Krantenkoppen

Meisjes van lagere school in zwembad lastiggevallen door Antwerpse tieners: “Hun school is hier niet meer welkom”

Na een uurtje schoolzwemmen in Lago De Meerminnen in Beveren zijn enkele meisjes van het derde leerjaar van de Lindenlaanschool lastiggevallen door enkele schooljongeren uit het Antwerpse. “Er werd op de deuren van de kleedhokjes gebonkt en er gebeurden ook ongeoorloofde zaken met hun smartphone”, zegt Bevers schepen van onderwijs Katrien Claus (CD&V). De school deed vrijdag aangifte: de politie onderzoekt de zaak.

Meer krantenkoppen in België

Dossier omtrent Hospitaalsite nog niet van de baan
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dossier omtrent Hospitaalsite nog niet van de baan

Op de jongste gemeenteraad stond ‘Hospitaalsite Damme’ geagendeerd in besloten zitting. De kosten voor archeologisch onderzoek blijken een knelpunt te vormen in het al lang aanslepende dossier van de herbestemming. “Het moet financieel verantwoord blijven maar we zien nog mogelijkheden”, zegt burgemeester Coens.
The post Dossier omtrent Hospitaalsite nog niet van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »
Johan (75) gaat nog één keer naar het stadion waar hij hartaanval kreeg… en dan gebeurt het wéér: “Nu ga ik echt niet meer”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Johan (75) gaat nog één keer naar het stadion waar hij hartaanval kreeg… en dan gebeurt het wéér: “Nu ga ik echt niet meer”

“Ik had niets om me over op te winden — Club Brugge stond op voorsprong. En toch gebeurde het. Opniéuw.” Niet één, maar twéé keer kreeg Johan van Meulebroeck (75) uit Maldegem een hartstilstand in het Jan Breydelstadion. En te zeggen dat hij na de eerste keer uit schrik enkel nog thuis naar het voetbal keek. Johan en zijn dochter

Lees meer »
Sportgigant Decathlon levert voortaan “peperdure racefietsen” aan profrenners: “Doordachte marketingzet”
VRT NWS
VRT NWS

Sportgigant Decathlon levert voortaan “peperdure racefietsen” aan profrenners: “Doordachte marketingzet”

Het was opvallend sportnieuws deze week: sportwinkelgigant Decathlon levert voortaan fietsen aan het wielerteam van renner Oliver Naesen. De naam van het team verandert ook van AG2R Citroën naar Decathlon AG2R La Mondiale. Maar denken we bij Decathlon niet vooral aan instapfietsen? Sportmarketeer Wim Lagae legt in "VRT NWS laat" uit hoe het om peperdure racefietsen gaat en wat de

Lees meer »
Oekraïne zet gasnetbeheerder  Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oekraïne zet gasnetbeheerder Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”

Oekraïne heeft de Belgische gasnetbeheerder Fluxys toegevoegd aan zijn lijst van “internationale sponsors van de oorlog”. De reden is dat Fluxys via de haven van Zeebrugge de Russische handel in vloeibaar aardgas (lng) faciliteert, zo zeggen de organisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en Vredesactie. Fluxys zegt onder meer dat het zijn contracten moet naleven, omdat er geen sancties zijn tegen

Lees meer »
Tom Waes ontkent publiek geheim niet langer en bevestigt nieuwe liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tom Waes ontkent publiek geheim niet langer en bevestigt nieuwe liefde

Het publiek geheim is eindelijk bevestigd. Tom Waes (55) is opnieuw verliefd. Het stel flaneert reeds geruime tijd hand in hand door Antwerpen en bezocht in de luwte events als de MIA’s en Antwerp Pride. Aanvankelijk aftastend en speels. Maar nu wordt de liefde ook door het populairste tv-gezicht tegenover onze redactie niet langer ontkend.

Lees meer »
Pipers in concert in De Kouter
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pipers in concert in De Kouter

Op zaterdag 9 december vormt De Kouter het decor voor een uniek winterconcert van de Flanders Memorial Pipe Band uit Poperinge. Er wordt die avond ook een eigen smaakvol blond bier gelanceerd: Highland Hops.
The post Pipers in concert in De Kouter appeared first on KW.be.

