Krantenkoppen

Onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de kerk lanceert oproep voor slachtoffers die willen getuigen

De parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik in de Kerk en daarbuiten heeft vrijdag een oproep gelanceerd naar slachtoffers die willen getuigen. Er is een contactpunt ingesteld bij de federale ombudsman.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe zoekactie in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen levert niets op: nog steeds geen spoor van dader of moordwapen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe zoekactie in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen levert niets op: nog steeds geen spoor van dader of moordwapen

Een nieuwe zoekactie in de buurt van de woning van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen (58) heeft geen resultaat opgeleverd. Dat bevestig het parket Oost-Vlaanderen. Donderdagochtend kamden speurders van de Cel Vermiste Personen en het technisch steunteam van de scheepvaartpolitie de omgeving opnieuw uit in de hoop het moordwapen of andere sporen te vinden. Rond de middag werd

Lees meer »
Dit is de Hongaarse vrouw naast Geert Wilders: “Zij is thuis de baas”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dit is de Hongaarse vrouw naast Geert Wilders: “Zij is thuis de baas”

Mocht Geert Wilders minister-president worden, dan wordt Krisztina Marfai de premiersvrouw. Ze zijn al meer dan dertig jaar getrouwd. Maar wie is de Hongaarse die naast Geert Wilders staat, en wat houdt haar bezig, behalve haar mysterieuze job? “Ze is een hele lieve vrouw. Maar als ik iets gewaagd zeg, dan geeft ze tegengas. Ze vindt per definitie iets wat

Lees meer »
70-jarige Oegandese zet tweeling op de wereld
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

70-jarige Oegandese zet tweeling op de wereld

Een 70-jarige Oegandese vrouw heeft woensdag een tweeling op de wereld gezet. Haar dokter heeft het tegenover het Franse persagentschap AFP over een “buitengewone prestatie”. De moeder omschrijft de geboorte van haar zoon en dochter zelf als een “mirakel”.

Lees meer »
LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Wat een comeback! Huybrechts overleeft matchpijlen tegen Schindler en stoot door
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Wat een comeback! Huybrechts overleeft matchpijlen tegen Schindler en stoot door

De Players Championship Finals, zeg maar de generale WK-repetitie in het darts, is dit weekend voor Dimitri Van den Bergh en co een ultieme kans om hun vorm te testen. Drie van de vier Belgen bereikten de tweede ronde. Kim Huybrechts haalde het na een nagelbijter van Martin Schindler, terwijl ‘Dancing Dimi’ afrekende met Jim Williams. Mario Vandenbogaerde klopte tot

Lees meer »
Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”

Een 11-jarig meisje is woensdagmorgen naar het UZ Gent gevoerd nadat ze in Gentbrugge was aangereden met haar fiets op weg naar school. Opvallend: eens aangekomen op de spoedafdeling van de politie, moest de scholiere een alcohol- en drugstest ondergaan. “Wie heeft in godsnaam die wet opgesteld dat een 11-jarige op weg naar school weleens onder invloed zou kunnen zijn”,

Lees meer »
Nieuw politiek initiatief team8680 gelanceerd in Koekelare
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw politiek initiatief team8680 gelanceerd in Koekelare

Team8680 wordt boven de doopvont gehouden. Daarin bundelen bestaande Koekelaarse partijen en politieke gezichten de krachten om Koekelare mee vorm te geven vanaf de komende legislatuur. Tom Pollentier, Henk Dejonghe en Jolien Lootens trekken schouder aan schouder naar de kiezer. “We trekken eensgezind en gezamenlijk naar de Koekelaarse kiezer”, klinkt het bij de nieuwe partij.
The post Nieuw politiek initiatief

Lees meer »
‘Je kunt iedereen deradicaliseren’
De Standaard
De Standaard

‘Je kunt iedereen deradicaliseren’

Omar* was 14 toen hij radicaliseerde en zich aansloot bij IS. Drie jaar later werd hij tegengehouden op de luchthaven, net voor hij naar Syrië zou vertrekken. Vandaag maakt hij er zijn missie van om andere jongeren te behoeden voor de lokroep van extremisme. ‘Mensen lijken nog altijd niet te geloven dat iemand die ooit bekeerd was tot IS, vandaag

Lees meer »
Zwevegemse handelaars halen opgelucht adem nu eerste deel wegenwerken afgerond zijn: “Blij dat we weer vlot bereikbaar zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zwevegemse handelaars halen opgelucht adem nu eerste deel wegenwerken afgerond zijn: “Blij dat we weer vlot bereikbaar zijn”

De wegeniswerken in de Avelgemstraat zijn afgerond. Daarmee komt een eind aan de belangrijkste wegenwerken van deze legislatuur in Zwevegem, waarbij het eerste deel van de Kortrijkstraat werd aangepakt. Handelaars halen opgelucht adem. “Ik heb op sommige dagen echt gesloten omdat mensen afhaakten. Blij dat we weer vlot bereikbaar zijn”, klinkt het.
The post Zwevegemse handelaars halen opgelucht adem nu

Lees meer »
Dune Hotel organiseert driedaagse rond zanger/imitator Olivier Laurent: “Onterecht hier amper bekend”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dune Hotel organiseert driedaagse rond zanger/imitator Olivier Laurent: “Onterecht hier amper bekend”

“In zijn geboorteland is hij helemaal niet populair, terwijl hij wereldberoemd is.” En dus gaan Peter Bruneel en Heidi Huys van het Dune Hotel daar iets aan doen: ze ontvangen zanger en stemmen-imitator Olivier Laurent voor een driedaags evenement, op 8, 9 en 10 december. De Gentenaar brengt dan in het Kursaal Oostende ‘Jacques Brel Hommage/45 ans/Ne Me Quitte Pas’.

Lees meer »
SV Moorsele wil topper winnen: “Spanning in competitie houden”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

SV Moorsele wil topper winnen: “Spanning in competitie houden”

Vorige speeldag moest SV Moorsele zich tevreden stellen met een 3-3 gelijkspel tegen staartploeg SK Nieuwkerke. Zondag komt de nummer twee Club Roeselare op bezoek. Als de jongens van T1 Kevin Vandecasteele winnen van de Rodenbachjongens, springen ze naar de derde plaats.
The post SV Moorsele wil topper winnen: “Spanning in competitie houden” appeared first on KW.be.

Lees meer »