Krantenkoppen

Kortrijkse Anna Julia brengt haar eerste single uit: “‘All The People’ gaat over opgroeien en jezelf ontplooien”

Voor de artistieke Anna Julia Verstrynge (19) zijn theater en muziek haar grootste passies. Haar zangcarrière nam een start met haar band Dogwalker. Op haar 18de verjaardag schreef Anna Julia zich in voor The Voice van Vlaanderen en kreeg ze met haar breekbare cover van ‘Habibi’ de hele zaal stil tijdens haar blind audition. Nu is ze vastbesloten om haar muzikale talent na te jagen en eigen muziek uit te brengen.

“Het gaat over niet meer luisteren naar wat anderen zeggen, maar je eigen ding doen”

Een jaar geleden verscheen Anna Julia, studente Communicatiewetenschappen aan de UGent, voor het eerst in The Voice van Vlaanderen. Nu komt ze naar buiten met haar debuutsingle ‘All The People’. “Met mijn 80’s popband Dogwalker bracht ik al nummers uit, maar dit is mijn eerste single onder mijn eigen naam. De band is intussen een half jaar geleden gestopt. We doen af en toe nog lokale optredens.”

‘All The People’ is een nummer over opgroeien, zichzelf leren ontplooien en de onvermijdelijke groeipijnen die hierbij komen kijken. “Het gaat over niet meer luisteren naar wat anderen zeggen, maar je eigen ding doen. Het besef dat andere mensen jouw leven niet bepalen, dat er maar één persoon kan beslissen over hoe je in het leven staat en die persoon ben je zelf”, legt Anna Julia uit. “Ik trok me vroeger te veel de mening van andere mensen aan, dat mag je niet doen of je geraakt nergens. All The People is een boodschap om jezelf te blijven.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Anna Julia liet een blijvende indruk achter met haar unieke cover van ‘Habibi’. De video werd op YouTube inmiddels al 474.000 keer bekeken.

“Na het succes van The Voice en de vele positieve reacties wou mijn nonkel me graag helpen met mijn eigen muziek”

De muziek werd geschreven door haar nonkel Nikolaas Debusschere en de lyrics door Aude Dewerchin. Het nummer werd gemixt door Willem De Deygere en Jonathan Dhondt stond in voor het arrangement en productie. “Mijn nonkel is singer-songwriter. Na het succes van The Voice en de vele positieve reacties wou hij me graag helpen met mijn eigen muziek. Hij had een nummer klaarstaan waarop hij normaal zou zingen, maar nu wil hij zijn focus op mij leggen. Ik kan het heel goed vinden met mijn nonkel. Hij kent me ook door en door en weet wat ik graag hoor en zing. Mijn muziek beschrijf ik eerder als alternatieve pop, het zal nooit super commercieel zijn. De muziek voor All The People past volledig bij mij, maar ik krijg steeds inspraak om aanpassingen te doen, al gaat het meestal maar om enkele details.”

Haar nieuwe single is intussen al voor de vierde week op Radio 2 te horen en is het uitkijken naar de release van haar EP. Die komt eraan in 2024. Met invloeden van Tamino, Florence & The Machine en Tom Odell hoopt Anna Julia haar passie voor zingen met de wereld te delen.

The post Kortrijkse Anna Julia brengt haar eerste single uit: “‘All The People’ gaat over opgroeien en jezelf ontplooien” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE ISRAËL. Leger Israël: “Wapenstilstand wordt verlengd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Leger Israël: “Wapenstilstand wordt verlengd”

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt verlengd. Dat meldt althans het Israëlische leger vanochtend in een bericht op X (voorheen Twitter). Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar de strijdende partijen hebben tot op het laatste moment onderhandeld over de verlenging. Twistpunt was een lijst met namen van gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was

Lees meer »
Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen

Speurders en de Cel Vermiste Personen zoeken donderdagochtend in Sint-Lievens-Houtem opnieuw naar het moordwapen waarmee advocate Claudia Van Der Stichelen om het leven werd gebracht. Een eerdere zoekactie leverde niets op, onder leiding van Alain Remue zoeken duikers en speurders nu opnieuw naar het moordwapen. De zoektocht spitst zich opnieuw toe op het bos naast de woning van de advocate.

