Krantenkoppen

“Tegen alle verwachtingen in”: Oekraïens leger maakt cruciale oversteek en vestigt bruggenhoofd op oostelijke oever van de Dnjepr

Het tegenoffensief verloopt al maandenlang stroef, maar nu krijgt Oekraïne de morele boost waar het zo naar snakte. De Oekraïense strijdkrachten hebben voet aan de grond gekregen op de linkeroever van de rivier de Dnjepr in het zuiden van het land.

Meer krantenkoppen in België

Goedkope zonnebloemolie uit Bulgarije verkopen als dure “extra vierge” olijfolie uit Griekenland: Griekse politie pakt twee mannen op die duizenden liters olie vervalsten
VRT NWS
VRT NWS

Goedkope zonnebloemolie uit Bulgarije verkopen als dure “extra vierge” olijfolie uit Griekenland: Griekse politie pakt twee mannen op die duizenden liters olie vervalsten

De Griekse politie heeft een vader en zoon opgepakt die duizenden liters en duizenden liters olijfolie vervalst hebben. Ze kochten in Bulgarije zonnebloemolie waar ze dan vervolgens een groene kleurstof aan toevoegden. De olijfoogst in Zuid-Europa staat dit jaar onder zware druk, door de hitte en droogte van de afgelopen maanden.

Lees meer »
Twintig landen roepen op tot verdrievoudiging van wereldwijde kernenergie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Twintig landen roepen op tot verdrievoudiging van wereldwijde kernenergie

Een twintigtal landen waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten, hebben opgeroepen om de wereldwijde capaciteit van kernenergie tegen 2050 te verdrievoudigen in vergelijking met 2020. Dat is nodig om minder afhankelijk te zijn van gas en kolen, zeggen ze in een gemeenschappelijke verklaring.

Lees meer »
Ook op Vlaams niveau krijgen partijen extra geld
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Ook op Vlaams niveau krijgen partijen extra geld

Ook via het Vlaams Parlement worden de partijkassen volgend jaar flink aangevuld. Dat schrijft Het Laatste Nieuws, op basis van de ontwerpbegroting die de krant kon inkijken. Zo stijgt de basissubsidie voor Vlaamse partijen met 9 procent tot zowat 10 miljoen euro. De werkingstoelage voor politieke fracties, zoals voor de aankoop van bureaumateriaal, stijgt tot 4,6 miljoen euro.

Lees meer »
Vanhaverbeke met Boezinge tegen ex-ploeg Wevelgem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vanhaverbeke met Boezinge tegen ex-ploeg Wevelgem

Zaterdag is er Sassport Boezinge SV Wevelgem City. Terwijl de Vlassers vorige speeldag op eigen veld met 1-2 aan het kortste eind trokken tegen Varsenare, hield het Boezinge van T1 Dylan Vanhaverbeke leider Diksmuide in bedwang (0-0). Boezinge en Wevelgem staan samen op de zesde plaats. Geen van beide ploegen kan het zich veroorloven om zaterdag met lege handen

Lees meer »
“Nafi zal me de Gouden Spike wel gunnen. Ze won ‘m zelf al negen keer”: Cynthia Bolingo glundert als beste Belgische atlete van het jaar
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Nafi zal me de Gouden Spike wel gunnen. Ze won ‘m zelf al negen keer”: Cynthia Bolingo glundert als beste Belgische atlete van het jaar

Toch wel een kleine sensatie bij de uitreiking van de Gouden Spikes vandaag in Mechelen: voor het eerst sinds 2013 stond er een andere atlete dan Nafi Thiam met de trofee te blinken. Cynthia Bolingo kreeg net wat meer stemmen achter haar naam. “Maar ik weet zeker dat Nafi het me gunt.” Bij de mannen mocht Bashir Abdi al z’n

Lees meer »
Eerste keer vrouw kampioen bij De Vrolijke Vrienden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eerste keer vrouw kampioen bij De Vrolijke Vrienden

Feest in De Snooker in Meulebeke, vorige zaterdag, naar aanleiding van de kampioenhulde bij de kaartclub De Vrolijke Vrienden. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de club ging de kampioentitel naar een dame.
The post Eerste keer vrouw kampioen bij De Vrolijke Vrienden appeared first on KW.be.

Lees meer »
Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat

Lissewege krijgt eindelijk, na jaren, op nieuw een bankautomaat. Die wordt momenteel geïnstalleerd in de Stationsstraat, in het gebouwtje van de stedelijke basisschool Ter Poorten. Op 22 december wordt de automaat in gebruik genomen.
The post Lissewege krijgt eindelijk opnieuw een bankautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »
Helena Ponette en Giebe Algoet verkozen tot Oostendse sportvrouw en sportman 2023
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Helena Ponette en Giebe Algoet verkozen tot Oostendse sportvrouw en sportman 2023

Vrijdagavond zijn de Trofeeën van Sportverdienste uitgereikt voor een vol CC De Grote Post in Oostende. Naast de meest verdienstelijke Oostendse sportvrouw en sportman van het afgelopen sportjaar werden ook prijzen uitgedeeld aan de beste jeugdsporters, beste sportploegen en voor de meest bijzondere sportprestatie.
The post Helena Ponette en Giebe Algoet verkozen tot Oostendse sportvrouw en sportman 2023 appeared first

Lees meer »
“Zijn steunbeen breekt gewoon bij het wegtrappen van de bal”: traumachirurg verklaart plotse beenbreuk van AA Gent-doelman Nardi
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Zijn steunbeen breekt gewoon bij het wegtrappen van de bal”: traumachirurg verklaart plotse beenbreuk van AA Gent-doelman Nardi

Het was verschrikkelijk, maar ook een groot raadsel. Bij het wegtrappen van een bal en zonder contact met een andere speler, brak het onderbeen van AA Gent-doelman Paul Nardi donderdagavond pardoes in twee. Topdokter en traumachirurg Stefaan Nijs legt uit hoe zo’n plotse breuk kan ontstaan en waarom je zeker nooit zomaar moet armworstelen.

Lees meer »