Krantenkoppen

STANDPUNT. Het probleem van Vooruit: het ging te veel over Conner

Hij stapt dan toch op. Hoe dramatisch zijn vertrek ook is voor zijn partij, Conner Rousseau kon geen voorzitter blijven. De ‘zattemanspraat’ die deze week bekend werd, was zo choquerend, racistisch en seksistisch en zo ongepast voor een progressieve, jonge partijvoorzitter, dat Vooruit met hem niet aan een verkiezingscampagne kon beginnen.

Meer krantenkoppen in België

Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar

“De erkenning van een instituut als Gault Millau is top, het is de bekroning van het vele werk dat we al jaren in onze bar steken”, zegt Bruggeling Ran Van Ongevalle (31), wiens Bar Ran door deze culinaire gids tot beste cocktailbar van het land verkozen werd.
The post Bar Ran uit Brugge verkozen tot Cocktailbar van het Jaar appeared

Lees meer »
37.000 werklozen komen in aanmerking voor de verplichte gemeenschapsdienst, maar slechts ‘handvol’ mensen voerden effectief uit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

37.000 werklozen komen in aanmerking voor de verplichte gemeenschapsdienst, maar slechts ‘handvol’ mensen voerden effectief uit

De omstreden gemeenschapsdienst blijkt een flop. Slechts een ‘handvol’ langdurig werklozen moesten de laatste twee jaar zo’n werk uitvoeren. Die ‘handvol’ is héél letterlijk te nemen. “Ik weet niet of het er drie, vier of vijf zijn”, moest minister van Werk Jo Brouns (CD&V) toegeven. Nochtans komen er meer dan 37.000 Vlamingen in aanmerking. “Dit is schuldig verzuim van de

Lees meer »
Scheepvaartverkeer van en naar Vlaamse havens ligt zo goed als stil door vakbondsacties, ook elders dreigen stakingen uit te breken
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Scheepvaartverkeer van en naar Vlaamse havens ligt zo goed als stil door vakbondsacties, ook elders dreigen stakingen uit te breken

Het scheepvaartverkeer van en naar de Vlaamse havens ligt ook vandaag grotendeels stil als gevolg van een spontane staking die maandag uitbrak. Dat bevestigt De Vlaamse Waterweg, het agentschap dat de waterwegen in Vlaanderen beheert. De staking was uitgebroken bij de sluizen, maar ook het personeel van de zeeloodsen legt nu het werk neer. De vakbonden gaan niet akkoord met

Lees meer »
Treinverkeer Hasselt-Leuven onderbroken door beddengoed op sporen: “Eerste keer dat we zoiets meemaken”
VRT NWS
VRT NWS

Treinverkeer Hasselt-Leuven onderbroken door beddengoed op sporen: “Eerste keer dat we zoiets meemaken”

Het treinverkeer tussen Hasselt en Leuven is een klein half uur onderbroken geweest, omdat er bij een overweg in Scherpenheuvel-Zichem beddengoed op de sporen lag. "Een treinbestuurder had gezien dat er iets op de sporen lag, en voor de veiligheid hebben we het treinverkeer onderbroken", zegt Frédéric Petit van Infrabel, "het is de eerste keer dat we kussens en dekens

Lees meer »
Vermaelen mist Duivels maar bouwt bij nationale jeugd aan trainerscarrière: “Aan de verdedigers, leer maar leven met kritiek”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vermaelen mist Duivels maar bouwt bij nationale jeugd aan trainerscarrière: “Aan de verdedigers, leer maar leven met kritiek”

Terwijl de ‘Nieuwe Lichting’ zich opmaakt voor de loting van het EK, bouwt hij gestaag aan zijn trainerscarrière. Voormalig Rode Duivel Thomas Vermaelen (38), in een gesprek met onze chef voetbal, over Leven & Werk & Vrienden. “Als ik Jan Vertonghen één advies zou mogen geven: ‘Blijf zo lang mogelijk voetballen.’ Hoe moeilijk het soms ook is met die pijntjes.”

Lees meer »