Lees meer »
Bouckaert ontslagen bij Veldegem (3B)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bouckaert ontslagen bij Veldegem (3B)

FC Veldegem blijft de povere resultaten opstapelen. We kennen Rik Bouckaert (58) als een ervaren trainer die rond de eeuwwisseling euforie teweegbracht bij de Houtlanders. Iets meer dan een jaar geleden zat de vereniging in degradatienood. Rik Bouckaert werd weer binnengehaald als redder in nood. Nu wordt hij bedankt voor bewezen diensten.
The post Bouckaert ontslagen bij Veldegem (3B) appeared

Lees meer »
“Extreem hoge terreurdreiging”: opnieuw twintiger opgepakt die ‘kerstterreur’ wilde plegen in Duitsland
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Extreem hoge terreurdreiging”: opnieuw twintiger opgepakt die ‘kerstterreur’ wilde plegen in Duitsland

Weer heeft de Duitse politie een verdachte (20) in hechtenis genomen die ‘kerstterreur’ wilde plegen. Mogelijk doelwit? De kerstmarkt van Hannover. Eerder werden al twee tieners opgepakt die een aanslag beraamden op de kerstmarkt van Leverkusen. Nog maar een paar dagen geleden waarschuwde het hoofd van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst, Thomas Haldenwang, voor een “extreem hoge terreurdreiging”.

Lees meer »
Dames Avanti Brugge mikt op top drie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dames Avanti Brugge mikt op top drie

Het gaat uitstekend bij de dames van Avanti Brugge in tweede landelijke. Vorig seizoen was het een pak lastiger in eerste landelijke, en binnen de club werd besloten om een stapje terug te zetten. Coach Nathalie Ingelbrecht kwam over van Blankenberge en zette de ploeg weer op het juiste spoor.
The post Dames Avanti Brugge mikt op top drie appeared

Lees meer »
Marie Hubrecht denkt dat leider Holstra nog beter kan
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Marie Hubrecht denkt dat leider Holstra nog beter kan

In eerste provinciale van het damesbasketbal won Holstra Wings Wevelgem-Moorsele One met sprekend gemak van House Of Talents Kortrijk Spurs Four. Voor Holstra was het al de achtste zege op rij. Het staat na negen speeldagen aan de leiding. Een van de smaakmakers is de 18-jarige Marie Hubrecht. De Meense vindt vlot de weg naar
The post Marie Hubrecht denkt

Lees meer »
Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigd na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigd na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in

Het nieuwste rapport van het OCAD werpt een zeer nauwkeurige blik op de stijgende binnenlandse spanning. In de vijf weken na de aanval van 7 oktober door Hamas op Israëlische doelwitten waren er in België 69 terreurdreigementen. Daarvan hebben er liefst 39 een rechtstreekse link met het Israëlisch-Palestijns conflict. Burgemeesters moeten een toenemend aantal verdachte individuen in het oog zien

Lees meer »
Vincent Pierins trekt weer de boer op met Clouseau: “Het Sportpaleis, dat zal nooit wennen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vincent Pierins trekt weer de boer op met Clouseau: “Het Sportpaleis, dat zal nooit wennen”

Vanaf eind volgend jaar vult Clouseau minstens twáálf keer het Sportpaleis, goed voor 240.000 dolenthousiaste fans die elke hit van de broertjes Koen en Kris Wauters kunnen meebrullen. Ook op de bühne: Vincent Pierins. Sinds 2000 is de Torhoutenaar de vaste basgitarist van Vlaanderens populairste formatie aller tijden en ook al heeft de man bákken ervaring, het Sportpaleis blijft uniek.

Lees meer »
Negen kandidaat-overnemers, Amerikaanse miljardair op bezoek, maar toch hapte Verhaeghe niet: zo mislukte verkoop van Club Brugge
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Negen kandidaat-overnemers, Amerikaanse miljardair op bezoek, maar toch hapte Verhaeghe niet: zo mislukte verkoop van Club Brugge

Club Brugge blijft de komende jaren in handen van Bart Verhaeghe en Jan Boone. Blauw-zwart had nochtans een geheimhoudingsovereenkomst met elf geïnteresseerde partijen getekend en voerde de afgelopen maanden gesprekken met negen potentiële kandidaten, waaronder de Amerikaanse miljardair David Blitzer. En toch besloot Verhaeghe uiteindelijk de meerderheid van de aandelen (minstens voorlopig) in eigen handen te houden. Hoe de verkoop

Lees meer »
Boer Ronny (66) is de luis in de pels van Paul Gheysens: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Boer Ronny (66) is de luis in de pels van Paul Gheysens: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”

Wie aan Knokke-Heist denkt, denkt aan hippe beachbars, roze polo’s en dikke bakken door de straten. Dat Paul Gheysens net in de kustgemeente een golfterrein met alles erop en eraan wil aanleggen, hoeft dan ook niet te verbazen. De ganse discussie rond de aanleg werd al de ‘Golfoorlog’ gedoopt. En in al dat juridisch geweld zit ook één opvallende figuur

Lees meer »