Krantenkoppen

Veertiger riskeert drie jaar cel voor slagen aan Brugse vrouw die hem in huis nam

Een 46-jarige man uit Zwevezele riskeert voor de Brugse rechtbank drie jaar cel voor grof geweld tegen een vrouw die hem onderdak bood. G.L. zou het slachtoffer geslagen hebben en bedreigd met een aardappelmes. Zelf ontkent hij dat met klem. “Er was enkel sprake van verbaal geweld”.

Door een drankverslaving verloor G.L. zijn werk en raakte hij op de dool. Omdat hij dakloos was nam een goede vriendin uit Brugge hem begin juli in huis. Maar op 21 juli kwam het tot een zware ruzie en zou G.L. de vrouw enkele rake klappen in het gezicht hebben gegeven. Volgens het parket zou hij er vervolgens mee gedreigd hebben het slachtoffer, haar moeder en haar dochter met een aardappelmes de keel over te snijden.

Talrijke veroordelingen

Procureur Jochen van Aalst verwees naar het strafregister van G.L., dat talrijke veroordelingen telt voor geweld. Zo kreeg hij op 27 maart nog dertig maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor poging tot doodslag omdat hij een aardappelmesje plantte in de hals van een vriend. “Hij kreeg al heel veel kansen maar meneer zegt gewoon foert”, stelde van Aalst. “Als we hem vrijlaten, staan we de volgende keer voor assisen. Met drie jaar cel kan de maatschappij opgelucht ademhalen.”

Facelift ondergaan

De verdediging stuurde aan op de vrijspraak. “Mijn cliënt heeft die vrouw niet aangeraakt of bedreigd”, stelde meester Maya Vanden Bogaerde. “Er was enkel sprake van verbaal geweld. Toen zij beschonken thuiskwam, heeft hij haar uitgescholden voor ‘zot wijf’. De bloedingen in haar gezicht kunnen verklaard worden door de ooglidcorrectie en facelift die ze net had ondergaan.”

De rechtbank doet uitspraak op 15 december. (AFr)

The post Veertiger riskeert drie jaar cel voor slagen aan Brugse vrouw die hem in huis nam is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht

Hamas heeft vrijdagavond de eerste 24 gijzelaars vrijgelaten uit Gaza. Dat werd bevestigd door Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), die hen in voertuigen aan de grensovergang in Rafah, Egypte hebben afgezet. In totaal gaat het om 13 Israëlische, tien Thaise en één Filipijnse gijzelaar. Beelden tonen hoe ze aan de grenspost worden toegejuicht door omstaanders.

Lees meer »
Boerin (78) ook in beroep vrijgesproken voor moordpoging op haar man: “Mogelijk wou ze door theater op te voeren de familie treffen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Boerin (78) ook in beroep vrijgesproken voor moordpoging op haar man: “Mogelijk wou ze door theater op te voeren de familie treffen”

Een bijna 79-jarige vrouw uit Pittem is ook in beroep vrijgesproken voor de moordpoging op haar man. Volgens het hof is er twijfel of ze haar man weldegelijk wou verdrinken in de regenput. Haar dochters reageren ontgoocheld.
The post Boerin (78) ook in beroep vrijgesproken voor moordpoging op haar man: “Mogelijk wou ze door theater op te voeren de familie

Lees meer »
Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen verjaardagsfeest, wel een begrafenis”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen verjaardagsfeest, wel een begrafenis”

Karel Lefevere (59) en zijn dochter Ine (35) streden samen tegen kanker. Bij hem werd longkanker vastgesteld, zij kreeg borstkanker. Wekenlang lagen ze naast elkaar in de zetel. Ze spraken over chemosessies, het leven en de dood. Ine lijkt haar gevecht nu te gaan winnen. Maar Karel verloor het zijne donderdagavond. “Ik zweef momenteel tussen opluchting, verdriet en angst.”

Lees meer »
Verdachte opgepakt voor stalbrand in Bever
VRT NWS
VRT NWS

Verdachte opgepakt voor stalbrand in Bever

De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van brandstichting in Bever. De man zou er een drietal weken geleden een brand hebben gesticht in een stal van een boerderij. Hij werd op 18 november opgepakt en blijft voorlopig aangehouden.

Lees meer »
Vader bekent brandstichting bij vermeende aanrander van dochter: “Ik heb het uit liefde voor mijn kind gedaan”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vader bekent brandstichting bij vermeende aanrander van dochter: “Ik heb het uit liefde voor mijn kind gedaan”

Een 50-jarige vader heeft bekend dat hij maandagavond brandbommen heeft aangestoken aan het huis van een bewoner van de Prins Philiplaan in Sint-Pauwels. Hij kon het naar eigen zeggen niet verkroppen dat de man niet werd vervolgd voor het vermeend misbruik van zijn dochter. “Hij kon de pijn en tranen van zijn dochter niet langer aanzien”, vertelt de moeder van

Lees meer »
Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks

De vliegtaks of inschepingstaks die de federale regering in 2022 heeft ingevoerd heeft de toets bij het Grondwettelijk Hof doorstaan. De beroepen van luchtvaartmaatschappij Ryanair, de Belgische Federatie voor de Luchtvaart en twee piloten van privévliegtuigen zijn door het hof ongegrond verklaard.

Lees meer »