Krantenkoppen

OpenAI, techbedrijf achter ChatGPT, zet CEO en medeoprichter Sam Altman verrassend op straat

Sam Altman (38) vertrekt als CEO van Open AI, zo maakt het technologiebedrijf achter ChatGPT bekend. De raad van bestuur van OpenAI heeft het vertrouwen in Altman opgezegd na een “weloverwogen evaluatieproces”.

Meer krantenkoppen in België

Aantal suïcidepogingen in Vlaanderen daalt
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Aantal suïcidepogingen in Vlaanderen daalt

Uit het jaarverslag van 2022 blijkt dat het aantal suïcidepogingen in Vlaanderen sinds 2020 met 4,3% daalde. Vorig jaar werden 8.943 suïcidepogingen gemeld via spoeddiensten in Vlaamse ziekenhuizen. Dat zijn 25 pogingen per dag. Na aanmelding geeft de helft van de personen aan nog steeds suïcidale gedachten te hebben. “Dit toont het belang en de nood van een goede vervolgzorg

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering  iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
Beste novembermaand voor autoverkoop sinds 2017
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Beste novembermaand voor autoverkoop sinds 2017

De verkoop van nieuwe personenwagens heeft zijn herstel voortgezet in november. Na elf maanden zijn er al meer auto’s ingeschreven dan in elk van de drie volledige jaren voordien (2020, 2021 en 2022), zo hebben de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en de federatie Febiac vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »
Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad van Véronique Buyck als kersvers burgemeester van Ardooie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad van Véronique Buyck als kersvers burgemeester van Ardooie

Ook al is ze al vele jaren schepen in Ardooie toch was Véronique Buyck naar ons gevoel een beetje zenuwachtig voor die allereerste gemeenteraadszitting als burgemeester waar ze voor het eerst in de voetsporen van wijlen Karlos Callens trad, toch één van de langst zittende burgervaders in de provincie.
The post Schepen Hein Defour legt eed af tijdens eerste gemeenteraad

Lees meer »
Jasper Steverlinck brengt oude en nieuwe nummers
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jasper Steverlinck brengt oude en nieuwe nummers

In 2018 bracht Jasper Steverlinck zijn succesalbum Night Prayer uit, goed voor goud en enkele hits als Broken, Here’s To Love en So far Away From Me.
The post Jasper Steverlinck brengt oude en nieuwe nummers appeared first on KW.be.

Lees meer »
Geboortebos breidt verder uit
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Geboortebos breidt verder uit

Het geboortebos van Gistel is weer een beetje groter geworden na een nieuwe aanplantactie. Sinds 2021 plant Stad Gistel opnieuw geboortebossen aan. Dit gebeurt samen met de nieuwe Gistelnaartjes van het voorgaande kalenderjaar én de kinderen die zeven jaar geleden werden geboren – deels een inhaaloperatie, dus.
The post Geboortebos breidt verder uit appeared first on KW.be.

Lees meer »
Lieven (38) lanceert unieke en hilarische kledingcollectie ‘Werkvreugde’: “Voor een toffe sfeer op de werkvloer”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lieven (38) lanceert unieke en hilarische kledingcollectie ‘Werkvreugde’: “Voor een toffe sfeer op de werkvloer”

De 38-jarige Moorsledenaar Lieven Degrauwe brengt met ‘Werkvreugde’ een nieuwe kledingcollectie op de markt. Op zijn t-shirts staan leuke, sappige quotes die bij werknemers een glimlachophet gezicht toveren. “Werkvreugde is van onschatbare waarde en humor kan een essentiële rol spelen in het creëren van een aangename werksfeer.”
The post Lieven (38) lanceert unieke en hilarische kledingcollectie ‘Werkvreugde’: “Voor een toffe

Lees meer »
Vanhaverbeke met Boezinge tegen ex-ploeg Wevelgem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vanhaverbeke met Boezinge tegen ex-ploeg Wevelgem

Zaterdag is er Sassport Boezinge SV Wevelgem City. Terwijl de Vlassers vorige speeldag op eigen veld met 1-2 aan het kortste eind trokken tegen Varsenare, hield het Boezinge van T1 Dylan Vanhaverbeke leider Diksmuide in bedwang (0-0). Boezinge en Wevelgem staan samen op de zesde plaats. Geen van beide ploegen kan het zich veroorloven om zaterdag met lege handen

Lees meer »