Krantenkoppen

Straatverlichting blijft ’s nachts weer branden in Tielt-Winge

Tielt-Winge gaat de openbare straatverlichting ’s nachts weer laten branden. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond beslist met een wisselmeerderheid. CD&V en Groen in het schepencollege wilden de lichten uit laten, maar coalitiepartner Open VLD zocht steun bij de oppositie om de openbare verlichting weer aan te steken ’s nachts.

Meer krantenkoppen in België

Inbreker die verdacht wordt van reeks inbraken in cafés en restaurants op heterdaad betrapt in Kortrijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Inbreker die verdacht wordt van reeks inbraken in cafés en restaurants op heterdaad betrapt in Kortrijk

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 november kon de politiezone Vlas een inbreker op heterdaad betrappen en oppakken toen hij even ervoor had willen inbreken in twee cafés en één restaurant in het centrum van Kortrijk.
The post Inbreker die verdacht wordt van reeks inbraken in cafés en restaurants op heterdaad betrapt in Kortrijk appeared first on

Lees meer »
“Dat beest heeft ons al duizenden euro gekost”: gezin ten einde raad door marter die hen al weken terroriseert
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Dat beest heeft ons al duizenden euro gekost”: gezin ten einde raad door marter die hen al weken terroriseert

Al weken gaat een gezin uit Schelle gebukt onder een ondraaglijk lawaai, geurhinder en schade door een steenmarter die zich in hun woning heeft verschanst. Vorig jaar was dat ook al het geval. “Tal van aanpassingen, een vangkooi, ultrasoon geluid, doeken met amoniak,… alles hebben we al geprobeerd, maar dat beest blijft ons terroriseren. Het heeft ons al duizenden euro’s

Lees meer »
Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro

De Brugse Buurtcheque viert in 2024 haar twintigjarig bestaan. Al twee decennia lang versterkt deze cheque de sociale cohesie in Brugse buurten. Dit door financiële, logistieke en praktische ondersteuning te bieden bij het organiseren van diverse buurtevenementen. Ter ere van dit jubileum kondigt de Stad enkele vernieuwingen van het reglement aan om de ondersteuning aan buurtcomités nog meer te verbeteren.<br

Lees meer »
Hallucinante taferelen in Brazilië-Argentinië: Messi weigert te spelen, doelman Martinez gooit zich tussen huilende fans
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hallucinante taferelen in Brazilië-Argentinië: Messi weigert te spelen, doelman Martinez gooit zich tussen huilende fans

Een veldslag op de tribunes in Maracanã en dan moest de WK-kwalificatiematch tussen Brazilië en Argentinië nog beginnen. Onlusten op de tribunes zorgden ervoor dat de wedstrijd met een halfuur werd uitgesteld. Lionel Messi had er simpelweg geen zin meer in, doelman Emiliano Martinez gooide zich voor Argentijnse fans die er van langs kregen met een matrak. “Dit had in

Lees meer »
Iedereen welkom om ‘Bos van de hoop’ mee te helpen aanplanten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Iedereen welkom om ‘Bos van de hoop’ mee te helpen aanplanten

De sporen van mens en industrie laten vervagen en plaats maken voor natuur en biodiversiteit. Het is de slagzin van het ‘Bos van de hoop’, een uniek stukje ecologie in de schaduw van de steenbakkerij van Ploegsteert.
The post Iedereen welkom om ‘Bos van de hoop’ mee te helpen aanplanten appeared first on KW.be.

Lees meer »
De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »
Wat gebeurt er met mijn Instagram-  en Facebookprofiel als ik overlijd? “Je kan nu al iemand kiezen die jouw profiel mag beheren”
VRT NWS
VRT NWS

Wat gebeurt er met mijn Instagram- en Facebookprofiel als ik overlijd? “Je kan nu al iemand kiezen die jouw profiel mag beheren”

Wanneer je sterft, heb je vaak nog een actief Facebook- of Instagramprofiel. Net als voor andere bezittingen kan je soms vooraf beslissen wie jouw profiel mag beheren wanneer je er niet meer bent. Chris Demeyere is social media expert bij Punchline. Hij vertelt hoe de verschillende sociale netwerken omgaan met het overlijden van hun gebruikers. "Als je vooraf zelf geen

Lees meer »
Maxime werkt als eerste Belg ooit mee aan vermaard ijshotel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Maxime werkt als eerste Belg ooit mee aan vermaard ijshotel

Beeldhouwer Maxime Van Besien (30) uit De Haan is de eerste Belg die straks een suite mag realiseren uit sneeuw en ijs in het befaamde IJshotel in Zweden. Opvallend: hij werkt doorgaans vooral met hout en leerde beeldhouwen met ijs dankzij… YouTube. Momenteel is hij ook bezig aan een indrukwekkend werk in hooi en stro voor het Ensorjaar. “Ik droom

Lees meer »