Krantenkoppen

Live – Vooruit geeft persconferentie om 19.10 uur na partijbureau over racistische uitspraken Conner Rousseau

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

HLN ONDERZOEK. Eva adopteerde Alex (10) vorig jaar uit Colombia, maar doet nu schokkende ontdekking: “Waarom zweeg iedereen hierover?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

HLN ONDERZOEK. Eva adopteerde Alex (10) vorig jaar uit Colombia, maar doet nu schokkende ontdekking: “Waarom zweeg iedereen hierover?”

Een jaar geleden landde Eva met een Colombiaans jongetje in Zaventem. Dolgelukkig reed ze met Alex (10) naar huis en sindsdien verzorgt ze haar adoptiezoon met veel liefde. Vandaag staat de wereld van het gezin op zijn kop, want Eva deed een schokkende ontdekking over de geschiedenis van Alex. “Ik heb gehuild toen ik het las”, getuigt ze. “Mijn grootste

Lees meer »
Crevits wil na problemen in Ethiopië mogelijk onderzoek naar adopties uit andere landen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Crevits wil na problemen in Ethiopië mogelijk onderzoek naar adopties uit andere landen

Uit onderzoek naar adopties uit Ethiopië is gebleken dat de realiteit soms verschilt van de inhoud van de adoptiedossiers. Zo zijn niet alle betrokken kinderen vrijwillig afgestaan door hun oorspronkelijke ouders. Minister van Welzijn Hilde Crevits wil de zaak “niet minimaliseren” en wil nu ook adoptiegezinnen uit andere landen de mogelijkheid geven hun dossier te laten onderzoeken.

Lees meer »
Wat betekent de deal tussen Israël en Hamas voor het verdere vervolg van de oorlog? “Eén partij haalt hier duidelijk voordeel uit”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Wat betekent de deal tussen Israël en Hamas voor het verdere vervolg van de oorlog? “Eén partij haalt hier duidelijk voordeel uit”

Kan de deal tussen Israël en Hamas over een tijdelijk staakt-het-vuren en de uitwisseling van gijzelaars en gevangenen het begin zijn van een de-escalatie van de oorlog? En hoe komt het dat Qatar zo’n belangrijke rol speelt? We beantwoorden de prangendste vragen over het eerste diplomatieke succes na zes weken bloedige oorlog.

Lees meer »
WHO wil meer uitleg van China over toename luchtweginfecties, maar “geen reden tot bezorgdheid”
VRT NWS
VRT NWS

WHO wil meer uitleg van China over toename luchtweginfecties, maar “geen reden tot bezorgdheid”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil meer uitleg van China over de toename van het aantal luchtwegaandoeningen. De bevolking werd intussen opgeroepen om "maatregelen te nemen" om zichzelf te beschermen. Volgens infectioloog Steven Callens (UZ Gent) is het belangrijk om te waken over infecties "om de volgende pandemie voor te zijn", maar is er geen reden om bezorgd te zijn.

Lees meer »
Vrienden van het Tabaksmuseum houden het na 43 jaar voor bekeken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vrienden van het Tabaksmuseum houden het na 43 jaar voor bekeken

Door enerzijds de leeftijd van verschillende leden en anderzijds de administratieve rompslomp als vzw houden de Vrienden van het Tabaksmuseum het na 43 jaar voor bekeken. Hun maar liefst 12.000 (!) stukken in eigendom zullen worden geschonken aan de stad Wervik. Wat ter goedkeuring wordt voorgelegd op de gemeenteraad in december. Er komt een nieuwe feitelijke vereniging.
The post Vrienden

Lees meer »
Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht

Hamas heeft vrijdagavond de eerste 24 gijzelaars vrijgelaten uit Gaza. Dat werd bevestigd door Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), die hen in voertuigen aan de grensovergang in Rafah, Egypte hebben afgezet. In totaal gaat het om 13 Israëlische, tien Thaise en één Filipijnse gijzelaars. Beelden tonen hoe ze aan de grenspost worden toegejuicht door omstaanders.

Lees meer »
Honderden betogen in Utrecht tegen verkiezingszege Wilders: “PVV, weg ermee”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Honderden betogen in Utrecht tegen verkiezingszege Wilders: “PVV, weg ermee”

Ongeveer vierhonderd mensen voerden donderdagavond protest op het Stadhuisplein in Utrecht tegen de verkiezingsuitslag waarbij de PVV van Geert Wilders met afstand de grootste is geworden. Op de bijeenkomst die georganiseerd werd door de linkse beweging Antifa waren ook zo’n vijftig tegendemonstranten afgekomen. Volgens de politie ging het om de harde kern van FC Utrecht. De politie hield beide groepen

Lees meer »
Kim Huybrechts wint nagelbijter tegen Schindler en stoot als derde Belg door naar tweede ronde Players Championship Finals
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kim Huybrechts wint nagelbijter tegen Schindler en stoot als derde Belg door naar tweede ronde Players Championship Finals

De Players Championship Finals, zeg maar de generale WK-repetitie in het darts, is dit weekend voor Dimitri Van den Bergh en co een ultieme kans om hun vorm te testen. Drie van de vier Belgen bereikten vrijdag de tweede ronde. Kim Huybrechts haalde het na een nagelbijter van Martin Schindler, terwijl ‘Dancing Dimi’ afrekende met Jim Williams. Mario Vandenbogaerde klopte

Lees meer »