Krantenkoppen

Luc Frieden legt eed af als nieuwe premier Luxemburg

Luc Frieden is de nieuwe premier van Luxemburg. Hij heeft vrijdag de eed afgelegd bij groothertog Henri van Luxemburg. Frieden komt aan het hoofd te staan van een regeringscoalitie van zijn conservatieve christendemocraten en de liberalen van ex-premier Xavier Bettel.

Meer krantenkoppen in België

Van Cronenburg uit Gent is nieuwe hofleverancier: “Aan de deurknop, herken je de mens”
VRT NWS
VRT NWS

Van Cronenburg uit Gent is nieuwe hofleverancier: “Aan de deurknop, herken je de mens”

‘Van Cronenburg’ uit Wondelgem bij Gent is de nieuwe hofleverancier. In hun atelier maken ze volgens de kunst van metaalambacht onder meer deurknoppen, kranen en gordijnhangers naar wens van hun klanten. Niet alleen het koningspaar is er klant, ook wereldberoemdheden komen er over de vloer. "Dat gaat van grote filmsterren tot topondernemers", vertelt zaakvoerder Régine Yvergneaux aan Radio 2-reporter Margaux

Lees meer »
Omdat er geen supplement mag geteld worden overdag: ziekenhuizen plannen scans ’s nachts en in het weekend
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Omdat er geen supplement mag geteld worden overdag: ziekenhuizen plannen scans ’s nachts en in het weekend

Vanaf 1 januari mogen radiologen geen supplement meer aanrekenen voor CT- en MRI-scans, maar dat verbod geldt enkel tijdens de kantooruren. Gevolg: het aantal medische foto’s tijdens nachten en weekenden wordt uitgebreid. En dat heeft nog andere (financiële) gevolgen voor de patiënt, zo blijkt uit interne communicatie van drie Vlaamse ziekenhuizen die onze redactie kon inkijken.

Lees meer »
Het spirituele kantje van Charlotte Adigéry en het quizdebuut van Petra De Sutter: dit was ‘De slimste mens’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het spirituele kantje van Charlotte Adigéry en het quizdebuut van Petra De Sutter: dit was ‘De slimste mens’

Ze bezwoer tijdens de eerste aflevering van ‘De slimste mens ter wereld’ dat ze de show zou stelen, en Charlotte Adigéry hield woord. Maandagavond pakte de zangeres wederom uit met een opvallende outfit, ze vertelde eveneens over haar fascinatie voor het bovennatuurlijke. Verder ging Petra De Sutter gezwind met de overwinning aan de haal, en zorgden juryleden Philippe Geubels en

Lees meer »
Winterweer kost aan zeker twee mensen het leven in Duitsland, Hessen worstelt met “sneeuwchaos”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Winterweer kost aan zeker twee mensen het leven in Duitsland, Hessen worstelt met “sneeuwchaos”

Sneeuw en gladde wegen hebben in meerdere Duitse deelstaten tot verkeersongevallen geleid. Minstens twee mensen kwamen om het leven. In de gemeente Schwäbisch Hall in de deelstaat Baden-Württemberg overleed een 71-jarige man bij een frontale botsing op een besneeuwde weg. IJzel veroorzaakte een dodelijk ongeval bij Denzerheide in Rijnland-Palts: een 54-jarige bestuurster kwam daarbij om het leven.

Lees meer »
Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende

Het schepencollege verleende een vergunning voor de sloop van een parkeergarage in de huizenblok tussen de Visserskaai, Paulusstraat en Franciscusstraat. Op de plaats komt een parkeergebouw met meer capaciteit.
The post Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »
Kerk Reningelst krijgt verwarming op gas
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kerk Reningelst krijgt verwarming op gas

Tijdens de gemeenteraad werd beslist de verwarmingsinstallatie in de kerk van Reningelst te vernieuwen. Tien jaar geleden werd daarvoor al een dossier opgemaakt.
The post Kerk Reningelst krijgt verwarming op gas appeared first on KW.be.

Lees meer »