Krantenkoppen

Partijbureau Vooruit komt samen na commotie rond racistische uitspraken Conner Rousseau

Het partijbureau van Vooruit komt vanavond om 17u30 uitzonderlijk samen.

Meer krantenkoppen in België

Slovakije, Roemenië en een “nog onbekend” derde team: Rode Duivels kennen (twee van de drie) tegenstanders groepsfase EK 2024
VRT NWS
VRT NWS

Slovakije, Roemenië en een “nog onbekend” derde team: Rode Duivels kennen (twee van de drie) tegenstanders groepsfase EK 2024

De Rode Duivels zullen het tijdens het EK voetbal in 2024 in Duitsland al zeker opnemen tegen Slovakije en Roemenië. Zoveel staat vast. De derde tegenstander in de groepsfase wordt Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne of IJsland. Die landen moeten eerst onderling nog strijden voor een EK-ticket. De Belgen zullen hun wedstrijden afwerken in Frankfurt, Keulen en Stüttgart. Lees meer bij Sporza.

Lees meer »
70-jarigen Elverdinge vieren feest
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

70-jarigen Elverdinge vieren feest

In domein-feestzalen De Lissewal langs de Bollemeersstraat kwamen de 70-jarigen samen voor een gezellig samenzijn. Heel wat herinneringen uit vervlogen tijden werden gedeeld. De 70-jarigen geboren, wonend of ‘aangespoeld’ in Elverdinge met partner genoten van een rijkelijk feestmenu, op uitnodiging van organisatoren Mona, Bernard en Annie. Op de foto herkennen we vooraan v.l.n.r. Brigitte Bertier,
The post 70-jarigen Elverdinge vieren

Lees meer »
Nederlandse vertaling van controversiële boek verklapt ‘per ongeluk’ wie ‘racisten’ in Britse koningshuis zijn: verkoop stopgezet
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nederlandse vertaling van controversiële boek verklapt ‘per ongeluk’ wie ‘racisten’ in Britse koningshuis zijn: verkoop stopgezet

‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis, is in België en Nederland tijdelijk uit de handel genomen door een fout in de Nederlandse vertaling. Dat bevestigt Xander Uitgevers, dat het boek in ons land en bij onze noorderburen uitgeeft. Volgens ‘RTL Boulevard’ komt dat omdat de Nederlandse versie ‘per ongeluk’ iets te veel prijsgaf. De namen

Lees meer »
RECONSTRUCTIE. De rel van de week: hoe geraakten de namen van ‘racisten’ Charles en Kate in de Nederlandse vertaling van een royaltyboek?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RECONSTRUCTIE. De rel van de week: hoe geraakten de namen van ‘racisten’ Charles en Kate in de Nederlandse vertaling van een royaltyboek?

De uitgeverswereld is momenteel zélf in een thriller beland. Het plot: wat is er in godsnaam gebeurd met de Nederlandse versie van het royaltyboek ‘Endgame’? Plots stonden daar de namen van ‘royal racists’ Charles en Kate. De schrijver verwijst naar de vertaler, de vertaler kaatste de bal terug, maar iémand moet het gedaan hebben. We presenteren u: Cluedo met een

Lees meer »
N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord

Gemeenteraadslid Pieter-Jan Verhoye (N-VA) stelde tijdens de laatste gemeenteraad in Wingene voor om een gemeentelijk dictee te organiseren. Het gemeentebestuur gaat niet in op het voorstel, er komt dus geen gemeentelijk dictee.
The post N-VA vraagt naar gemeentelijk dictee in Wingene, gemeente gaat niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »
Echtgenote van chef Oekraïense inlichtingendienst vergiftigd
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Echtgenote van chef Oekraïense inlichtingendienst vergiftigd

De echtgenote van het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne is vergiftigd. Dat hebben bronnen binnen de inlichtingendienst bevestigd aan de Oekraïense nieuwssite ‘Babel’. Marianna Boedanova heeft zware metalen in haar lichaam en ligt in het ziekenhuis. Ook enkele medewerkers van Kyril Boedanov blijken vergiftigingsverschijnselen te hebben, volgens bronnen van de Oekraïense krant ‘Oekrajinska Pravda’.

Lees meer »
Schaduwrapport klaagt “verzwegen mensenrechtenschendingen” van personen met handicap aan
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Schaduwrapport klaagt “verzwegen mensenrechtenschendingen” van personen met handicap aan

Mensenrechtenorganisatie GRIP heeft een eerste deel van een schaduwrapport gepubliceerd voor het VN-comité dat waakt over de rechten van personen met een handicap, met “tal van verzwegen mensenrechtenschendingen”. Volgens de vzw die zich inzet voor gelijke rechten voor iedere persoon met een handicap, moeten de klassieke recepten van institutionele zorg, buitengewoon onderwijs, maatwerkbedrijven en vrijwilligerswerk worden herdacht.

Lees meer »

‘Deal met Engie helemaal rond’

11:50 De deal met het Franse Engie over het langer openhouden van twee Belgische kernreactoren is helemaal rond. Dat heeft federaal minister van Energie, Tinne Van der Straeten (Groen), zondag gezegd in het…

Lees meer »
Pastoor ontslagen nadat voormalige Disney-ster sexy videclip opneemt in kerk
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Pastoor ontslagen nadat voormalige Disney-ster sexy videclip opneemt in kerk

De Amerikaanse zangeres Sabrina Carpenter (24) scoort een hit met haar laatste clip, maar die zorgt voor afschuw bij een Amerikaans bisdom. Zo is nu een pastoor uit zijn functie gezet omdat hij de voormalig Disney-ster opnames liet maken in zijn kerk. Het bisdom vindt het resultaat zo fout dat het gebouw opnieuw “geheiligd” moest worden. Carpenter heeft alvast een

Lees meer »
“Wat een walgelijke beslissing”: ex-spelers Shearer en Owen zien Newcastle bestolen worden in Parijs
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Wat een walgelijke beslissing”: ex-spelers Shearer en Owen zien Newcastle bestolen worden in Parijs

Paris Saint-Germain stond 95 minuten lang bijzonder dicht bij de uitschakeling in de Champions League, maar Kylian Mbappé zorgde met een controversiële strafschop toch nog voor een cruciaal punt tegen Newcastle. Na afloop was scheidsrechter Szymon Marciniak voor de Engelse media de gebeten hond. “What a load of shit”, hield Newcastle-icoon Alan Shearer geen blad voor de mond.

Lees meer »