Krantenkoppen

LIVE ISRAËL. Netanyahu: commandocentrum Hamas gevonden onder ziekenhuis Gaza

Er zijn volgens ooggetuigen tientallen doden gevallen bij een Israëlische luchtaanval die donderdag plaatsvond op de al-Falah school in Gaza. Het Shehab News-agentschap, dat onder controle staat van Hamas, spreekt zelfs van “140 martelaars”. Door de constante bombardementen konden ambulances naar verluidt niet eens hulp komen bieden. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Geen gemeenteraad in Begijnendijk uit onvrede over meerjarenplanning: “Bestuur geeft stoemelings miljoen euro uit”
VRT NWS
VRT NWS

Geen gemeenteraad in Begijnendijk uit onvrede over meerjarenplanning: “Bestuur geeft stoemelings miljoen euro uit”

In Begijnendijk heeft oppositiepartij MGB geweigerd de gemeenteraad bij te wonen uit onvrede over aanpassingen in het meerjarenplan. "Het gemeentebestuur geeft stoemelings 1 miljoen euro uit en 500.000 euro voor verkeersveiligheid gaat de vuilbak in", klinkt het. Omdat er te weinig gemeenteraadsleden aanwezig waren voor een stemming, kon de gemeenteraad niet plaatsvinden.

Lees meer »
Nina Derwael spreekt voor het eerst na ontslag coaches: “Ik was wat in shock, maar ik kon me er snel bij neerleggen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nina Derwael spreekt voor het eerst na ontslag coaches: “Ik was wat in shock, maar ik kon me er snel bij neerleggen”

Uitstel, geen afstel. Nina Derwael (23) zou normaal vorige maand de pers te woord staan, maar net toen raakte het ontslag van haar coaches Marjorie Heuls en Yves Kieffer bekend. Ondertussen staat ze weer wat verder in haar revalidatie na een schouderoperatie en traint ze opnieuw met een nieuwe coach, de Duitse Ulla Koch. “Ik was toch wel wat in

Lees meer »
KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’

Een volledig uitverkocht Sportpaleis bouwde vrijdagavond een uitzinnig feestje samen met hun jeugdidolen. Ceremoniemeesters Gert Verhulst en James Cooke hadden er duidelijk zin in! Het werd een groot feest, een spetterend weerzien met de cast van ‘Het Huis Anubis’, die voor het eerst in bijna 20 jaar opnieuw samen op een podium stonden. Moora Vander Veken en Niels Destadsbader brachten

Lees meer »
Jeroen Borrizee dwingt respect af als T2 bij HO Oostveld Oedelem (3B)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jeroen Borrizee dwingt respect af als T2 bij HO Oostveld Oedelem (3B)

Ronny Houben zat nog niet in de neutrale zone ter gelegenheid van de thuismatch tegen Pittem. Jeroen Borrizee nam de honneurs waar als hoofdcoach. Na de prima brilscore kwam de nieuwe baas naar Jeroen toe met de woorden: “Dit is jouw werk want ik ken de helft van de spelers nog niet.” We bolden naar
The post Jeroen Borrizee dwingt

Lees meer »
Israël overweegt ondergronds tunnelnetwerk Hamas onder water te zetten met zeewater
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israël overweegt ondergronds tunnelnetwerk Hamas onder water te zetten met zeewater

Israël heeft een systeem van pompen geïnstalleerd dat kan worden ingezet om het netwerk van tunnels van Hamas onder de Gazastrook onder water te zetten, dat meldt de Amerikaanse krant ‘The Wall Street Journal’. Israël zou overwegen het ondergrondse gangenstelsel onder te laten lopen, om zo Hamasstrijders uit die tunnels te dwingen. ‘The Wall Street Journal’ baseert zich op bronnen

Lees meer »
Mensen sturen massaal schoentjes naar kip zonder tenen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Mensen sturen massaal schoentjes naar kip zonder tenen

Een Amerikaanse hondentrainster, Meesh Davignon, adopteerde een kip die de meeste van zijn tenen verloor door zogenaamde kalkpoten. Die worden veroorzaakt door mijten die zich tussen de schubben van de tenen en de poten bij kippen nestelen. Als de tenen en nagels volledig verkalkt zijn, brokkelen ze af. “Ik vond hem schattig”, zegt de Californische Davignon in The Washington Post

Lees meer »
Experts over PISA-rapport: “Scholen anders organiseren voor toppers en zwakkere leerlingen”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Experts over PISA-rapport: “Scholen anders organiseren voor toppers en zwakkere leerlingen”

“We moeten leerkrachten meer professionaliseren en scholen anders organiseren zodat we zowel de toppers als de zwakkere leerlingen alle kansen kunnen geven”, reageert directeur Tom Cox op het slechte PISA-rapport van de Vlaamse scholieren. “Maar extra prestatiedruk voor leerkrachten en leerlingen draagt ook niet bij aan de oplossing”, vindt professor Katrien Struyven (UHasselt).

Lees meer »
Tsunami-alarm na aardbeving met kracht van 7,6 voor Filipijnse kust
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Tsunami-alarm na aardbeving met kracht van 7,6 voor Filipijnse kust

Voor de kust van het Filipijnse eiland Mindanao is zaterdag een aardbeving geregistreerd met een kracht van 7,6. Dat meldt het  United States Geological Survey (USGS). De Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) waarschuwt dan weer voor een tsunami in de Filipijnen, Indonesië, Palau en Maleisië.

Lees meer »
Vandaag al kans op enkele winterse buien aan de kust, morgen is de rest van Vlaanderen aan de beurt: “Dan komt een sneeuwzone onze richting uit”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vandaag al kans op enkele winterse buien aan de kust, morgen is de rest van Vlaanderen aan de beurt: “Dan komt een sneeuwzone onze richting uit”

In de Hoge Venen maken ze zich op voor een weekend vol sneeuwpret, maar ook in Vlaanderen zou er zondag een sneeuwtapijt tot 5 centimeter kunnen vallen. Althans op één voorwaarde, zegt VTM-weerman Frank Duboccage: de sneeuw moet vroeg genoeg vallen. Vooral de oostelijke provincies maken kans op een wit tapijt. Vandaag kunnen al enkele winterse buien de kustregio bereiken.

Lees meer »
Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied

De jaarlijkse bobwintercampagne pakt uit met Helmut Lotti als ambassadeur. Speciaal voor de 28e editie schreef de zanger het lied “Er hoeft maar één bob te zijn”. De campagne, die als slogan ‘Wie drinkt, rijdt niet’ meekreeg, werd vrijdag voorgesteld door Vias Institute, in aanwezigheid van federaal minister van Mobiliteit George Gilkinet (Ecolo), federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden

Lees meer »