Krantenkoppen

Vlaams Belang verzet zich tegen moskee aan Gistelsesteenweg in Brugge

De plannen van het Islamitisch Cultureel Centrum om een nieuwe moskee te openen aan de Gistelsesteenweg in Brugge, baren Vlaams Belang grote zorgen. “Zeker op vrijdagmiddag zal daar totale chaos heersen. We zullen alle mogelijke juridische middelen aanwenden om deze moskee op deze locatie tegen te houden”, zegt fractieleider Stefaan Sintobin.

Op de webstek van het Islamitisch Cultureel Centrum kunnen we het volgende lezen: “Fantastisch nieuws: we hebben na lang zoeken een groot gebouw met parking voor onze Brugse moslimgemeenschap gevonden! (…) Het bestuur van het CICB is al heel lang op zoek naar een nieuw, passend gebouw waar ze alle gelovigen op een veilige en aangename manier kan samenbrengen. Dat was een enorme uitdaging. En Alhamdullilah, we hebben eindelijk de ideale plaats gevonden en hebben een contract ondertekend voor de aankoop van een groot gebouw met parking. We zullen er ook voldoende ruimte hebben voor klaslokalen, een bibliotheek, vergaderzalen en een ontmoetingsplaats. De bibliotheek en klaslokalen zullen gebruikt worden voor het geven van Arabische en Koranlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen door ervaren pedagogisch gevormde moslimleerkrachten.”

Nog 150.000 euro nodig

“Momenteel is het Islamitisch centrum bezig met een inzameling van fondsen. Ze hebben 700.000 euro nodig en hebben al een slordige 550.000 euro ingezameld”, zegt Vlaams Belang-fractieleider Stefaan Sintobin. “Op hun webstek blijven ze heel discreet over de nieuwe locatie maar ondertussen hebben wijzelf de locatie zelf gevonden: naast de parking van de nieuwe Carrefour op de Gistelsesteenweg waar vroeger het FONS was, uitbetaler van het Groeipakket.”

Nu al grote verkeersdrukte

“Los van onze visie op de Islam is deze locatie ongeschikt voor een megamoskee. De moskee zou terecht komen op een locatie die midden in een dicht bevolkte omgeving, waar er nu al bij momenten een grote verkeersdrukte heerst en waar te weinig parking is voor de bezoekers van deze nieuw megamoskee. Zeker op vrijdagmiddag zal daar totale chaos heersen. Het Vlaams Belang zal dus alle mogelijke juridische middelen aanwenden om deze moskee op deze locatie tegen te houden, sluit politieke acties op locatie niet uit en zal vooral de bewoners oproepen om bewaar aan te tekenen tegen de komst van deze megamoskee in Sint-Andries. Uiteraard zal ik hier op de volgende gemeenteraad over interpelleren.”

The post Vlaams Belang verzet zich tegen moskee aan Gistelsesteenweg in Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Proximus-winkel overvallen in Asse
VRT NWS
VRT NWS

Proximus-winkel overvallen in Asse

Twee mannen met motorhelm hebben donderdagavond de Proximus-winkel in Asse overvallen. Eén van hen was gewapend. Ze eisten bij de zaakvoerder de inhoud van de kassa en vroegen om de veiligheidsdeur te openen. Toen dat niet meteen gebeurde zijn de overvallers gevlucht op een motorfiets.

Lees meer »
Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?
VRT NWS
VRT NWS

Politiek getouwtrek over fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke: komt die bij Antwerpen of Oost-Vlaanderen?

Tot welke provincie zal de nieuwe fusiegemeente tussen Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke behoren: Antwerpen of Oost-Vlaanderen? De vraag leidt tot veel discussie tussen de betrokken spelers. Voor Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) is het duidelijk: "Ik wil de mening van de inwoners respecteren, en zij verkiezen Oost-Vlaanderen."

Lees meer »
De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”

Ejjet gezien? De Mugge van Brugge speelt deze maand niet één maar twee eindejaarsshows: naast zijn vaste wintershow voor VBRO is er nu ook de eindejaarsconference ‘Ejjet gezien’, waarin hij Brugge fileert aan de hand van sketches, typetjes en humor.
The post De Mugge van Brugge speelt deze maand twee verschillende shows: “Ik blijf trouw aan mijn manier van spelen”

Lees meer »
PORTRET. Beroepsgangster en ‘ongeleid projectiel’ Lucien Annot (47): “Plots stond hij met sabel en geweer in de woonkamer van zijn liefdesrivaal”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Beroepsgangster en ‘ongeleid projectiel’ Lucien Annot (47): “Plots stond hij met sabel en geweer in de woonkamer van zijn liefdesrivaal”

Hij haalde uit met een sabel naar zijn liefdesrivaal, gaf intussen zijn ex-vriendin enkele klappen, en richtte zijn aandacht — en vuurwapen — vervolgens weer op die eerste. Maar een dubbele poging tot moord was dat volgens de Oostendse beroepsgangster Lucien Annot (47) niet, en daar hoopt hij het hof van beroep vandaag van te overtuigen. Al zal die rechter

Lees meer »
Cercle top, Club Brugge en KV Kortrijk flop: het tussentijds rapport van de West-Vlaamse eersteklassers
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cercle top, Club Brugge en KV Kortrijk flop: het tussentijds rapport van de West-Vlaamse eersteklassers

De heenronde van de Jupiler Pro League 2023-2024 is achter de rug. Tijd voor een rapport dus.
De drie overgebleven West-Vlaamse eersteklassers zorgden ervoor dat we klare taal kunnen gebruiken: één presteert boven alle verwachtingen, de andere twee bleven ver onder hun ambities. Onze analyse en onze cijfers.
The post Cercle top, Club Brugge en KV Kortrijk flop: het tussentijds

Lees meer »
Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is en wordt meteen uit de rekken gehaald
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is en wordt meteen uit de rekken gehaald

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golfproject: “Ik weet hoe ik u kan hebben”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golfproject: “Ik weet hoe ik u kan hebben”

“Ik weet hoe ik u kan hebben”, zei vastgoedontwikkelaar Paul Gheysens tegen de vrouw van een van de tegenstanders van zijn golfproject in Knokke-Heist, waarop hij naar haar kindjes keek. Al jaren gaan er geruchten de ronde over bedreigingen door de Ghelamcobaas aan wie hem voor de voeten loopt. Nu praatten betrokkenen voor het eerst openlijk voor de camera’s

Lees meer »
Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december

Het Kortrijks Symfonisch Orkest, een orkest voor geschoolde, niet-professionele muzikanten, bestaat 95 jaar. Dat wordt gevierd met een spetterend jubileumconcert ‘KSO 95’ op zaterdag 2 december om 20 uur in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk.
The post Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december appeared first on KW.be.

Lees meer »