Krantenkoppen

Vier kamelen en drie dromedarissen geëvacueerd nadat circusterrein onder water loopt in Herselt

In Herselt zijn de kamelen en dromedarissen van een circus tijdelijk ondergebracht in een nabijgelegen weide, nadat het circusterrein onder water was gelopen door de hevige regen. "De dieren stonden tot aan hun knieën in het water", klinkt het bij RTV.

Meer krantenkoppen in België

Cafetaria gesloten en geen eten of drank meer toegelaten op site de Groene Meersen in Zedelgem door rattenplaag
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cafetaria gesloten en geen eten of drank meer toegelaten op site de Groene Meersen in Zedelgem door rattenplaag

De gemeente Zedelgem doet er momenteel alles aan om een rattenplaag op de vrijetijdssite de Groene Meersen te bestrijden. Volgens het bestuur is de plaag het gevolg van de grote wateroverlast de voorbije december. Er werd een aanpak uitgestippeld om de ratten te bestrijden, daardoor mag er tot begin januari 2024 geen drank en voeding meer genuttigd worden op de

Lees meer »
Koksijde en De Panne willen beide skelet van orka Reveil: “Staatssecretaris moet knoop doorhakken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koksijde en De Panne willen beide skelet van orka Reveil: “Staatssecretaris moet knoop doorhakken”

Op 29 oktober stierf een orka op het strand van De Panne. De kustgemeente wil het skelet graag in zijn bezoekerscentrum Duinpanne. Maar ook buurgemeente Koksijde is kandidaat en heeft plaats in zijn Navigo Visserijmuseum. Omdat de twee de knoop niet kunnen doorhakken, moet staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine het doen.
The post Koksijde en De Panne willen beide skelet

Lees meer »
Onvrede binnen partij van burgemeester in Oudenburg: leden Open VLD onthouden zich bij stemming over kabinetspersoneel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Onvrede binnen partij van burgemeester in Oudenburg: leden Open VLD onthouden zich bij stemming over kabinetspersoneel

Burgemeester Romina Vanhooren (Open VLD) zit met een probleem: bij een stemming over de aanwerving van kabinetspersoneel hebben leden van haar partij zich onthouden, waardoor het voorstel niet kon worden goedgekeurd. Oppositiepartij CD&V+ had scherpe kritiek op het voorstel geuit en ook haar goedkeuring geweigerd.
The post Onvrede binnen partij van burgemeester in Oudenburg: leden Open VLD onthouden zich bij

Lees meer »
‘Blind getrouwd’-deelnemers uit alle seizoenen komen samen voor grote reünie en klinken op de liefde van Brecht en Jolien
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Blind getrouwd’-deelnemers uit alle seizoenen komen samen voor grote reünie en klinken op de liefde van Brecht en Jolien

Heel wat ‘Blind getrouwd’-kandidaten kwamen dinsdagavond samen in Dilbeek om te klinken op het einde van het achtste seizoen. Van Stijn en Nuria, het allereerste ‘Blind getrouwd’-koppel, tot het recentste echtpaar Jolien en Brecht: heel wat tortelduifjes en vrolijke vrijgezellen van de voorbije seizoenen wilden het feestje niet missen.

Lees meer »
Sociaal project Stappie afgeblazen wegens monsterboete leegstand
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sociaal project Stappie afgeblazen wegens monsterboete leegstand

Ook Stappie, een centrum voor ontwikkelings- en gehoorstoornissen bij kinderen, kreeg een boete van 112.000 euro voor leegstand en verwaarlozing. Ze zijn één van de 19 personen, bedrijven en organisaties die zo’n hoge boete kregen van het stadsbestuur. Een aanpalend pand dat ze kochten met het oog op uitbreiding, mag niet gesloopt worden. De organisatie betaalde de boete en hoopt

Lees meer »
Artificiële intelligentie creëert reële groei
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Artificiële intelligentie creëert reële groei

De voorbije week was de technologiewereld in de ban van het lot van Sam Altman. Altman is het menselijk brein achter ChatGPT, het platform voor artificiële intelligentie dat een jaar geleden, bijna dag-op-dag, werd opengesteld voor het grote publiek.

Lees meer »
Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”

“Als de drugtrafieken zich van Antwerpen naar Zeebrugge verleggen, krijgen douane en federale politie extra manschappen voor onze haven. Dat hebben de premier en de minister van Binnenlandse Zaken mij beloofd”, zei de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) tijdens de gemeenteraad dinsdagavond.
The post Dirk De fauw: “Als drugstrafieken zich naar Zeebrugge verleggen, krijgen politie en douane extra manschappen”

Lees meer »
Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende

Het schepencollege verleende een vergunning voor de sloop van een parkeergarage in de huizenblok tussen de Visserskaai, Paulusstraat en Franciscusstraat. Op de plaats komt een parkeergebouw met meer capaciteit.
The post Nieuw parkeergebouw in centrum van Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »