Krantenkoppen

OpenAI, techbedrijf achter ChatGPT, zet CEO en medeoprichter Sam Altman verrassend op straat

Sam Altman (38) vertrekt als CEO van Open AI, zo maakt het technologiebedrijf achter ChatGPT bekend. De raad van bestuur van OpenAI heeft het vertrouwen in Altman opgezegd na een “weloverwogen evaluatieproces”.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Honderden Syriërs en Turkse Koerden op de vuist in Duitse vluchtelingenopvang, drie mannen raken gewond
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Honderden Syriërs en Turkse Koerden op de vuist in Duitse vluchtelingenopvang, drie mannen raken gewond

In het vluchtelingencentrum Tegel in Berlijn kregen honderden vluchtelingen het maandag met elkaar aan de stok. Het zou gaan om een geëscaleerde ruzie tussen Syriërs en Turkse Koerden. Volgens politiecommissaris Stephan Weh is het normaal dat zulke incidenten gebeuren: “Wanneer verschillende culturen en religies met elkaar samenleven in zo’n kleine ruimte, ontstaan er soms conflicten.”

Lees meer »
“Er is geen versie waarin namen worden genoemd”: Omid Scobie over ‘racistische’ royals in Nederlandse vertaling van zijn boek
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Er is geen versie waarin namen worden genoemd”: Omid Scobie over ‘racistische’ royals in Nederlandse vertaling van zijn boek

‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis, is in België en Nederland tijdelijk uit de handel genomen door een fout in de Nederlandse vertaling. Volgens ‘RTL Boulevard’ komt dat omdat de Nederlandse versie ‘per ongeluk’ iets te veel prijsgaf. De namen van de twee royals, die opmerkingen maakten over de huidskleur van Archie, werden namelijk vernoemd.

Lees meer »
Inwoners mogen twee hectare extra bos aanplanten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Inwoners mogen twee hectare extra bos aanplanten

De gemeente plant op zaterdag 2 en zondag 3 december twee hectare extra bos aan. “Op zaterdag planten we tussen 10 en 13 uur bomen aan in het Pittebos aan de Visweg”, vertelt duurzaamheidsschepen Chris Verhaeghe (Open VLD). “De toegang tot het bos bevindt zich in de Roeselarestraat 91 in Kortemark. Op zondag wordt er
The post Inwoners mogen twee

Lees meer »
WorxInvest neemt aandeel Vlaamse regering in GIMV voor 375 miljoen euro over
VRT NWS
VRT NWS

WorxInvest neemt aandeel Vlaamse regering in GIMV voor 375 miljoen euro over

WorxInvest, het moederbedrijf van SD Worx, neemt het volledige resterende belang van de Vlaamse regering over in de investeringsmaatschappij GIMV. De Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM) beheerde tot voor kort een overheidsaandeel van 27,65 procent in de GIMV. "De band met Vlaanderen was voor mij cruciaal. Met deze verkoop consolideren we de GIMV in Vlaanderen", zegt Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele.

Lees meer »
Van concurrentie geen sprake: Taylor Swift komt Beyoncé aanmoedigen op première van ‘Renaissance’-concertfilm
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Van concurrentie geen sprake: Taylor Swift komt Beyoncé aanmoedigen op première van ‘Renaissance’-concertfilm

Beide staan ze aan de top van de muziekwereld, beide sloegen ze records aan diggelen met hun wereldtournees en beide rijven ze miljoenen binnen met een eigen concertfilm. Maar van een onderlinge strijd is geen sprake tussen muziektitanen Beyoncé en Taylor Swift. Die laatste was aanwezig op de première van ‘Renaissance: A Film by Beyoncé’ die donderdag in première is

Lees meer »
Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi heeft kritische bedenkingen bij de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever het voorbije weekend. Volgens Mahdi komt de N-VA-houding grofweg neer op: “opkomen in Wallonië om (centrum)rechtse partijen te verzwakken, iedereen jarenlang gijzelen in communautaire loopgraven en iedere federale hervorming voor de koopkracht en zorg van mensen nu al weigeren”. “Vermoeiend”, zo verzucht de CD&V-voorzitter op X,

Lees meer »
Iedereen gelukkig in de eerste sneeuw?
De Standaard
De Standaard

Iedereen gelukkig in de eerste sneeuw?

De lucht is grijs en zit vol vlokken op deze eerste zondag van december, zeker in West- en Oost-Vlaanderen kan dat uitmonden in een klein laagje sneeuw. Pret gegarandeerd. Wie de baan op moet: let toch maar op voor gladde wegen!

Lees meer »