Krantenkoppen

Procureur drijft de spot met roofmoordverdachte die gevoeg deed in Tielts bankkantoor

Hij zit sinds halfweg augustus in de cel voor roofmoord, maar wat Marco V. (23) in september vorig jaar uitspookte in een bankkantoor in Tielt is ook niet bepaald fraai. De man deed er zijn gevoeg op de grond en plaste ook tegen de muren. “Al een geluk voor ons meubilair dat hij hier vandaag niet is”, gekscheerde de procureur.

Een bewakingscamera registreerde hoe Marco V. op 15 september vorig jaar om 20.22 uur het ING-bankkantoor in de Kortrijksestraat in Tielt binnenstapte. In de geldautomatenruimte deed hij eerst zijn grote behoefte tegen een pilaar. Vervolgens plaste hij ook nog eens tegen de muur van de geldautomaat. Een hardnekkige vlek op de pilaar moest uiteindelijk zelfs overschilderd worden.

Dader herinnert zich niets

Wat de Tieltenaar precies bezielde, is niet duidelijk. Tijdens zijn verhoor herkende V. zichzelf op de beelden, maar naar eigen zeggen kon hij zich niets meer herinneren van die avond. “Sommigen kleven zich voor het klimaat vast aan een schilderij. Dus misschien was het wel een vorm van protest tegen de banken”, stak procureur Jochen van Aalst de draak met V.

Het parket startte na de feiten de bemiddelingsprocedure op, maar die draaide op niets uit toen V. halfweg augustus werd aangehouden op verdenking van roofmoord. Samen met twee kompanen zou V. in Tielt een 24-jarige kennis hebben doodgeslagen en beroofd. V. weigerde vrijdag te worden overgebracht naar de rechtbank. “Al een geluk voor ons meubilair dat hij hier vandaag niet is”, gekscheerde van Aalst.

Recidivegevaar?

Van Aalst vroeg een geldboete van 1.600 euro voor de beklaagde maar plaatste daar toch een kanttekening bij. “Als hij geld moet afhalen om zijn boete te betalen, zitten we met recidivegevaar. Gelukkig kan hij ook betalen via overschrijving”, besloot hij met een laatste kwinkslag. De uitspraak volgt op 15 december. (AFr)

The post Procureur drijft de spot met roofmoordverdachte die gevoeg deed in Tielts bankkantoor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Heel wat bijval voor pop-upcafé CD&V
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Heel wat bijval voor pop-upcafé CD&V

CD&V organiseerde onlangs een pop-upcafé in het vroegere café De Weunwaegne. “Bedoeling was om in het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen mensen te leren kennen in een ongedwongen sfeer en ook mogelijke kandidaten voor de versterking van onze lijst te leren kennen. We hebben ondertussen al een 5-tal mogelijke kandidaten, maar het staat nog niet
The post Heel wat bijval

Lees meer »
Ex-MNM-dj Wanne Synnave keert na storm over ongepast gedrag terug naar showbizz: “Zelfs even maaltijdkoerier geweest”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-MNM-dj Wanne Synnave keert na storm over ongepast gedrag terug naar showbizz: “Zelfs even maaltijdkoerier geweest”

Wanne Synnave (27), ex-dj op radiozender MNM als sidekick van Peter Van de Veire, is opnieuw aan de slag in de showbizz. Het vooronderzoek naar de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag is afgesloten. Maar de klachten maakten wel een abrupt einde aan zijn mediacarrière. Nu – een jaar later – pikt Synnave zijn leven weer op met een nieuwe job in

Lees meer »
Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al een jaar lang zien Francine en Marc hun woning uiteen scheuren: “Die aannemer en zijn siliconen? Lachwekkend”

Exact een jaar geleden trokken Francine Vantorre (85) en Marc Fouquet (88) aan de alarmbel: hun rijwoning Knokke-Heist vertoonde langs alle kanten scheuren en barsten door een nabijgelegen bouwput. Wat blijkt? Vandaag is de situatie alleen maar érger geworden. Het ontluisterende relaas van een nieuwe rondleiding. “Kijk daar: die scheur had ik zelfs nog niet gezien.”

Lees meer »
Gouverneur houdt twee infosessies over de wateroverlast voor de getroffen bevolking van het IJzerbekken en van de vallei van de Heulebeek
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gouverneur houdt twee infosessies over de wateroverlast voor de getroffen bevolking van het IJzerbekken en van de vallei van de Heulebeek

Om de bewoners die getroffen zijn door de wateroverlast in het Ijzerbekken en in de vallei van de Heulebeek te informeren, houdt de gouverneur twee infosessie. Hij neemt dit initiatief samen met de burgemeesters van de betrokken gemeentebesturen.
The post Gouverneur houdt twee infosessies over de wateroverlast voor de getroffen bevolking van het IJzerbekken en van de vallei van de

Lees meer »
Slachtoffers van Brugse autokrasser blijven in de kou staan
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Slachtoffers van Brugse autokrasser blijven in de kou staan

Liefst 76 inwoners van de Prins Albertstraat en de Altebijstaat in Sint-Kruis wachten al drie jaar op de uitbetaling van de schade die ze leden nadat een drugverslaafde man hun auto’s bekraste. De familiale verzekeraar hult zich achter het feit dat de dader wilsonbekwaam is om de slachtoffers te vergoeden… Al drie rechters hebben hun tanden stukgebeten op dit dossier,

Lees meer »
“Een eerredder dringt zich op voor Antwerp, om niet tot dat ‘0 op 18-clubje’ te behoren waar Club en Anderlecht destijds in zijn beland”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een eerredder dringt zich op voor Antwerp, om niet tot dat ‘0 op 18-clubje’ te behoren waar Club en Anderlecht destijds in zijn beland”

Antwerp – en zeker coach Mark van Bommel – blijft zich optrekken aan het positieve in aanloop naar het Champions Leagueduel tegen Shakhtar Donetsk. “Ook al is het in Europa eigenlijk toch al voorbij”, stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier, die vindt dat het tijd is voor een eerredder. “Al is het maar om van die saillante nul vanaf te

Lees meer »
“Ik wou graag kinderen, maar m’n carrière stond in de weg”: Anastacia is in het land voor ‘Night of the Proms’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik wou graag kinderen, maar m’n carrière stond in de weg”: Anastacia is in het land voor ‘Night of the Proms’

Anastacia (55) staat dit weekend voor het eerst in lange tijd weer op het podium van ‘Night of the Proms’. Er is nog een andere reden waarom de Amerikaanse popster regelmatig in ons land in, namelijk onze eigenste popdiva Natalia. Anastacia komt vaak op bezoek bij haar hartsvriendin en haar dochtertje Bobbi-Loua, van wie Anastacia meter is. Showbits-reporter Jarne sprak

Lees meer »
Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd

Er komt een nieuwe 48 urenstaking bij het spoor begin december. Twee van de drie vakbonden zetten de plannen door, zo heeft HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel vrijdag bekendgemaakt. De staking, met alternatieve dienstregeling, zal starten op 5 december om 22.00 uur.

Lees meer »