Krantenkoppen

LIVE (20u). Jonge Duivels trappen tegen Schotland belangrijk tweeluik op gang: “Moeten geen schrik hebben”

De Jonge Duivels staan voor een belangrijk tweeluik in de kwalificaties voor het EK van 2025. Te beginnen met Schotland vanavond. En dat zonder enkele sterkhouders. Behouden ze hun perfect rapport om dinsdag zonder averij Spanje te kunnen ontvangen? Volg de wedstrijd hieronder LIVE.

Meer krantenkoppen in België

Waarom loopt de levering van M7-treinen twee jaar achter? “Zelfs wanneer ze overal rijden, zal het spoorprobleem niet zijn opgelost”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom loopt de levering van M7-treinen twee jaar achter? “Zelfs wanneer ze overal rijden, zal het spoorprobleem niet zijn opgelost”

Dit jaar werden al meer dan 37.000 treinen afgeschaft en dat ligt voor een groot stuk aan verouderde treinstellen. Die staan vaker stil voor onderhoud en herstellingen. Voor een oplossing is het wachten – de ironie wil dat er een vertraging is van twee jaar – op de levering van M7-dubbeldekstreinstellen. Wat zijn die M7’s? Sinds wanneer zijn ze besteld?

Lees meer »
Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Lees meer »
Wannes uit ‘Het laatste portret’ lijdt aan ALS: “Een zorgeloos gevoel? Dat heb ik al vijf jaar niet meer gehad”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Wannes uit ‘Het laatste portret’ lijdt aan ALS: “Een zorgeloos gevoel? Dat heb ik al vijf jaar niet meer gehad”

Hoe uitzichtloos z’n situatie is, zo grenzeloos is z’n optimisme. De 42-jarige Wannes vertelt dinsdagavond een aangrijpend verhaal in ‘Het laatste portret’ door Lieve Blanquaert. Al vijf jaar lijdt hij aan ALS, een spier-zenuwziekte met een vaste eindhalte. De weg daarnaartoe probeert de West-Vlaming zo mooi mogelijk in te vullen, samen met echtgenote Mayté (41) en hun twee kinderen.

Lees meer »
Tante van gijzelaar Eitan (12) getuigt over “horror” in Gaza: “Terroristen dwongen hem om naar gruwelijke video’s te kijken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tante van gijzelaar Eitan (12) getuigt over “horror” in Gaza: “Terroristen dwongen hem om naar gruwelijke video’s te kijken”

De leden van de Palestijnse terreurgroep Hamas gaan in Gaza te werk als echte “monsters”. Dat vertelt de tante van de 12-jarige Eitan Yahalomi, een van de Israëlische gijzelaars die gisteren werd vrijgelaten, in een interview met de Franse nieuwszender ‘BFM TV’. Tijdens zijn gevangenschap werd de jonge Eitan gedwongen om naar gruwelijke video’s te kijken, klinkt het. “Telkens wanneer

Lees meer »
Pano woensdagavond over woelige immo-ontwikkelingen in Knokke-Heist: Francine en Marc liggen wakker van de miserie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pano woensdagavond over woelige immo-ontwikkelingen in Knokke-Heist: Francine en Marc liggen wakker van de miserie

Het VRT-reportageprogramma Pano besteedt woensdagavond aandacht aan de woelige immo-ontwikkelingen in Knokke-Heist. Komt ook aan bod: de schade aan tal van woningen in Heist door de bouw van het Hoost-complex. “Scheuren, barsten en waterschade”, zuchten Francine Vantorre (85) en Marc Fouquet (88).
The post Pano woensdagavond over woelige immo-ontwikkelingen in Knokke-Heist: Francine en Marc liggen wakker van de miserie appeared

Lees meer »
“Alleen koning beantwoordde mijn brief”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Alleen koning beantwoordde mijn brief”

Oud-landbouwster Nell Dewitte uit Staden schreef diverse ministers, de premier en de koning aan rond de stikstofproblematiek. Enkel van koning Filip kreeg ze antwoord.
The post “Alleen koning beantwoordde mijn brief” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Ditjes en datsja’s
De Standaard
De Standaard

Ditjes en datsja’s

De jachtige stad inruilen voor een meer rurale levensstijl, de droom is van alle tijden. In de voormalige Sovjet-Unie wordt die verzinnebeeld door datsja’s, houten landhuizen op het platteland. De ene is niet meer dan een veredeld schuurtje, de ander een pastorale keizerlijke villa.

Lees meer »
De Panne installeert Gemeentelijke Erfgoedraad
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Panne installeert Gemeentelijke Erfgoedraad

Het lokaal bestuur heeft tijdens een eerste vergadering een nieuw adviesorgaan, specifiek voor erfgoed, met name de ‘Gemeentelijke Erfgoedraad’ (GER) officieel geïnstalleerd. Een goed erfgoedbeleid waarbij burgerinspraak en -participatie een speerpunt zijn, werkt immers verbindend, leidt tot een sterker sociaal weefsel, en biedt een culturele, toeristische en economische meerwaarde.
The post De Panne installeert Gemeentelijke Erfgoedraad appeared first on KW.be.

Lees meer »