Krantenkoppen

Rusland levert gratis graan aan Afrika

16:42 Rusland is begonnen met de gratis levering van zo’n 200.000 ton graan aan zes Afrikaanse landen. Dat is echter maar een schijntje vergeleken met de export vorig jaar. Bovendien blijft Moskou de uitvoe…

Meer krantenkoppen in België

Samira was 11 toen haar papa naar de gevangenis moest: “Mijn zusje was twee, maar kan nog élk detail van zijn arrestatie beschrijven, een trauma voor het leven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Samira was 11 toen haar papa naar de gevangenis moest: “Mijn zusje was twee, maar kan nog élk detail van zijn arrestatie beschrijven, een trauma voor het leven”

Men noemt ze ‘de vergeten kinderen’, maar ze zijn wel met zo’n 16.000 in ons land: kinderen van gedetineerden. Een van hen is Samira. Ze vertelt over het stigma, het gemis en de gevolgen die ze nog steeds meedraagt: “Ik ging dood van de schrik telkens die grote drugshond me moest besnuffelen.”

Lees meer »
Oostende kent culinaire revival
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oostende kent culinaire revival

Vijftien vermeldingen in de nieuwe Gault&Millau, waaronder vijf stijgers en vier nieuwe namen. Het was ooit anders. Oostende beleeft na mindere tijden een culinaire revival. De jarenlange inspanningen voor en investeringen in de troeven van de Oostendse gastronomie renderen, tot vreugde van het toeristisch bestel in de Stad aan Zee. “Toerisme is ook eten en drinken”, luidt het. Zo veroverde

Lees meer »
Gewapend met hamer en mes richtte Armand R.M. (26) bloedbad aan in Parijs: “Hij plande al eerder aanslag”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gewapend met hamer en mes richtte Armand R.M. (26) bloedbad aan in Parijs: “Hij plande al eerder aanslag”

Zonder enige argwaan flaneerden talloze toeristen zaterdagavond door de straten van Parijs, langs de Seine die verlicht werd door de nabijgelegen Eiffeltoren. Wat zij niet wisten, is dat de 26-jarige Armand R.M. op dat moment klaarstond om een bloedbad aan te richten. Gewapend met een mes en hamer sloeg de man – die gekend stond bij de inlichtingendiensten – meerdere

Lees meer »
‘Frieda Kroket’ onthult na 20 jaar hoe Gert Verhulst haar strikte voor ‘Samson & Gert’: “‘We klappen later nog wel eens’, zei hij”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Frieda Kroket’ onthult na 20 jaar hoe Gert Verhulst haar strikte voor ‘Samson & Gert’: “‘We klappen later nog wel eens’, zei hij”

In een dierenwinkel maakten muizen ‘Wizzy en Woppy’ het elke avond bont. Samen met hun vriendjes maken ze de vreemdste dingen na sluitingstijd mee. Wat veel mensen niet weten, is dat Wizzy gespeeld werd door Barbara De Jonge (48), de vrouw die ook jarenlang de rol van Frieda Kroket op zich nam in ‘Samson & Gert’. Aan die rol kwam

Lees meer »
Restaurant Boîte in Sint-Idesbald is een van de nieuwkomers in Gault&Millau: “We zorgen voor een culinaire wereldreis op je bord”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Restaurant Boîte in Sint-Idesbald is een van de nieuwkomers in Gault&Millau: “We zorgen voor een culinaire wereldreis op je bord”

Boîte is een van de nieuwkomers in de nieuwe Gault&Millau met 12 op 20. Chef Hilde Stekelorum en gastheer Bernard Vandeputte baten sinds juni 2017 Boîte uit in de Oostendelaan in Sint-Idesbald.
The post Restaurant Boîte in Sint-Idesbald is een van de nieuwkomers in Gault&Millau: “We zorgen voor een culinaire wereldreis op je bord” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Filmfestival Oostende lost eerste titels: “Sterk programma vol talent van eigen bodem”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Filmfestival Oostende lost eerste titels: “Sterk programma vol talent van eigen bodem”

Filmfestival Oostende lost zijn eerste titels. Naast de wereldpremière van ‘Holy Rosita’ van Wannes Destoop en ‘The Couple Next Door’, de internationale reeks van Vlaamse regisseur Dries Vos, staat ook Koen Mortiers vierde langspeler ‘Skunk’ op het programma.
The post Filmfestival Oostende lost eerste titels: “Sterk programma vol talent van eigen bodem” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Miss België-finalistes krijgen voor het eerst steun van mental coach: “Niet iedereen accepteert dat schoonheid vanbinnen zit”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Miss België-finalistes krijgen voor het eerst steun van mental coach: “Niet iedereen accepteert dat schoonheid vanbinnen zit”

Trans vrouw Lennie staat op voor de groep Miss België-finalistes en spreekt uit: “Ik ben écht een vrouw.” “Dan denk ik: missie geslaagd”, zegt Steve Boedt (48). Voor het eerst in de Miss België-geschiedenis is een mental coach mee op de finalistenreis. Om hun zelfvertrouwen op te krikken, maar ook om zich te weren tegen online haat. Wat voor oefeningen

Lees meer »
“Crisisberaad in het paleis”: koning Charles opent jacht op koninklijke klokkenluider
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Crisisberaad in het paleis”: koning Charles opent jacht op koninklijke klokkenluider

“De stemming is zó gespannen.” Nadat Charles (75) en prinses Kate (41) werden genoemd als ‘racistische royals’ houdt de koning crisisoverleg om terug te kunnen slaan. “De zoektocht naar het lek is begonnen”, klinkt het strijdvaardig bij zijn medewerkers. Koning Charles voelt zich zo “zwaar verraden” dat “alle mogelijke opties” openliggen om de koninklijke klokkenluider tot zwijgen te brengen. Was

Lees meer »
Passagiers al dagen vast op luchthaven München
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Passagiers al dagen vast op luchthaven München

Door het plotse winterweer van afgelopen weekend zit een groep passagiers inmiddels al meer dan twee dagen vast op het vliegveld van München, de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Internationale passagiers klagen dat hun beloofde vlucht al meerdere keren werd geannuleerd.

Lees meer »
Broers Stefaan en Patrick Berten uit Menen willen assisenzaak tegen Guatemalteekse leiders blijven bijwonen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Broers Stefaan en Patrick Berten uit Menen willen assisenzaak tegen Guatemalteekse leiders blijven bijwonen

Ook al zullen de eventuele veroordelingen eerder symbolisch zijn, toch vindt de familie van de broeder-scheutist uit Menen het uiterst belangrijk dat het assisenproces eindelijk gevoerd wordt meer dan 40 jaar nadat Serge Berten in het Midden-Amerikaanse Guatemala werd ontvoerd en zonder enige twijfel ook gedood. “Serge zocht nooit de aandacht”, zeggen zijn broers Stefaan en Patrick. “Hij was een

Lees meer »