Krantenkoppen

LIVE GRAND SLAM OF DARTS (VTM 2). Wade klopt Rock in ongeziene thriller, wie wint tweede kwartfinale?

De dartswereld raakt stilaan in de ban van het WK, maar eerst is er nog een ander belangrijk toernooi. In Wolverhampton staat de Grand Slam of Darts op het programma. Helaas zonder Belgen. Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Peter Wright sneuvelden intussen. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog of kijk live op VTM 2.

Meer krantenkoppen in België

Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”

Astrid Coppens (40) heeft twee jubileums te vieren: niet alleen is het tien jaar geleden dat ze haar eigen kledingcollectie oprichtte, ze is ook tien jaar samen met haar man Bram. “Maar van liefde op het eerste gezicht was geen sprake”, vertelt ze in ‘Story’, waar ze ook verklapt dat er spannende toekomstplannen zijn op het kleine scherm. “De voorbije

Lees meer »
Vijfde editie van internationale topveldrit CAPS Urban Cross Kortrijk: “Nieuwe feesttent zorgt voor ambiance”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vijfde editie van internationale topveldrit CAPS Urban Cross Kortrijk: “Nieuwe feesttent zorgt voor ambiance”

Op zaterdag 25 november vindt in het stadscentrum opnieuw de CAPS Urban Cross plaats. Voor het vijfde jaar op rij zakt de wereldtop van het vrouwen- en mannenveldrijden af naar Kortrijk. Deze cyclocross is een onderdeel van de X²O Badkamerstrofee, een wedstrijdserie die bestaat uit acht veldritten.
The post Vijfde editie van internationale topveldrit CAPS Urban Cross Kortrijk: “Nieuwe feesttent

Lees meer »
“Arme Jan, moedige Jan”: onze wielerexpert maakte de opgang en de neergang van Ullrich mee
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Arme Jan, moedige Jan”: onze wielerexpert maakte de opgang en de neergang van Ullrich mee

Gewezen Tour-winnaar Jan Ullrich (49) bekende woensdag bij de voorstelling van een documentaire over zijn leven, doping te hebben gebruikt. En sprak tegelijk over zijn cocaïneverslaving en hoe die hem “in een monster veranderde.” Onze wielerexpert Michel Wuyts maakte in de jaren’90 de opgang en tien jaar later de val mee van de Duitser en schetst het beeld van een

Lees meer »
Pasgeboren kalfje komt thuis, maar op andere dieren moet Marino langer wachten dan gehoopt: “Het water zakt te traag”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pasgeboren kalfje komt thuis, maar op andere dieren moet Marino langer wachten dan gehoopt: “Het water zakt te traag”

Een week na de noodgedwongen evacuatie van een deel van zijn dieren verwelkomde boer Marino Leeman uit Merkem de terugkeer van zijn eerste koe die ‘op verplaatsing’ beviel van een kalfje. Op zijn andere dieren moet hij langer wachten dan gehoopt. “Het water zakt te traag en het gevaar is nog niet geweken.”
The post Pasgeboren kalfje komt thuis, maar

Lees meer »
Stoppen met alcohol heeft blijvende impact op Evi Hanssen: “Na wijntje werd ik vaak ‘s nachts wakker met paniekaanval”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stoppen met alcohol heeft blijvende impact op Evi Hanssen: “Na wijntje werd ik vaak ‘s nachts wakker met paniekaanval”

Evi Hanssen (45) noemde zichzelf een sociaal aanvaardbare drinker. Tot ze de (tap)kraan dichtdraaide en besefte dat de impact van haar alcoholgebruik immens was. Hoe haar leven er beter op is geworden, vertelt ze met veel humor in haar voorstelling ‘Sinds ik niet meer drink’ en nu ook in ‘Dag Allemaal’, waar ze maar liefst tien impactvolle veranderingen in haar

Lees meer »
Vrouw & Maatschappij vraagt aandacht voor ‘deepnudes’ met wittelintjesactie: “Dit is seksueel misbruik”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vrouw & Maatschappij vraagt aandacht voor ‘deepnudes’ met wittelintjesactie: “Dit is seksueel misbruik”

Aan de schoolpoorten in Tielt deelden leden van de Tieltse afdeling van Vrouw & Maatschappij vrijdagochtend witte lintjes en flyers uit aan de studenten. De Wittelintjesactie, die elk jaar in verschillende steden en gemeenten georganiseerd wordt, staat dit jaar in het teken van deepnudes.
The post Vrouw & Maatschappij vraagt aandacht voor ‘deepnudes’ met wittelintjesactie: “Dit is seksueel misbruik” appeared

Lees meer »
Minder kindjes geboren in Vlaanderen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Minder kindjes geboren in Vlaanderen

Na de eenmalige stijging van aantal geboortes in 2021, is het geboortecijfer in Vlaanderen vorig jaar opnieuw gedaald. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport over geboorten en bevallingen in Vlaanderen van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE). In 2022 werden 61.872 baby’s geboren.

Lees meer »
Groen kritisch omdat “Weyts leerkrachten niet beloofde pensioenrechten wil geven”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Groen kritisch omdat “Weyts leerkrachten niet beloofde pensioenrechten wil geven”

Nadia Naji, covoorzitster van Groen, vindt het onbegrijpelijk dat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) “op zijn stappen terugkomt” in verband met het VVP (verlof voor verminderde prestaties), een systeem in het onderwijs om onbetaald verlof op te nemen. Zelf spreekt de minister tegen dat toegezegde pensioenrechten nu weer worden afgenomen, maar volgens Naji is het wel degelijk zo

Lees meer »
Kim Huybrechts wint nagelbijter tegen Schindler en stoot als derde Belg door naar tweede ronde Players Championship Finals
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kim Huybrechts wint nagelbijter tegen Schindler en stoot als derde Belg door naar tweede ronde Players Championship Finals

De Players Championship Finals, zeg maar de generale WK-repetitie in het darts, is dit weekend voor Dimitri Van den Bergh en co een ultieme kans om hun vorm te testen. Drie van de vier Belgen bereikten vrijdag de tweede ronde. Kim Huybrechts haalde het na een nagelbijter van Martin Schindler, terwijl ‘Dancing Dimi’ afrekende met Jim Williams. Mario Vandenbogaerde klopte

Lees meer »