Lees meer »
Opnieuw trekt klimaatmars door Brussel, mét Anuna De Wever: “Ik heb spijt van focus alleen op klimaat. Het is tijd voor revolutie”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Opnieuw trekt klimaatmars door Brussel, mét Anuna De Wever: “Ik heb spijt van focus alleen op klimaat. Het is tijd voor revolutie”

In Brussel vindt vandaag de klimaatmars plaats van de Klimaatcoalitie, met daarin tientallen verenigingen waaronder milieubewegingen en vakbonden. Anuna De Wever, jarenlang het boegbeeld van Youth for Climate, is geen lid, maar ze doet mee aan acties en aan de mars. De jonge Antwerpse ziet de klimaatstrijd nu helemaal anders dan vroeger: voor haar draait het nu om systeemverandering, om

Lees meer »
Seksgeluiden verstoren EK-loting minutenlang
De Standaard
De Standaard

Seksgeluiden verstoren EK-loting minutenlang

U schrok er vast ook van (of niet), maar middenin de loting voor het EK voetbal 2024 waren plots seksgeluiden te horen tijdens de uitzending. De geluiden kwamen herhaaldelijk terug en zorgde voor heel wat verontwaardiging in de zaal in Hamburg, maar ook online. Volgens Britse media zou een Britse grappenmaker erachter zitten.

Lees meer »
Opnieuw Europees stuntwerk: onverwachte zege van Knack Roeselare in Griekese Piraeus
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Opnieuw Europees stuntwerk: onverwachte zege van Knack Roeselare in Griekese Piraeus

Na de knappe openingswedstrijd verleden week thuis tegen Ziraat Ankara, die evenwel net geen puntenwinst opleverde, gaf Knack met een onverwachte maar terechte zege in drie sets bij het Griekse Piraeus de aanzet voor verder Europees volleybal na de groepsfase.
The post Opnieuw Europees stuntwerk: onverwachte zege van Knack Roeselare in Griekese Piraeus appeared first on KW.be.

Lees meer »
INTERVIEW. Thomas Vermaelen mist de Duivels maar bouwt bij nationale jeugd aan trainerscarrière: “Aan de verdedigers, leer maar leven met kritiek”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Thomas Vermaelen mist de Duivels maar bouwt bij nationale jeugd aan trainerscarrière: “Aan de verdedigers, leer maar leven met kritiek”

Terwijl de ‘Nieuwe Lichting’ zich opmaakt voor de loting van het EK, bouwt hij gestaag aan zijn trainerscarrière. Voormalig Rode Duivel Thomas Vermaelen (38), in een gesprek met onze chef voetbal, over Leven & Werk & Vrienden. “Als ik Jan Vertonghen één advies zou mogen geven: ‘Blijf zo lang mogelijk voetballen.’ Hoe moeilijk het soms ook is met die pijntjes.”

Lees meer »
Vliegverkeer München tijdelijk opgeschort en lawinegevaar in Oostenrijk: hevige sneeuwval zorgt voor heel wat hinder in Europa
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vliegverkeer München tijdelijk opgeschort en lawinegevaar in Oostenrijk: hevige sneeuwval zorgt voor heel wat hinder in Europa

Onder meer de Duitse deelstaat Beieren lijdt onder hevige sneeuwval. Het vliegverkeer op de luchthaven van München is dan weer tijdelijk opgeschort door de slechte weersomstandigheden. Tot nu toe zijn ongeveer 320 van de 760 geplande vluchten geannuleerd. Ook Oostenrijk, Zwitserland en het Schotse Glasgow worden getroffen door ijzige kou en sneeuwval. In het westen van Oostenrijk wordt gewaarschuwd voor

Lees meer »
KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken vol op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken vol op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’

Een volledig uitverkocht Sportpaleis bouwde vrijdagavond een uitzinnig feestje samen met hun jeugdidolen. Ceremoniemeesters Gert Verhulst en James Cooke hadden er duidelijk zin in! Het werd een groot feest, een spetterend weerzien met de cast van ‘Het Huis Anubis’, die voor het eerst in bijna 20 jaar opnieuw samen op een podium stonden. Moora Vander Veken en Niels Destadsbader brachten

Lees meer »
COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. “Laura Tesoro mag vanavond schitteren op VTM. Opgelet Jens!”

Vanavond start de nieuwe feelgoodshow ‘Starstruck’ op VTM met als host Laura Tesoro. VTM op zijn best: puur entertainment en spektakel. Maar vooral ook Laura Tesoro op haar best. Eindelijk van onder de vleugels van een ervaren co-host. Zij ownt de show, zoals ze dat zelf zou zeggen, en hoe. Een bewijs dat VTM in zijn jonge talenten traag maar

Lees meer »
Belgische economie groeit minder snel dan verwacht in derde kwartaal
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Belgische economie groeit minder snel dan verwacht in derde kwartaal

De Belgische economie heeft in het derde kwartaal een groei opgetekend van 0,4 procent, zo meldt de Nationale Bank donderdag. Bij een eerste snelle raming was eind oktober nog sprake van 0,5 procent groei van het bruto binnenlands product (bbp) tegenover het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2022 is nu sprake van 1,4 procent groei.

Lees meer »