Krantenkoppen

Schoolkinderen bedanken brandweermannen in Diksmuide voor hulp bij wateroverlast: “Dit doet deugd”

Vanmiddag hebben de leerlingen van basisschool W’Ijzer in Diksmuide de brandweer bedankt voor al hun werk met de wateroverlast. Ze trokken naar de kazerne met zelfgemaakte cakes en koekjes, spandoeken en tekeningen. Ze zongen ook liedjes.

Meer krantenkoppen in België

DEBAT. Moet Vlaams Belang na de verkiezingen in 2024 mee regeren?
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

DEBAT. Moet Vlaams Belang na de verkiezingen in 2024 mee regeren?

Maar liefst één op vier van de Vlamingen zou vandaag voor Vlaams Belang stemmen. Toch van degenen die al hun keuze hebben gemaakt. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Vind jij dat Vlaams Belang zou moeten mee regeren na de verkiezingen in 2024? Waarom wel/niet? Laat je mening hier achter.

Lees meer »
Dubbele liefde – vriendin en volleybal – drijft Seppe Baetens naar Dubai: “Zo’n kans krijg ik nooit meer”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dubbele liefde – vriendin en volleybal – drijft Seppe Baetens naar Dubai: “Zo’n kans krijg ik nooit meer”

Seppe Baetens heeft reeds bij tien clubs gewerkt, van België tot Frankrijk. Plots kreeg hij de kans om in Dubai te gaan volleyballen. “Het volledige pakket dat mij werd aangeboden, sprak me meteen aan”, vertelt de 34-jarige volleyballer. “Mijn vriendin Rabia heeft daar een eigen bedrijfje (pet sitting, red.). Ik kon een kersvers avontuur aangaan, een nieuwe cultuur leren kennen

Lees meer »
‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’
De Standaard
De Standaard

‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’

In Nabloes en het vluchtelingenkamp van Balata, op de door Israël bezette Westoever, krijgen teruggekeerde Palestijnse gevangenen een heldenonthaal. Israëlische razzia’s, armoede en uitzichtloosheid voedener de steun voor Hamas.

Lees meer »
TERUGLEZEN ISRAËL. Hamas vraagt België missie naar Gazastrook te organiseren – Israëlisch leger vecht in zuiden van Gaza
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

TERUGLEZEN ISRAËL. Hamas vraagt België missie naar Gazastrook te organiseren – Israëlisch leger vecht in zuiden van Gaza

Hamas wil dat België en Spanje een internationale missie naar de Gazastrook organiseren, zodat de hele wereld kan zien wat daar gebeurt. Beide landen hebben veel kritiek op het hoge aantal Palestijnse burgerslachtoffers dat het Israëlische leger maakt. De Israëlische strijdkrachten zijn ondertussen ook het zuiden van de Gazastrook binnengevallen. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 4 december terug.

Lees meer »
Soroptimisten steunen pamperbank Poperinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Soroptimisten steunen pamperbank Poperinge

Het Huis van het Kind Poperinge-Vleteren (Vroonhof 6) zorgt er met de pamperbank voor dat gezinnen met financiële moeilijkheden voordelig luiers kunnen kopen. De pamperbank kreeg 1.000 euro van serviceclub Soroptimist. Baby’s en peuters hebben gemiddeld 6 luiers per dag nodig. Dat zijn 2.100 luiers per jaar. Gemiddeld kost een luier 20 cent, ofwel 420 euro per jaar.
The post

Lees meer »
“Ik ben hier, waar ben jij?”: prinses Kate steekt koninklijke middelvinger op naar Meghan Markle
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik ben hier, waar ben jij?”: prinses Kate steekt koninklijke middelvinger op naar Meghan Markle

“Wat een show!” Dat zeiden prins William (41) en prinses Kate (41) donderdag na afloop van de Royal Variety Performance. De prins en prinses genoten er van alle optredens van bekende artiesten. Al was het toch vooral prinses Kate zélf die met haar verschijning voor spektakel zorgde. “Een strategische PR-zet”, fileert onze mode- en royalty-experte Jelka Van Duyse. Zij ziet

Lees meer »
KIJK. ‘J’aime la vie’van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘J’aime la vie’van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”

Een film die er hard inhakt, maar toch ook de glimlach om de mond tovert. Donderdag ging ‘J’aime la vie’ in première: een film over een alleenstaande moeder die de diagnose kanker krijgt. Regisseur Mathias Sercu kreeg het idee voor de film toen hij te horen kreeg dat zijn broer aan de ziekte leed. Net toen de opnames moesten beginnen

Lees meer »
Sportsite in Wolvertem genoemd naar Belgische wielerkampioene Nicole Van den Broeck: “Vrouwelijke rolmodellen zijn belangrijk”
VRT NWS
VRT NWS

Sportsite in Wolvertem genoemd naar Belgische wielerkampioene Nicole Van den Broeck: “Vrouwelijke rolmodellen zijn belangrijk”

De Sportschuursite in Wolvertem wordt postuum genoemd naar gewezen wereldkampioene wielrennen Nicole Van den Broeck. Zij veroverde 50 jaar geleden de wereldtitel in Barcelona. "Het is belangrijk dat we vrouwelijke rolmodellen meer zichtbaar maken", klinkt het bij het gemeentebestuur. Van den Broeck overleed in 2017. De volledige site wordt volgend jaar trouwens heraangelegd.

Lees meer »
“We hebben z’n dag geruïneerd”: man die achter seksgeluiden tijdens EK-loting zat, blijkt notoire grappenmaker
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“We hebben z’n dag geruïneerd”: man die achter seksgeluiden tijdens EK-loting zat, blijkt notoire grappenmaker

Tijdens de loting voor het Europees kampioenschap voetbal in 2024 keek iedereen ineens vreemd op. Zowel in de uitzending als in de zaal van de Elbphilharmonie in Hamburg klonken heel duidelijke seksgeluiden. Het ging niet om een koppel dat ergens lag te stoeien bij een microfoon die nog aanstond, maar om een ‘practical joke’ van de notoire Britse grappenmaker Daniel

Lees meer »
Federale, Vlaamse, en Brusselse regering veroordeeld voor ontoereikend klimaatbeleid
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Federale, Vlaamse, en Brusselse regering veroordeeld voor ontoereikend klimaatbeleid

Het Brusselse hof van beroep heeft donderdag de Belgische staat, het Vlaams Gewest, en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest veroordeeld omdat ze te weinig inspanningen hebben gedaan en doen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Dat meldt persmagistraat Anne Leclerc. In eerste aanleg was ook het Waals Gewest veroordeeld, maar volgens het hof van beroep heeft dat gewest wel

Lees meer »