Krantenkoppen

Onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de kerk lanceert oproep voor slachtoffers die willen getuigen

De parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik in de Kerk en daarbuiten heeft vrijdag een oproep gelanceerd naar slachtoffers die willen getuigen. Er is een contactpunt ingesteld bij de federale ombudsman.

Meer krantenkoppen in België

UAntwerpen opent expo rond persoonlijke bibliotheek van auteur Samuel Beckett (met notities en boodschappenlijstjes)
VRT NWS
VRT NWS

UAntwerpen opent expo rond persoonlijke bibliotheek van auteur Samuel Beckett (met notities en boodschappenlijstjes)

De Universiteit van Antwerpen heeft een tentoonstelling geopend met 20 boeken uit de persoonlijke bibliotheek van de Ierse auteur Samuel Beckett. De UA heeft eerder dit jaar 771 stukken uit zijn persoonlijke bibliotheek ontvangen om de komende 10 jaar te onderzoeken. Het is de eerste keer dat er zoveel materiaal van een buitenlandse topauteur naar de Antwerpse Universiteitsbibliotheek komt.

Lees meer »
Julie en Dries kiezen voluit voor sportactiviteiten van dochter en zoon: “Sociaal leven op de tweede plaats”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Julie en Dries kiezen voluit voor sportactiviteiten van dochter en zoon: “Sociaal leven op de tweede plaats”

Ook op latere leeftijd blijft sport voor gewezen topvolleybalster Julie Vermander (38) en haar man Dries Wittebolle (48) een belangrijk deel van hun leven. Zelf staan ze nog regelmatig op of naast een volleybalveld, maar de laatste jaren gaat al hun aandacht naar de sportieve hobby’s van hun kinderen Manou (10) en Louis (8). “We halen er nu eenmaal heel

Lees meer »
Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan

De vakbonden bij Brussels Airlines voeren de druk op in aanloop naar overleg met de directie morgen/vrijdag over de werkdruk van de piloten. Ze herhalen de dreiging om vanaf 11 december te staken. De directie van de luchtvaartmaatschappij reageert dat ze nog altijd hoopt om “tot evenwichtige en langetermijnoplossingen” te komen.

Lees meer »
Kinderen adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti niet meer mogelijk
VRT NWS
VRT NWS

Kinderen adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti niet meer mogelijk

Het is niet meer mogelijk voor Vlaamse wensouders om een kind te adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti. Dat heeft Bruno Vanobbergen van het Vlaams Agentschap Opgroeien aangekondigd tijdens de commissie Welzijn in het parlement. De crisis in de sector blijft ondertussen duren, de oppositie pleit voor een tijdelijke stop van adopties uit het buitenland.

Lees meer »
Gasprijs stijgt voorlopig niet, ondanks koudeprik
VRT NWS
VRT NWS

Gasprijs stijgt voorlopig niet, ondanks koudeprik

Ook al is het voor het eerst dit jaar koud geworden, toch lijkt de gasprijs niet te stijgen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Elindus, energieleverancier van aardgas en elektriciteit voor ondernemers, bevestigt dat de gasprijs weinig reageert op de eerste winterprik.

Lees meer »
Crevits bezoekt De Companie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Crevits bezoekt De Companie

Afgelopen week bracht Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) een bezoek aan het Wervikse Groepswonen De Companie. Met haar passage wilde ze nader kennis maken met het unieke concept dat in Wervik werd gelanceerd. Het bezoek van de minister gebeurde in alle discretie, weg van de pers, waardoor het nieuws nu pas bekend raakte.
The post Crevits bezoekt De Companie appeared

Lees meer »
Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”
VRT NWS
VRT NWS

Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”

Gelijkekansencentrum Unia heeft opnieuw cijfers gepubliceerd over het aantal meldingen van antisemitisme. "Sinds de heropflakkering van het conflict tussen Israël en Hamas op 7 oktober, kregen we al 62 meldingen die we kunnen linken aan Jodenhaat", zegt Els Keytsman, directeur van Unia. "Het is hoog tijd dat we de angstgevoelens van de Joodse gemeenschap serieus nemen."

Lees meer »
Zeven nieuwkomers én 37 vermeldingen in Gault&Millau: hoe kustgemeente uitgroeide tot culinair walhalla
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Zeven nieuwkomers én 37 vermeldingen in Gault&Millau: hoe kustgemeente uitgroeide tot culinair walhalla

Zeven nieuwkomers én 37 vermeldingen in Gault&Millau: nergens is de culinaire concentratie zo groot als in Knokke-Heist, waar ‘amper’ 33.000 mensen wonen. Wat is de verklaring achter het “ecosysteem” dat ondernemers én welgestelde klanten richting de mondaine badplaats zuigt? “Er wordt kwaliteit gegarandeerd én voor betaald. Die zaken versterken elkaar.”

Lees meer »
Fractieleider N-VA vervangt zieke gemeenteraadsvoorzitter tijdens gemeenteraad in Wervik
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fractieleider N-VA vervangt zieke gemeenteraadsvoorzitter tijdens gemeenteraad in Wervik

Wegens ziekte was gemeenteraadsvoorzitter Els Scheirlynck (CD&V) dinsdagavond verontschuldigd op de gemeenteraad in Wervik. De procedure voorziet in dat geval dat het gemeenteraadslid met de meeste jaren anciënniteit de gemeenteraad leidt. Sanne Vantomme zetelt al sinds 1995. De fractieleider van N-VA kreeg maandag de vraag en ging akkoord om te fungeren als waarnemend gemeenteraadsvoorzitter.
The post Fractieleider N-VA vervangt zieke

Lees meer »
Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om haar uit bewindvoering te krijgen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om haar uit bewindvoering te krijgen

Een 74-jarige Oostendenaar vervalste de scores op medische attesten van zijn 86-jarige handelingsonbekwame vrouw. Zo wou H.A. haar uit de bewindvoering krijgen. “Enkel en alleen om aan haar geld te kunnen”, aldus de bewindvoerder. Nu krijgt de man 25 maanden cel, waarvan tien effectief.
The post Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om

Lees meer »