Krantenkoppen

Jonge Duivels lijden in Roeselare eerste nederlaag tegen efficiënt Schotland

De jonge Rode Duivels hebben vrijdagavond op de vierde speeldag van de kwalificatiecampagne voor het EK U21 in 2025 hun eerste nederlaag geleden. De Belgen gingen in Roeselare met 0-2 onderuit tegen een efficiënt Schotland.

België begon gretig aan de partij maar kwam na twaalf minuten, bij de eerste goede kans voor de Schotten, wel meteen op achterstand. Chilokoa-Mullen (12.) kopte de bal op een goeie voorzet van Devine hard voorbij doelman Vandevoordt. De jonge Duivels gingen nadien op zoek naar de gelijkmaker, maar werden op het halfuur opnieuw koud gepakt: na zwak uitvoetballen van Vandevoordt en een vlotte combinatie van de Schotten zette Lyall Cameron (31.) de 0-2 op het bord.

Kans voor Romeo Vermant

Eliot Matazo kreeg enkele minuten voor de rust een goeie kans op de aansluitingstreffer maar de middenvelder van Monaco raakte niet voorbij doelman Slicker. In de tweede helft probeerde België zich opnieuw in de wedstrijd te knokken, maar de jonkies van Gill Swerts vonden weinig openingen tegen een stug verdedigend Schotland. De ingevallen Romeo Vermant kreeg op een kwartier van het einde de kans op de aansluitingstreffer, maar de speler van Club Brugge trapte de bal van dichtbij over. De overwinning voor de Schotten kwam niet meer in gevaar. Youssuf Sylla kopte in het slot nog tegen de lat.

Leidersplaats kwijt

België ziet door de nederlaag Schotland op gelijke hoogte komen in groep B. Beiden teams tellen nu negen punten. Spanje (9 punten) kan zo alleen aan de leiding komen indien het minstens een punt pakt tegen Hongarije (21 uur). Dinsdag nemen de Jonge Duivels het zelf op tegen de Spanjaarden.

In de kwalificatierondes plaatsen enkel de negen groepswinnaars en drie beste nummers twee zich voor het eindtoernooi van het EK 2025 in Slovakije.

The post Jonge Duivels lijden in Roeselare eerste nederlaag tegen efficiënt Schotland is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Noordoosten van Europa zet zich schrap voor extreme koude: verwachten wij ook sneeuw en vorst deze week?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Noordoosten van Europa zet zich schrap voor extreme koude: verwachten wij ook sneeuw en vorst deze week?

Stevig winterweer teistert momenteel grote delen van Noordoost- en Centraal-Europa. Rond de Zwarte Zee en de Krim zorgt storm “Bettina” momenteel zelfs voor een heuse sneeuwstorm met aanhoudende hevige sneeuwval en forse windstoten. Ook de komende dagen blijft Europa nog in de ban van de stevige winterprik. Maar waar komt dat winterweer plots vandaan? En hoe koud wordt het precies

Lees meer »
‘Ontroerde’ Margriet Hermans én Steve Willaert opgenomen in Radio2 Eregalerij in Kursaal Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

‘Ontroerde’ Margriet Hermans én Steve Willaert opgenomen in Radio2 Eregalerij in Kursaal Oostende

De Radio2 Eregalerij eerde er twee artiesten voor een Leven vol muziek: zangeres én voorvechter van muziek uit Vlaanderen Margriet Hermans en pianist, componist, arrangeur en producer Steve Willaert. Margriet mocht de show beginnen met ‘Een Vriend’ en tijdens dit nummer was ze plots door de emotie haar tekst even kort kwijt. Daarna zei ze tegen presentator Niels Destadsbader: “Dat

Lees meer »
Izegem bekert tegen Lommel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Izegem bekert tegen Lommel

Zaterdag ontvangt de One van Basket Izegem Lommel, dat uitkomt in Top Division 1, voor de beker van Vlaanderen. Izegem legde al een spectaculair parcours af en schakelde al heel wat hoger geklasseerde ploegen uit. Misschien weten ze tegen Lommel opnieuw te verrassen en stoten ze door naar de kwartfinale.
The post Izegem bekert tegen Lommel appeared first on KW.be.

Lees meer »
Guga Baùl miste z’n start niet in ‘De slimste mens ter wereld’: “Veel stemmetjes in m’n kop”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Guga Baùl miste z’n start niet in ‘De slimste mens ter wereld’: “Veel stemmetjes in m’n kop”

Dinsdagavond zorgde de komst van Guga Baùl voor een overvloed aan stemmetjes in de studio van ‘De slimste mens ter wereld’ . Sam Gooris, Steven Van Gucht, Willy Naessens…: dankzij de Oostendenaar leek het alsof ze er eveneens bij waren. Tot grote hilariteit van z’n medekandidaten, de juryleden én Erik Van Looy. Die laatste zorgde voor hét WTF-moment van dit

Lees meer »
‘Comme Chez Soi’ verloor Michelinsterren, maar nu is er opnieuw hoop: Laurence Wynants is ‘Gastvrouw van het Jaar’: “We kijken weer naar boven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Comme Chez Soi’ verloor Michelinsterren, maar nu is er opnieuw hoop: Laurence Wynants is ‘Gastvrouw van het Jaar’: “We kijken weer naar boven”

Eindelijk goed nieuws voor de familiedynastie achter het Brusselse ‘Comme Chez Soi’, dat de voorbije jaren de ene na de andere Michelinster moest prijsgeven. Laurence Wynants (52) – dochter van de legendarische Pierre en vrouw van huidig chef Lionel Rigolet (54) – werd door Gault&Millau bekroond tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl

Lees meer »
West-Vlamingen sparen 11.000 ton CO2-uitstoot uit dankzij 2dehands.be, Lichtervelde scoort beste
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

West-Vlamingen sparen 11.000 ton CO2-uitstoot uit dankzij 2dehands.be, Lichtervelde scoort beste

West-Vlamingen spaarden vorig jaar maar liefst 11.000 ton CO2-uitstoot uit door het verkopen van bijna 330.000 gebruikte spullen via de website 2dehands.be. De inwoners van Lichtervelde deden de beste zaak voor het milieu van de hele provincie. Zij verkochten in 2022 maar liefst 3.511 producten via 2dehands.be, wat neerkomt op een potentiële besparing van 147 ton CO2-uitstoot. Dat blijkt uit

Lees meer »
Hof veroordeelt regering voor falende klimaatpolitiek, Demir legt zich er niet bij neer: “Gaan dit arrest analyseren met het oog op cassatie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hof veroordeelt regering voor falende klimaatpolitiek, Demir legt zich er niet bij neer: “Gaan dit arrest analyseren met het oog op cassatie”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir lijkt niet van plan zich neer te leggen tegen de veroordeling van het Vlaamse Gewest in de Klimaatzaak. “Een politieke beslissing gaan we niet zonder slag of stoot afstaan aan een rechtbank. Dit arrest gaan we analyseren met het oog op cassatie”, reageert de N-VA-minister donderdagavond op X, het vroegere Twitter.

Lees meer »