Krantenkoppen

REACTIES. Politieke mede- en tegenstanders over het ontslag van Rousseau: van “Daar zijn we van af” tot “Van mij mocht hij blijven”

Conner Rousseau heeft vrijdagavond zijn ontslag gegeven als voorzitter van Vooruit, naar aanleiding van zijn veelbesproken controversiële uitspraken na een dronken nacht in Sint-Niklaas. Vanuit de Wetstraat en daarbuiten stromen de eerste reacties van politieke mede- en tegenstanders binnen.

Meer krantenkoppen in België

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo

Lees meer »
Heil helium
De Standaard
De Standaard

Heil helium

Gigantische cartooneske ballonnen glijden over het centrum van Manhattan. In schaal zijn ze alvast onbescheiden. Ze zijn een onderdeel van de Macy’s thanksgiving parade, die dit jaar aan zijn 97ste editie toe is. In de VS is de stoet een dingetje, maar de voorbereiding ervan is geenszins klein bier. Stadsdiensten zijn, in de twee maanden voorafgaan aan de stoet, druk

Lees meer »
Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat

Lissewege krijgt eindelijk, na jaren, op nieuw een bankautomaat. Die wordt momenteel geïnstalleerd in de Stationsstraat, in het gebouwtje van de stedelijke basisschool Ter Poorten. Op 22 december wordt de automaat in gebruik genomen.
The post Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »
Ouders steeds aansprakelijk voor schade die jonge kinderen aanrichten: dit verandert er in het aansprakelijkheidsrecht
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Ouders steeds aansprakelijk voor schade die jonge kinderen aanrichten: dit verandert er in het aansprakelijkheidsrecht

Ouders zijn in de toekomst altijd aansprakelijk voor de schade die hun kind van jonger dan zestien jaar aanricht. Dat staat in de modernisering van het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht die woensdag in eerste lezing groen licht heeft gekregen in de bevoegde Kamercommissie. Vandaag bestaan die regels uit zes artikelen in het Burgerlijk Wetboek. Het wetsvoorstel van Koen Geens (CD&V) en Katja

Lees meer »
DE INSIDER. Een klimaattop in het airco-walhalla met een oliemagnaat als voorzitter: is Dubai een farce of onze laatste hoop?
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

DE INSIDER. Een klimaattop in het airco-walhalla met een oliemagnaat als voorzitter: is Dubai een farce of onze laatste hoop?

“Een poppenkast”, noemt Vlaams minister Zuhal Demir de klimaattop in Dubai, die donderdag start. Maar Belgisch onderhandelaar Peter Wittoeck is het daar helemaal niet mee eens. Ondanks alle kritiek op Dubai en voorzitter sultan al-Jaber (een oliemagnaat, nota bene) heeft hij hoop. “De man heeft een dubbele pet. Maar er zijn redenen om aan te nemen dat hij dit niet

Lees meer »
Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik

De katholieke Kerk heeft een overzicht gemaakt van de initiatieven en engagementen die de voorbije jaren zijn genomen voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Sinds de Canvas-reeks ‘Godvergeten’ komen daarover veel vragen binnen. “Ook al communiceert de Kerk daarover geregeld en staat alle informatie online, toch blijkt die informatie niet altijd even goed gekend”, klinkt het dinsdag bij

Lees meer »
Zieke werknemer moet voortaan in één jaar drie keer op controle bij dokter
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Zieke werknemer moet voortaan in één jaar drie keer op controle bij dokter

Zieke werknemers en zelfstandigen moeten strakker opgevolgd worden door de zieken­fondsen. In het eerste jaar na hun uitval zouden ze zich onder meer drie keer fysiek moeten melden bij de dokter van de mutualiteit. Dat staat in het laatste grote wetsontwerp dat minister van Volks­gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze legislatuur in de strijd gooit om de groeiende trend van langdurig

Lees meer »
Amerikaanse start-up wil dodo weer tot leven brengen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Amerikaanse start-up wil dodo weer tot leven brengen

Een Amerikaanse start-up wil de uitgestorven dodo weer tot leven brengen. Het bedrijf gaat daarvoor samenwerken met een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met natuurbehoud op het eiland Mauritius om de dieren een duurzame thuis te geven als het in zijn opzet slaagt.

Lees meer »
Exact 20 jaar geleden werd Willy’s zoon doodgereden, maar dader werd nooit gevonden: “Ik wil het ook niet meer”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Exact 20 jaar geleden werd Willy’s zoon doodgereden, maar dader werd nooit gevonden: “Ik wil het ook niet meer”

Precies 20 jaar geleden, op zondag 23 november 2003, werd Bart Kerremans (17) om 6.15 uur overreden door een zware terreinwagen in de Molenstraat in Nieuwenrode (Kapelle-op-den-Bos). Bart overleed ter plaatse. De dader pleegde vluchtmisdrijf en werd nooit gevonden. Vader Willy Kerremans (69) hoopt er ook niet meer op. “Het slijt, maar het gemis blijft immens”, zegt hij.

Lees meer »