Krantenkoppen

Vulkanologen waarschuwen voor vulkaanuitbarsting op IJsland in komende dagen

De IJslandse weerdienst acht het waarschijnlijk dat het de komende dagen tot een uitbarsting komt van de magmatunnel die zich al weken vormt onder het zuidwesten van het land. Dat heeft Kristín Jónsdóttir, het hoofd van de afdeling vulkanisme van de IJslandse weerdienst, vrijdag gezegd aan de openbare omroep RÚV.

Meer krantenkoppen in België

Fijnstof in Kortrijk: “Veel burgers weten niet hoe (on)gezond de lucht in hun buurt”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fijnstof in Kortrijk: “Veel burgers weten niet hoe (on)gezond de lucht in hun buurt”

Beweging.net gemeentelijk Kortrijk en de participatieraad van Eerstelijnszone Kortrijk-Kuurne-Harelbeke startten enkele maanden geleden een project om mensen te informeren en sensibiliseren over de gevaren van fijnstof. Ondertussen hangen er in Kortrijk 25 actieve fijnstofmeters die de luchtkwaliteit meten.
The post Fijnstof in Kortrijk: “Veel burgers weten niet hoe (on)gezond de lucht in hun buurt” appeared first on KW.be.

Lees meer »
NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”

De vertragingsmanoeuvres om het Zweedse NAVO-lidmaatschap goed te keuren, beginnen de NAVO-leden op de zenuwen te werken. Uitstel kan zwaarwegende gevolgen hebben, meent de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna. “Het gaat hier om de sterkte en geloofwaardigheid van ons bondgenootschap”, zei Colonna dinsdag bij een NAVO-bijeenkomst in Brussel. “Er mag geen dag meer verloren gaan.”

Lees meer »
Knokke-Heist heeft opnieuw 7 nieuwkomers in Gault&Millau: “Het publiek hier wil kwaliteit, dan moet je als restaurant volgen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Knokke-Heist heeft opnieuw 7 nieuwkomers in Gault&Millau: “Het publiek hier wil kwaliteit, dan moet je als restaurant volgen”

Aantal inwoners: 32.687. Aantal restaurant in de nieuwe Gault&Millau: 37, waaronder opnieuw zeven nieuwkomers. Ja, Knokke-Heist blijft ook dit jaar dé culinaire hotspot van West-Vlaanderen. Een maand geleden stelde de kustgemeente nog haar eigen Gault&Millau-gids vol adresjes voor. Op zoek naar een verklaring voor het succes. “Er is een publiek dat kwaliteit kan appreciëren én daarvoor wil betalen.”
The post

Lees meer »
Vrouwen van Russische gemobiliseerden eisen hun terugkeer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vrouwen van Russische gemobiliseerden eisen hun terugkeer

Een groep vrouwen van gemobiliseerde Russen heeft een oproep, vol scherpe kritiek op president Vladimir Poetin, gelanceerd om de terugkeer van hun echtgenoten te eisen. “We zullen ons pas terugtrekken als onze mannen weer veilig thuis zijn (voor altijd, rotatie interesseert ons niet)”, klinkt het maandag op het Telegramkanaal van de actiegroep “Putj domoi” (Weg naar huis).

Lees meer »
Vier ondernemers laten zich inspireren door retailcoaches
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vier ondernemers laten zich inspireren door retailcoaches

KERNpunt, de vzw die instaat voor de uitrol van het detailhandelsbeleid van de provincie, bundelt de krachten met de gemeente en biedt een coach-ingtraject aan. Vier lokale ondernemers tekenden op het aanbod in. Ze krijgen de komende maanden advies en inspiratie van een retailcoach, op maat van hun zaak. Het doel hiervan is voor een nieuwe economische dynamiek te zorgen

Lees meer »
De U9 B van Scor Oostrozebeke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De U9 B van Scor Oostrozebeke

Op de foto zien we de de U9 B van Scor Oostrozebeke. Staand herkennen we van links naar rechts: Jaydan Galand De Bruycker, Mauro Daels, Xander Edebouw, Marvin Desmet, trainer Emiliano Lambrecht, Maxim Verstraet, Wietse Pannecoucke en Lou Van De Weghe. (WV/foto WV)
The post De U9 B van Scor Oostrozebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »
Wegen weer toegankelijk na kuis- en herstelwerk: “Drie weken tientallen kilometers omrijden, dat begint te tellen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wegen weer toegankelijk na kuis- en herstelwerk: “Drie weken tientallen kilometers omrijden, dat begint te tellen”

Medewerkers van de gemeente Houthulst kuisten donderdag de omgeving van de Driegrachtenbrug en een stuk verbindingsweg met Lo-Reninge, die al drie weken afgesloten is door de overstromingen. Bestuurders wagen zich nu weer rond de signalisatie. “Maar dat is nog niet zonder risico.”
The post Wegen weer toegankelijk na kuis- en herstelwerk: “Drie weken tientallen kilometers omrijden, dat begint te tellen”

Lees meer »
“Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City

Rode Duivel Loïs Openda gaat Europa rond. Hij schitterde door twee goals te maken op het veld van Manchester City. De Champions League-winnaars leken op weg om voor het eerst sinds 2018 nog eens een thuiswedstrijd op het kampioenenbal te verliezen. Maar met Jérémy Doku als invaller ging het elftal van Pep erop en erover: 3-2. Toch ging de prestatie

Lees meer »
Vincent Pierins trekt weer de boer op met Clouseau: “Het Sportpaleis, dat zal nooit wennen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vincent Pierins trekt weer de boer op met Clouseau: “Het Sportpaleis, dat zal nooit wennen”

Vanaf eind volgend jaar vult Clouseau minstens twáálf keer het Sportpaleis, goed voor 240.000 dolenthousiaste fans die elke hit van de broertjes Koen en Kris Wauters kunnen meebrullen. Ook op de bühne: Vincent Pierins. Sinds 2000 is de Torhoutenaar de vaste basgitarist van Vlaanderens populairste formatie aller tijden en ook al heeft de man bákken ervaring, het Sportpaleis blijft uniek.

Lees meer »
Voor elke klas een boom op de speelplaats
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Voor elke klas een boom op de speelplaats

“De leerlingen van onze scholengemeenschap maakten van ons pastoraal jaarthema ‘Wondere Ruimte’ een eigentijds thema ‘Geef ons een plaats in de ruimte’”, zegt directeur van de Lendeledense Prizma Middenschool Rik Duchi. “Ze realiseerden dat door een affiche te ontwerpen én voor elke klas een boom in een pot te planten op de speelplaats.”
The post Voor elke klas een boom

Lees meer »