Krantenkoppen

Ontslag Conner Rousseau verandert voor Roma niets aan zaak tegen hem: “Ons standpunt verandert niet”

Het ontslag van Conner Rousseau verandert voor de Roma niets aan de strafzaak tegen hem. “Het is een zaak tegen de burger Rousseau, niet tegen de partijvoorzitter.”

Meer krantenkoppen in België

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen

Netbeheerder Fluvius heeft dit jaar al 4.878 klachten ontvangen over uitvallende zonnepanelen. Dat zijn er nu al 1.887 of 63 procent meer dan in heel vorig jaar. Vooral de piek in juni 2023 valt op. Die maand ontving Fluvius maar liefst 1.470 klachten, ongeveer vier keer meer dan in juni 2022. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-fractieleider Peter Van Rompuy heeft opgevraagd.

Lees meer »
Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage

De oppositiepartij #voorKH wil dat de deontologische commissie van Knokke-Heist zo snel mogelijk bijeen komt. Die vraag komt er donderdag naar aanleiding van de Pano-reportage van woensdagavond op VRT1. Ook minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) vroeg al om extra onderzoek.
The post Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage appeared first on KW.be.

Lees meer »
Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks

De vliegtaks of inschepingstaks die de federale regering in 2022 heeft ingevoerd heeft de toets bij het Grondwettelijk Hof doorstaan. De beroepen van luchtvaartmaatschappij Ryanair, de Belgische Federatie voor de Luchtvaart en twee piloten van privévliegtuigen zijn door het hof ongegrond verklaard.

Lees meer »
Silke opent nagelstudio en conceptstore in één
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Silke opent nagelstudio en conceptstore in één

Vandaag vrijdag opent Silke Depovere (28) vlakbij de kerk in Westkapelle de deuren van Silk Nails Beauty. “In één pand combineer ik een schoonheidssalon met een winkel waar ik onder meer zelfgemaakte juwelen en decoratiestukken zal verkopen”, zegt Silke.
The post Silke opent nagelstudio en conceptstore in één appeared first on KW.be.

Lees meer »
Jennifer Lopez heeft ruzie met ‘luie’ echtgenoot Ben Affleck over hondenpoep: “Huur een bedrijf om het op te ruimen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jennifer Lopez heeft ruzie met ‘luie’ echtgenoot Ben Affleck over hondenpoep: “Huur een bedrijf om het op te ruimen”

Het hondenpoep-probleem ten huize Lopez en Affleck brengt heel wat discussie met zich mee. Jennifer Lopez (54) en Ben Affleck (51) delen hun huis met maar liefst acht viervoetige vrienden, maar het lijkt erop dat de achtergelaten uitwerpselen niet worden opgeruimd. Jennifer hecht veel waarde aan discipline als het gaat om de zorg voor hun harige metgezellen, maar Ben is

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Astrid Coppens opent eerste Vlaamse inloophuis voor zwangerschapsverlies in Geel: “Zelf ook twee kindjes verloren tijdens zwangerschap”
VRT NWS
VRT NWS

Astrid Coppens opent eerste Vlaamse inloophuis voor zwangerschapsverlies in Geel: “Zelf ook twee kindjes verloren tijdens zwangerschap”

In Geel is het eerste Vlaamse inloophuis geopend voor vrouwen en hun partners die te maken krijgen met zwangerschapsverlies. In het inloophuis kunnen ze terecht voor meer informatie en kunnen ze praten met lotgenoten. "Heel veel vrouwen in Vlaanderen kampen met een pril zwangerschapsverlies. Hoogste tijd dat we hen daarin gaan steunen", zegt oprichtster Shanti Van Genechten.

Lees meer »
VVD stapt niet in Nederlandse regering maar wil “kabinet van winnaars” eventueel gedogen, Wilders reageert teleurgesteld
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

VVD stapt niet in Nederlandse regering maar wil “kabinet van winnaars” eventueel gedogen, Wilders reageert teleurgesteld

De Nederlandse liberalen van de VVD stappen niet in de volgende regering. “Daarvoor is het verlies van tien zetels te groot”, zei partijleider Dilan Yesilgöz vanochtend. De partij wil een “kabinet van winnaars”, bestaande uit de extreemrechtse PVV van Geert Wilders en nieuwkomer NSC van Pieter Omtzigt eventueel wel gedogen. Wilders noemt het nieuws in een eerste reactie “erg teleurstellend”.

Lees meer »
Drama van Waarschoot is de nachtmerrie van elke brandweerman: Carl ontdekte in 2009 dat zijn nichtje (18) omkwam in dodelijke crash
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Drama van Waarschoot is de nachtmerrie van elke brandweerman: Carl ontdekte in 2009 dat zijn nichtje (18) omkwam in dodelijke crash

Het is de interventie die geen enkele hulpverlener wil meemaken: moeten tussenkomen in een incident waarbij een naast familielid betrokken is. Het overkwam brandweerman Tom M. afgelopen weekend in het Oost-Vlaamse Waarschoot, toen hij arriveerde bij het verkeersongeval waarin zijn eigen dochter Emma (21) om het leven kwam. Veertien jaar geleden belandde toenmalig brandweerman Carl Criem (60) uit Gistel in

Lees meer »
Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen

De kletsnatte periode ligt achter ons, nu is de winter echt in aantocht. Woensdag duikt het kwik volgens weerman Frank Deboosere voor het eerst onder nul. En met de energiecrisis in het achterhoofd, hebben we massaal de thermostaat lager gezet. Hoe vermijd je dan dat je zit te klappertanden in de zetel of achter je bureau? Simpelweg je warmste trui

Lees meer »
“Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsje­blieft uit’”: HLN sprak met Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader van de wereldkampioen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsje­blieft uit’”: HLN sprak met Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader van de wereldkampioen

Hij deelt de hotelkamer niet meer met zijn zoon. Zegt niet meer hoe hij die bocht moet nemen. “Hij weet dat intussen wel beter dan ik.” Een glimlach. Onze F1-journalist schoof aan bij Jos Verstappen (51), ex-F1-coureur en -coach en vandaag trotse vader van de drievoudige wereldkampioen. Een gesprek over hoe hij nog altijd in een droom leeft en zich

Lees meer »