Krantenkoppen

Privémilitie of ‘scouts voor volwassenen’? Kopstuk van ‘Project Thule’ riskeert 26 maanden cel

Het openbaar ministerie eist celstraffen voor zeventien militanten van het extreemrechtse ‘Project Thule’. Volgens de procureur vormden ze een privémilitie. Kopstuk en ex-militair Tomas Boutens riskeert 26 maanden cel. De advocaten vragen de vrijspraak.

Meer krantenkoppen in België

Bruno Timperman van BRUUT in Brugge na goede score in Gault Millau gids: “Ik wens geen Michelinster voor mijn restaurant”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bruno Timperman van BRUUT in Brugge na goede score in Gault Millau gids: “Ik wens geen Michelinster voor mijn restaurant”

“Ik wil geen Michelinster, want ik wens geen klanten met das die vitten over het feit dat ik geen katoenen serviettes gebruik”, zegt Bruno Timperman van restaurant ‘BRUUT’, de rijzende ster van de Brugse gastronomie, die 16 op 20 scoort in Gault Millau gids.
The post Bruno Timperman van BRUUT in Brugge na goede score in Gault Millau gids: “Ik

Lees meer »
Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
Pakistaanse oud-premier Sharif vrijgesproken in corruptiezaak
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Pakistaanse oud-premier Sharif vrijgesproken in corruptiezaak

Een Pakistaanse rechtbank heeft woensdag de veroordeling wegens corruptie van oud-premier Nawaz Sharif vernietigd. Mogelijk opent dit opnieuw de weg naar de politiek voor Sharif, die enkele jaren geleden na onthullingen in de ‘Panama Papers’ door het Pakistaanse Hooggerechtshof uit zijn functie werd ontzet. “Dankzij Allah”, zo reageerde Sharif na de rechtszaak.

Lees meer »
Antwerps provinciebestuur wil Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht bij Antwerpen halen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Antwerps provinciebestuur wil Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht bij Antwerpen halen

Bij het Antwerpse provinciebestuur is een advies in de maak om de fusiegemeente Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht niet te laten opgaan in Oost-Vlaanderen, maar toe te voegen aan Antwerpen. Dat meldt ATV en wordt bevestigd door provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). De fusiegemeente zelf sprak zich uit voor Oost-Vlaanderen. Het Vlaams Parlement zal de knoop moeten doorhakken.

Lees meer »
Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk

Woensdagavond overhandigde provinciegouverneur Carl Decaluwé in zijn ambtswoning op de Burg in Brugge ereplaketten aan zestien West-Vlaamse verenigingen die in 2023 de titel ‘Koninklijke Maatschappij’ toegekend kregen. Elke vereniging die minstens vijftig jaar bestaat kan daarvoor een aanvraag indienen bij het Koninklijk Paleis.
The post Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Prins Harry gebruikte zijn kinderen om koning Charles te chanteren”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Prins Harry gebruikte zijn kinderen om koning Charles te chanteren”

De Britse prins Harry (39) heeft aan koning Charles (75) gevraagd of hij zijn kleinkinderen ooit nog wilde zien. Op die manier probeerde Harry zijn vader te chanteren, zodat hij niet zou moeten verhuizen uit Frogmore Cottage. Dat wordt beweerd in ‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis. “Iedereen nam de opmerking heel serieus.”

Lees meer »
Nicolas verloor tien jaar geleden zijn vader bij kettingbotsing op A19: “Hij leeft voor altijd verder in de brouwerij”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nicolas verloor tien jaar geleden zijn vader bij kettingbotsing op A19: “Hij leeft voor altijd verder in de brouwerij”

Zondag 3 december zal het exact tien jaar geleden zijn dat een zware kettingbotsing op de A19 tussen Kortrijk en Ieper twee dodelijke slachtoffers eiste. Een van hen was Georges Christiaens (83), die op weg was van Kortrijk naar zijn brouwerij Deca in Woesten. Zoon Nicolas Christiaens, die tien maanden later ook zijn moeder verloor, houdt tien jaar later de

Lees meer »
Gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt opnieuw verlengd
VRT NWS
VRT NWS

Gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt opnieuw verlengd

De gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt verlengd. Dat bevestigt zowel Israël, Hamas als Qatar. Het Israëlische leger meldt dat dit gebeurt om de onderhandelaars meer tijd te geven om een akkoord te vinden over de vrijlating van gijzelaars. Hamas zegt dat de pauze verlengd wordt met een zevende dag.

Lees meer »