Krantenkoppen

RECONSTRUCTIE. Dit is wat er gebeurde op de zatte avond van Conner Rousseau: “Gebruik jullie matrak om die lelijke dikzak op zijn bakkes te slaan”

Zowat iedereen moest het die avond ontgelden: de politie, de Romagemeenschap, een man met een hanenkam en zelfs zijn eigen vriendin. Conner Rousseau leek de enige die niet besefte dat hij zichzelf in nesten aan het werken was op de bewuste avond in café ‘t Hemelrijk in Sint-Niklaas. Dit is wat er precies is gebeurd en gezegd.

Meer krantenkoppen in België

Bib koopt boek van Laurinus
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bib koopt boek van Laurinus

Op een veiling bij Sotheby’s New York kocht de Openbare Bibliotheek een boek uit de collectie van de Brugse bibliofiel Marcus Laurinus (1525-1581). Deze aanwinst is een belangrijke aanvulling voor de bib: een zeldzaam boek van de belangrijkste boekverzamelaar uit de 16de eeuw keert terug naar zijn thuisstad. Het boek zal in 2024 deel uitmaken
The post Bib koopt boek

Lees meer »
Meer dan 20.000 mensen nemen deel aan klimaatmars in Brussel: “We zetten ons allemaal in voor een beter klimaatbeleid”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meer dan 20.000 mensen nemen deel aan klimaatmars in Brussel: “We zetten ons allemaal in voor een beter klimaatbeleid”

Aan het Brusselse Noordstation vond zondagmiddag de Klimaatmars plaats, waarbij zo’n duizenden deelnemers in de straten van Brussel samenkwamen om actie te eisen tegen de klimaatverandering. De mars gebeurde naar aanleiding van de VN-klimaattop COP28 in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. “De klimaatcrisis is enorm dringend. Daarom is een coherente aanpak nodig”, klinkt het bij Zanna Vanrenterghem, vice-voorzitter van

Lees meer »
Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Lees meer »
Hij dreigde ermee om prinses Amalia te verkrachten en te doden, nu gaat hij opnieuw in de fout: “Proefverlof ingetrokken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hij dreigde ermee om prinses Amalia te verkrachten en te doden, nu gaat hij opnieuw in de fout: “Proefverlof ingetrokken”

Wouter G. (35), de man die enkele jaren geleden ermee dreigde om de Nederlandse prinses Amalia (19) te verkrachten en te doden, is opnieuw in de fout gegaan. Dat gebeurde in de kliniek waar hij behandeld wordt. Dat blijkt uit een dossier dat ‘Story NL’ kon inkijken. Daaruit blijkt ook dat de man met meerdere geestelijke afwijkingen kampt.

Lees meer »
Red Flames spelen gelijk tegen Schotland, zege tegen Nederland én puntenverlies Engeland nodig voor groepswinst
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Red Flames spelen gelijk tegen Schotland, zege tegen Nederland én puntenverlies Engeland nodig voor groepswinst

De Red Flames blijven ongeslagen aan Den Dreef. De Belgische voetbalvrouwen speelden gelijk tegen Schotland en blijven in de running voor groepswinst in de Nations League. Daarvoor moeten ze vooral Engeland danken. De Engelse vrouwen haalden een 0-2 achterstand op tegen Nederland en wonnen zelfs met 3-2. Eén goal te veel, want de Flames kunnen enkel nog groepswinnaar worden als

Lees meer »
Buste van beruchte Schaarbeekse burgemeester Roger Nols omgedraaid
VRT NWS
VRT NWS

Buste van beruchte Schaarbeekse burgemeester Roger Nols omgedraaid

Schaarbeeks burgemeester Cecile Jodogne en schepen van Cultuur en Gelijke Kansen Sihame Haddioui hebben in het gemeentehuis van Schaarbeek de buste van de omstreden oud-burgemeester Roger Nols omgedraaid. De Schaarbeekse gemeenteraad keurde een voorstel daartoe een jaar geleden goed. Over het standbeeld van de burgemeester, berucht om zijn discriminatie tegenover Vlamingen en migranten, is jaren gedebatteerd.

Lees meer »
Liesbeth Holvoet pleit voor register voor sterrenkindjes
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Liesbeth Holvoet pleit voor register voor sterrenkindjes

Op de gemeenteraad van november stelde Liesbeth Holvoet (Vooruit) voor om een sterrenregister aan te leggen voor plaatselijke sterrenkindjes. “Zo kunnen we als gemeente helpen bij het rouwproces van de ouders”, pleit ze. Bevoegd schepen Nadine Verheye (N-VA) zag het voorstel wil zitten.
The post Liesbeth Holvoet pleit voor register voor sterrenkindjes appeared first on KW.be.

Lees meer »
Moosjer heeft tweede single
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Moosjer heeft tweede single

Onder de naam Moosjer timmert oud-Ieperling Lieven Cardoen volop aan een muzikale carrière. Zijn debuutsingle ‘Catch You in the Eye’ werd in drie maanden bijna 4.000 keer beluisterd op Spotify. Opvolger ‘Lat Min Gerust’ is in het West-Vlaams en gaat over een duistere periode in zijn leven. “Het is heel persoonlijk en kwetsbaar, en ik open echt mijn ziel voor

Lees meer »