Krantenkoppen

Vader en dochter doodgestoken door buurman na ruzie in Jupille

Een vader en zijn dochter zijn vrijdag in de Luikse deelgemeente Jupille gestorven nadat ze door een buurman waren neergestoken. Dat bevestigt het parket van Luik nadat de krant La Dernière Heure erover berichtte. Een uit de hand gelopen burenruzie ligt aan de basis van de dodelijke steekpartij.

Meer krantenkoppen in België

KMI waarschuwt voor gladde wegen op maandagochtend in West-Vlaanderen en aan Franse grens
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KMI waarschuwt voor gladde wegen op maandagochtend in West-Vlaanderen en aan Franse grens

Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. Zondagavond trekt een sneeuwzone verder over ons land in de richting van Nederland en Duitsland. Plaatselijk is daarbij ijzel mogelijk, klinkt in een nieuwe waarschuwing waarbij code geel geldt voor heel het land, behalve voor de provincies Namen en Luxemburg.
The post KMI waarschuwt voor gladde wegen op maandagochtend in West-Vlaanderen en aan Franse

Lees meer »
Het nieuwe bankenprotocol: dít moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het nieuwe bankenprotocol: dít moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen

Enig idee wat uw spaarboekje effectief opbrengt? Uw bank zal u daarover voortaan veel transparanter moeten informeren. “De bank zal de spaarder binnenkort op rekeningen met een beter rendement wijzen”, zegt staatssecretaris Alexia Bertrand. Onder haar impuls sloot de regering vandaag een protocol met de bankensector. Wat kan je met de nieuwe spaarcalculator? En welke maatregelen moeten tot betere voorwaarden

Lees meer »
Minister Demir vraagt overzicht en risicoanalyse van aantal Chinese omvormers in Vlaanderen
VRT NWS
VRT NWS

Minister Demir vraagt overzicht en risicoanalyse van aantal Chinese omvormers in Vlaanderen

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vraagt aan de netbeheerders om het aantal Chinese omvormers in kaart te brengen. Ze reageert daarmee op het nieuws dat China technisch in staat is om ons elektriciteitsnet aan te vallen via omvormers van installaties van zonnepanelen. Die zijn steeds vaker afkomstig van Chinese bedrijven. Demir heeft ook aan de bevoegde federale diensten

Lees meer »
“Namen van Charles en Kate stonden wel degelijk in het boek”: Nederlandse vertaler van ‘Endgame’ reageert op lek ‘racistische royals’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Namen van Charles en Kate stonden wel degelijk in het boek”: Nederlandse vertaler van ‘Endgame’ reageert op lek ‘racistische royals’

De Britse koning Charles III en prinses Kate worden genoemd als de ‘racistische royals’ in de Nederlandstalige versie van Omid Scobie’s boek ‘Endgame’. Naar eigen zeggen schreef de royalty-watcher nooit een versie met die namen erin, maar één van de Nederlandse vertalers spreekt dat nu tegen: “Ik heb vertaald wat er stond.”

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen

De Franse regering zal in 2025 een aanbesteding lanceren voor de bouw van nieuwe windmolenparken op zee. Die moeten in 2035 goed zijn voor 10 gigawatt (GW) capaciteit, zo heeft president Emmanuel Macron dinsdag aangekondigd. De capaciteit zal zo meer dan verdubbelen.

Lees meer »
Izegemse Liga 1-ploeg treft nieuwkomer Groot-Bijgaarden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Izegemse Liga 1-ploeg treft nieuwkomer Groot-Bijgaarden

De handbalheren uit Liga 1 staan momenteel zevende in de competitie. Zondag trekken ze naar nieuwkomer Groot-Bijgaarden dat met één puntje minder net onder de Izegemnaren gerangschikt staat. De ambitie is om het, na een leerrijk seizoen, dit jaar beter te doen. “Volgens mij mogen we tevreden terugkijken op wat we al hebben neergezet dit
The post Izegemse Liga 1-ploeg

Lees meer »