Krantenkoppen

Psychologen over het competitiebeest in Robin Pront: “Competitief zijn heeft ook een donkere kant, die soms heel donker kan worden”

Er valt niets te winnen behalve een papiertje met daarop voor de 21ste keer ‘De Slimste Mens ter Wereld’ geschreven, maar filmregisseur Robin Pront speelde de tv-quiz op leven en dood. Zijn competitiedrang was van het goede te veel, zo vond hij zelf ook. Maar wat maakt de ene mens hypercompetitief en de andere niet? Psychologen leggen uit.

Meer krantenkoppen in België

Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in Roeselare
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in Roeselare

Haike Baert (30) en Fien Stockman (27) openen op vrijdag 1 december hun vroedvrouwenpraktijk Villa Mama op het Kerkplein in Rumbeke, bij Roeselare. Naast vroedvrouw zijn, wil het duo ook workshops voorzien. “We willen een ontmoetingsplek zijn waar mama’s zonder zorgen naartoe kunnen komen en waarbij verbinding centraal staat”, klinkt het.
The post Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in

Lees meer »
Wereldtentoonstelling 2030 strijkt neer in Saudi-Arabië
VRT NWS
VRT NWS

Wereldtentoonstelling 2030 strijkt neer in Saudi-Arabië

Riyad wordt de gaststad voor de Wereldtentoonstelling van 2030. Dat heeft het Internationaal Bureau voor de Tentoonstellingen, de intergouvernementele organisatie die verantwoordelijk is voor internationale en wereldtentoonstellingen, met hoofdzetel in Parijs, laten weten. De Saudische hoofdstad haalde het met ruim verschil van Busan (Zuid-Korea) en Rome (Italië).

Lees meer »
Wie geseind staat, kon vandaag gewoon het vliegtuig nemen: hele dag lagen servers van politie volledig plat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Wie geseind staat, kon vandaag gewoon het vliegtuig nemen: hele dag lagen servers van politie volledig plat

Politiezones over het hele land konden een hele dag geen opzoekingen verrichten of processen-verbaal opstellen, door de combinatie van een elektriciteitspanne en werken aan het hoofdkantoor van de Federale Politie in Brussel. Dat laten bronnen aan onze redactie weten en wordt bevestigd door de woordvoerder van de Federale Politie. Zélfs controles op geseinde passagiers in de luchthaven vonden niet plaats.

Lees meer »
“Rilatinegebruik bij ADHD kan naar beneden door slimmer voor te schrijven”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Rilatinegebruik bij ADHD kan naar beneden door slimmer voor te schrijven”

Niet alle kinderen met ADHD hebben baat bij Rilatine, en niet allemaal hebben ze een even hoge dosis nodig. Dat zegt kinder- en jeugdpsychiater Karen Vertessen (UPC KU Leuven), die haar doctoraatsonderzoek wijdde aan een nieuwe methode om de kinderen die geen Rilatine nodig hebben beter op te sporen, en het medicijn beter op maat te kunnen voorschrijven. Dat meldt

Lees meer »