Krantenkoppen

Onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de kerk lanceert oproep voor slachtoffers die willen getuigen

De parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik in de Kerk en daarbuiten heeft vrijdag een oproep gelanceerd naar slachtoffers die willen getuigen. Er is een contactpunt ingesteld bij de federale ombudsman.

Meer krantenkoppen in België

Avelgemnaar wint met Verscheuren 6 uren van Kortrijk: Mathieu Vynckier wint voor het eerst voor eigen publiek
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Avelgemnaar wint met Verscheuren 6 uren van Kortrijk: Mathieu Vynckier wint voor het eerst voor eigen publiek

Copiloot Mathieu Vynckier uit Avelgem heeft samen met ervaren rot Vincent Verscheuren de 6 Uren van Kortrijk gewonnen. Daarmee hebben ze hun seizoen op een fenomenale wijze afgesloten. Voor de Avelgemnaar was het zijn eerste overwinning voor eigen publiek. Verscheuren wist al voor de zevende maal met de overwinning uit Kortrijk te vertrekken.
The post Avelgemnaar wint met Verscheuren 6

Lees meer »
Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen

Speurders en de Cel Vermiste Personen zoeken donderdagochtend in Sint-Lievens-Houtem opnieuw naar het moordwapen waarmee advocate Claudia Van Der Stichelen om het leven werd gebracht. Een eerdere zoekactie leverde niets op, onder leiding van Alain Remue zoeken duikers en speurders nu opnieuw naar het moordwapen. De zoektocht spitst zich opnieuw toe op het bos naast de woning van de advocate.

Lees meer »
Grote betoging in Spanje tegen amnestie voor Catalaanse separatisten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Grote betoging in Spanje tegen amnestie voor Catalaanse separatisten

Vandaag zijn in de Spaanse hoofdstad Madrid opnieuw duizenden mensen op straat gekomen om te betogen tegen de door premier Pedro Sánchez beloofde amnestie voor Catalaanse separatisten. Volgens cijfers van de prefectuur namen 8.000 mensen deel aan de demonstratie. De organisatoren schatten het aantal aanwezigen op 15.000.

Lees meer »
Nina Derwael spreekt voor het eerst na ontslag coaches: “2023 was het zwaarste jaar uit mijn carrière”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Nina Derwael spreekt voor het eerst na ontslag coaches: “2023 was het zwaarste jaar uit mijn carrière”

Twee schouderblessures, gemiste EK’s en WK’s én een coachwissel: 2023 was een zwaar jaar voor Nina Derwael. Ondertussen staat de 23-jarige gymnaste weer wat verder in haar revalidatie na een schouderoperatie en traint ze opnieuw met een nieuwe coach. “Ik heb mentaal heel diep gezeten, maar vandaag deed ik zelf al een eerste handenstand. Parijs? Dat is kort dag, misschien

Lees meer »
Vooruit Wervik-Geluwe deelt aan alle scholen fietslichtjes uit
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vooruit Wervik-Geluwe deelt aan alle scholen fietslichtjes uit

Vooruit Wervik-Geluwe deelt drie dagen lang aan alle scholen aan de leerlingen per fiets gratis fietslichtjes uit. “Ondanks de vele campagnes, waarschuwingen en acties, vanuit de politie, scholen en onze stad hebben wij als Vooruit Wervik-Geluwe vastgesteld dat nog heel veel fietsers niet zichtbaar zijn in het donker”, zegt burgemeester Youro Casier. “Er zijn nog altijd fietsers zonder licht.”
The

Lees meer »
Dodelijk ongeval krijgt nog zwarter randje: broer van dronken bestuurder verstopte zijn zwaargewonde vrouw achter container
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Dodelijk ongeval krijgt nog zwarter randje: broer van dronken bestuurder verstopte zijn zwaargewonde vrouw achter container

Het dodelijk ongeval waarbij Wim Janssens (37) en Joyce van Roosbroeck (36) uit Koningshooikt om het leven kwamen, krijgt nog een staartje. J.W., de broer van de bestuurder, verstopte na de crash zijn zwaargewonde vrouw tientallen meters verder achter een container, omdat ze met één persoon te veel in de wagen zaten. Hij riskeert nu vervolging wegens schuldig verzuim.

Lees meer »
Geen gemeenteraad in Begijnendijk uit onvrede over meerjarenplanning: “Bestuur geeft stoemelings miljoen euro uit”
VRT NWS
VRT NWS

Geen gemeenteraad in Begijnendijk uit onvrede over meerjarenplanning: “Bestuur geeft stoemelings miljoen euro uit”

In Begijnendijk heeft oppositiepartij MGB geweigerd de gemeenteraad bij te wonen uit onvrede over aanpassingen in het meerjarenplan. "Het gemeentebestuur geeft stoemelings 1 miljoen euro uit en 500.000 euro voor verkeersveiligheid gaat de vuilbak in", klinkt het. Omdat er te weinig gemeenteraadsleden aanwezig waren voor een stemming, kon de gemeenteraad niet plaatsvinden.

Lees meer »
Expo wordt discohal ‘Nouvelan’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Expo wordt discohal ‘Nouvelan’

Wie met oudejaarsavond nog niet weet wat gedaan, kan op zondag 31 december terecht op Nouvelan in Waregem Expo. Robbe Himpe, Emma Baert, Arthur Wyckhuyse en Lewis Bekaert voorzien dan een groots all-in discofeest voor streekgenoten ouder dan 18 jaar. Niemand minder dan Omdat Het Kan & Average Rob tellen in de Expo af naar 2024.
The post Expo wordt

Lees meer »
Neos Poperinge op bezoek bij Blokken en Ben Crabbé
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Neos Poperinge op bezoek bij Blokken en Ben Crabbé

Onlangs woonde Neos Poperinge een opname bij van het tv-programma Blokken in Vilvoorde met presentator Ben Crabbé. Het bezoek werd afgesloten met een warme maaltijd. “Maandelijks plant het bestuur een activiteit”, vertelt secretaris Gilbert Deforche. “In de wintermaanden wordt een bekende spreker uitgenodigd die in het clublokaal Romanhof een voordracht geeft. In januari is er
The post Neos Poperinge op

Lees meer »
Vragen rond meerjarenplan op Pittemse gemeenteraad
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vragen rond meerjarenplan op Pittemse gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraad van maandag 4 december diende de raad zich te buigen over een aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 van het OCMW en de gemeente. Oppositiepartij NPE had toch enkele vragen bij de gebudgetteerde investeringen.
The post Vragen rond meerjarenplan op Pittemse gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »
Muffins op basis van perskoek blauwe bessen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Muffins op basis van perskoek blauwe bessen

In de strijd tegen voedselverspilling beslisten Evi Roose (Langemark-Poelkapelle), Cloë Dingenen (Ichtegem), Robin Vanneste (Borgerhout) en Robrecht Hanssens (Roeselare), vier studenten agro- en biotechnologie bij Hogeschool Vives Roeselare, om muffins te ontwikkelen op basis van de perskoek van blauwe bessen.
The post Muffins op basis van perskoek blauwe bessen appeared first on KW.be.

Lees meer »