Krantenkoppen

Lydia Peeters over waterellende in Westhoek: “Net zoals in het Maasland zullen er huizen en gronden onteigend moeten worden”

Volgens minister Lydia Peeters (Open Vld) zullen in de Westhoek mogelijk huizen en gronden onteigend moeten worden om de IJzer meer ruimte te geven. Dat valt slecht bij de bewoners. “De minister duwt de Westhoek kopje-onder.”

Meer krantenkoppen in België

Onrust over asbest in de voormalige centrale garage van Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Onrust over asbest in de voormalige centrale garage van Brugge

Personeelsleden van de voormalige centrale garage van de Stad Brugge contacteerden anoniem de partij Groen om hun ongerustheid uit te drukken over mogelijke gezondheidsproblemen door de aanwezigheid van asbest in dat gebouw, gelegen in de Peter Benoitlaan in Sint-Andries. Gemeenteraadslid Andries Neirynck (Groen) legde hierover het stadsbestuur het vuur aan de schenen tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond. Milieuschepen Minou Esquenet

Lees meer »
Productiebedrijf ‘Britain’s got talent’ treft schikking met voormalig jurylid David Walliams
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Productiebedrijf ‘Britain’s got talent’ treft schikking met voormalig jurylid David Walliams

Productiebedrijf Fremantle heeft een schikking getroffen met hun voormalige ‘Britain’s got talent’-jurylid David Walliams (52), die de talentenjacht verliet nadat hij respectloze opmerkingen over de kandidaten had gemaakt. De voorwaarden van de schikking zijn niet bekendgemaakt, maar volgens bronnen van ‘Daily Mail’ zou Walliams 1 miljoen pond hebben ontvangen.

Lees meer »
STANDPUNT. We kunnen ons even warmen aan de beelden van blije, opgeluchte mensen, van familiegeluk en vreugde
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

STANDPUNT. We kunnen ons even warmen aan de beelden van blije, opgeluchte mensen, van familiegeluk en vreugde

De wapens hebben in Gaza vier dagen gezwegen. In plaats van kapotgeschoten ziekenhuizen kregen we beelden van bevrijde gijzelaars die hun familieleden in de armen vallen en van hulpkonvooien die op gejuich worden onthaald. Maandag kwam zelfs het goede nieuws dat het staakt-het-vuren met twee dagen wordt verlengd. Maar daarna zal het onherroepelijk weer oorlog zijn.

Lees meer »
Een Brugs leugentje om bestwil over het parkeerbeleid
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Een Brugs leugentje om bestwil over het parkeerbeleid

Tijdens de gemeenteraad dinsdagavond hekelde Yves Buysse (VB) dat het stadsbestuur een ‘leugentje om bestwil’ vertelt: “Ten onrechte wordt gemeld dat de ondergrondse parkings volzet zijn, om auto’s uit de binnenstad te houden. Die leugen zorgt voor internationale ophef en gelach tot in het buitenland.”
The post Een Brugs leugentje om bestwil over het parkeerbeleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amazon lanceert AI-chatbot Q

20:33 De Amerikaanse e-commercereus Amazon mengt zich in de AI-strijd met een slimme chatbot die kan programmeren en teksten schrijven. Q moet de concurrentie aangaan met Microsoft en Google, die al eigen d…

Lees meer »
“Scherper dan Haaland” en “briljante loopacties”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenlandse pers
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Scherper dan Haaland” en “briljante loopacties”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenlandse pers

Rode Duivel Loïs Openda gaat Europa rond. Hij schitterde door twee goals te maken op het veld van Manchester City. De Champions League-winnaars leken op weg om voor het eerst sinds 2018 nog eens een thuiswedstrijd op het kampioenenbal te verliezen. Maar met Jérémy Doku als invaller ging het elftal van Pep erop en erover: 3-2. Toch ging de prestatie

Lees meer »
Oliver Naesen (33) neemt na contractverlenging ook financieel vrede met helpersrol: “In de sport werken ze niet met anciënniteit”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oliver Naesen (33) neemt na contractverlenging ook financieel vrede met helpersrol: “In de sport werken ze niet met anciënniteit”

Een nieuw contract. Check! Een tweede kindje begin februari. Check! Oliver Naesen is alive and kicking well, zelfs al voelt hij zich de veteraan in zijn eigen — herdoopte — wielerploeg Decathlon AG2R La Mondiale. En zelfs al zijn de gouden jaren voorbij en moet hij de komende twee jaar met loonsvermindering vrede nemen. “In de sport werken ze niet

Lees meer »
Jason organiseert fuif ten voordele van OC De Klaver
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jason organiseert fuif ten voordele van OC De Klaver

Jason Asseloos (19) was de voorbije weken druk bezig met de voorbereiding van zijn fuif Universe op zaterdag 25 november in zaal De Boest. Daarmee wil hij geld inzamelen voor ontmoetingscentrum De Klaver, een instelling die openstaat voor mensen die voor korte of langere tijd ondersteuning nodig hebben bij het uitbouwen van een dagstructuur.
The post Jason organiseert fuif ten

Lees meer »
“Extreem, zinloos geweld”: agressieveling takelt gezicht cafégangers toe met glas en fles in Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Extreem, zinloos geweld”: agressieveling takelt gezicht cafégangers toe met glas en fles in Oostende

Een 26-jarige Marokkaan moet zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor twee feiten van zinloos geweld in de Oostendse uitgaansbuurt. Karim H. takelde zijn slachtoffers telkens toe in het gezicht, de ene keer met een glas en de andere keer met een fles. “Mijn cliënt is voor het leven verminkt”.
The post “Extreem, zinloos geweld”: agressieveling takelt gezicht cafégangers toe

Lees meer »