Krantenkoppen

Kazerne Dossin reageert op zaak-Rousseau: “Iedereen die wil bijleren, is welkom bij ons”

Tomas Baum, directeur van de Kazerne Dossin, heeft voor het eerst gereageerd op het feit dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau een verplicht bezoek moet brengen aan het museum. "Een bezoek aan de Kazerne Dossin is nooit een straf, maar een opportuniteit."

Meer krantenkoppen in België

S-Plus zet leden in het zonnetje
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

S-Plus zet leden in het zonnetje

Walter Pype werd gehuldigd als kaartkampioen. Bij de dames werd Marie-Jeanne Ameloot kampioene. Rafael Lefever werd kleine kampioen, terwijl Maria Willaert de titel van kleine kampioene in de wacht sleepte. Violette Vanpoucke kroonde zich tot kampioene in Hoger-Lager. Hier werd Godelieve Lamaire kleine kampioene. Verder werden een aantal leden die dit jaar hun verjaardag vierden
The post S-Plus zet leden

Lees meer »
Gazaans jongetje schreeuwt het uit tegen journalist: “Ik heb mijn broertje vanonder het puin gehaald, begraaf mij maar mee met hem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gazaans jongetje schreeuwt het uit tegen journalist: “Ik heb mijn broertje vanonder het puin gehaald, begraaf mij maar mee met hem”

Mensen verzamelen zich aan het Al-Ahli Baptist-ziekenhuis in Gaza-Stad om rond de lichamen van hun naasten te rouwen alvorens de slachtoffers worden begraven. Ook de kleine Mohammed Khalid Shehta kwam om bij de Israëlische luchtaanvallen. Zijn broer Saaed is ontroostbaar: “Mijn lieve broertje, mijn vriendje! Waar is mijn mama?” Een omstaander verzekert hem dat ze Mohammed niet zullen begraven “alvorens

Lees meer »
Hoe een rechter de de slijmbaloorlog tussen Action en een speelgoedontwerper moet beslechten: “Zelfs Stevie Wonder kan zien dat het namaak is”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hoe een rechter de de slijmbaloorlog tussen Action en een speelgoedontwerper moet beslechten: “Zelfs Stevie Wonder kan zien dat het namaak is”

Nico Blauw en Larissa Louwman uit Nederland hadden het helemaal voor elkaar. Met hun Squishy Maker, waarmee kinderen zelf slijmballen kunnen maken, veroverde het echtpaar de speelgoedwereld. Tot Action dit najaar opeens Squishy Factory in de schappen had liggen. Even groot, hetzelfde handpompje, dezelfde ballonnen, dezelfde kleur groen. Maar wel drie keer (!) zo goedkoop. Mag dat zomaar?

Lees meer »
CO2 uit de lucht plukken met machines om klimaat te redden? Impact is voorlopig “verwaarloosbaar”
VRT NWS
VRT NWS

CO2 uit de lucht plukken met machines om klimaat te redden? Impact is voorlopig “verwaarloosbaar”

We moeten niet te veel rekenen op speciale technieken om actief CO₂ opnieuw uit de atmosfeer te gaan plukken. Ze zijn nog compleet ontoereikend om het klimaatprobleem te helpen oplossen. Dat blijkt uit het jaarlijkse "Global Carbon Budget"-rapport, een samenwerking van ruim 100 wetenschappers van over de hele wereld, inclusief onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Intussen

Lees meer »
Hof veroordeelt regering voor falende klimaatpolitiek, Demir legt zich er niet bij neer: “Gaan dit arrest analyseren met het oog op cassatie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hof veroordeelt regering voor falende klimaatpolitiek, Demir legt zich er niet bij neer: “Gaan dit arrest analyseren met het oog op cassatie”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir lijkt niet van plan zich neer te leggen tegen de veroordeling van het Vlaamse Gewest in de Klimaatzaak. “Een politieke beslissing gaan we niet zonder slag of stoot afstaan aan een rechtbank. Dit arrest gaan we analyseren met het oog op cassatie”, reageert de N-VA-minister donderdagavond op X, het vroegere Twitter.

Lees meer »
GEZOND VERSTAND. Kan je een migraine-aanval voorkomen? “Het algemene advies is kort en duidelijk. Maar het is niet evident”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

GEZOND VERSTAND. Kan je een migraine-aanval voorkomen? “Het algemene advies is kort en duidelijk. Maar het is niet evident”

Ja, het is meer dan gewoon wat koppijn. Migraine is nog altijd een van de meest onderschatte ziektes. “Het is alsof je lichaam aan de rand van de afgrond staat”, zegt prof. dr. Jan Versijpt (UZ Brussel). Maar wat triggert een migraine-aanval? Heeft chocolade er iets mee te maken? En waarom leven wetenschappers op hoop? Kaatje De Coninck, zelf migrainepatiënt,

Lees meer »