britse radio-dj ontvoerd en doodgemarteld: bende mogelijk jaren de gevangenis in

Op sociale media was hij vaak te zien op exotische bestemmingen of tijdens ontmoetingen met wereldsterren als rapper Diddy. Maar vorig jaar in oktober werd plots het naakte, verminkte lichaam van radio-dj Mehmet Koray Alpergin gevonden in een bos in Essex. Meerdere mannen uit een bende zijn nu schuldig bevonden aan onder meer zijn ontvoering, marteling en moord, schrijven Britse

Lees meer »