Krantenkoppen

Vanavond kunnen we eventjes ademhalen, maar het weekend wordt opnieuw kletsnat: “Ik zie niet meteen licht aan het einde van de tunnel”

Al dagen beheerst de aanhoudende regenval het nieuws. Vooral in de Westhoek is het dweilen met de kraan open. Weerman Frank Deboosere vertelt ons wat we de komende uren en dagen nog kunnen verwachten. “We kunnen nu eventjes ademhalen, maar erg lang zal dat niet duren.”

Meer krantenkoppen in België

De Croo reageert nadat Israëlische premier Netanyahu zijn uitspraken veroordeelt: “Er mogen geen burgerslachtoffers meer vallen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Croo reageert nadat Israëlische premier Netanyahu zijn uitspraken veroordeelt: “Er mogen geen burgerslachtoffers meer vallen”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft uitspraken van de premiers van België en Spanje nadrukkelijk veroordeeld. Dat meldt de officiële account van Netanyahu op X, het vroegere Twitter, vrijdag. Volgens Netanyahu hebben premier Alexander De Croo en zijn Spaanse ambtgenoot Pedro Sánchez niet de volledige verantwoordelijkheid bij Hamas gelegd voor de misdaden die de extremistische Palestijnse organisatie begaat. De Croo

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Leger Israël: “Wapenstilstand wordt verlengd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Leger Israël: “Wapenstilstand wordt verlengd”

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt verlengd. Dat meldt althans het Israëlische leger vanochtend in een bericht op X (voorheen Twitter). Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar de strijdende partijen hebben tot op het laatste moment onderhandeld over de verlenging. Twistpunt was een lijst met namen van gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was

Lees meer »
Piers Morgan onthult namen van ‘racistische royals’ op tv, koninklijk paleis is geschokt
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Piers Morgan onthult namen van ‘racistische royals’ op tv, koninklijk paleis is geschokt

De Britse tv-presentator Piers Morgan (58) heeft woensdag in zijn show ‘Piers Morgan Uncensored’ de namen van de twee royals genoemd, die opmerkingen maakten over de huidskleur van prins Archie. Dat nieuws werd gepubliceerd in de Nederlandse versie van ‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis. “De Britten hebben het recht om het te weten”, klonk

Lees meer »
KIJK – The Last Front lost trailer met mooie beelden van het Begijnhof in Kortrijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KIJK – The Last Front lost trailer met mooie beelden van het Begijnhof in Kortrijk

The Last Front, het pakkende speelfilmdebuut van Julien Hayet-Kerknawi, lanceerde woensdag de officiële trailer. Het oorlogsdrama vertelt het verhaal van Leonard, die een kleine, vreedzame gemeenschap inspireert om haar krachten te bundelen tegenover een onverbiddelijke vijand ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. In deze nieuwe Belgische film zijn de hoofdrollen weggelegd voor Iain Glen, Sasha Luss en Koen De Bouw.

Lees meer »
Israël vraagt België om Palestijnse organisatie te verbieden, N-VA eist onderzoek
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Israël vraagt België om Palestijnse organisatie te verbieden, N-VA eist onderzoek

De Israëlische minister Amicha Chikli, bevoegd voor de strijd tegen Antisemitisme, heeft volgens N-VA-parlementslid Michael Freilich twee scherpe brieven geschreven naar minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Daarin vraagt hij om de Palestijnse organisatie Samidoun te verbieden en om de activiteiten in te perken van hun coördinator voor Europa, Mohammed Khatib, een Palestijnse vluchteling die in Brussel verblijft.

Lees meer »
Danira Boukhriss showt voor het eerst babybuikje op première: “Nee, kleur van mijn jurk is geen hint naar geslacht”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss showt voor het eerst babybuikje op première: “Nee, kleur van mijn jurk is geen hint naar geslacht”

Strak in het knalblauw, en strálen dat ze deed. “Maar de kleur van mijn jurk verraadt niks, we houden het geslacht geheim”, sprak Danira Boukhriss Terkessidis (33) twintig weken heerlijk zwanger en aan de zijde van haar grote liefde Ward Kerremans (35) tijdens première van de Streamz-reeks ‘Alter Ego’. Voor het eerst praten ze over hun zwangerschap: “Lijst met babynamen

Lees meer »
“Arme Jan, moedige Jan”: onze wielerexpert maakte de opgang en de neergang van Ullrich mee
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Arme Jan, moedige Jan”: onze wielerexpert maakte de opgang en de neergang van Ullrich mee

Gewezen Tour-winnaar Jan Ullrich (49) bekende woensdag bij de voorstelling van een documentaire over zijn leven, doping te hebben gebruikt. En sprak tegelijk over zijn cocaïneverslaving en hoe die hem “in een monster veranderde.” Onze wielerexpert Michel Wuyts maakte in de jaren’90 de opgang en tien jaar later de val mee van de Duitser en schetst het beeld van een

Lees meer »
Stad Oostende brengt behoeften van senioren in kaart
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stad Oostende brengt behoeften van senioren in kaart

De afgelopen maanden vulden 670 Oostendse zestigplussers een vragenlijst in over diverse levensfacetten zoals wonen, welzijn, gezondheid, mobiliteit en vrije tijd. Het Ouderenbehoefteonderzoek is een samenwerking tussen Stad Oostende, de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Hogeschool Gent. Aan de hand van die enquête zal de Stad de beleidslijnen voor komende jaren vastleggen. Professor Nico De Witte (VUB) presenteerde de resultaten

Lees meer »