Krantenkoppen

Wat kan Vlaanderen leren van Nederland om wateroverlast aan te pakken?

De Vlaamse regering gaat bekijken hoe we wateroverlast in de toekomst beter kunnen aanpakken, naar aanleiding van de ramp in de Westhoek. Ze richt daarvoor een taskforce op. Kunnen we inspiratie halen in Nederland?

Meer krantenkoppen in België

Onze man in het spoor van De Croo in Israël: “Hamas zijn nazi’s die uitgeroeid moeten worden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Onze man in het spoor van De Croo in Israël: “Hamas zijn nazi’s die uitgeroeid moeten worden”

“Hamas-leden zijn nazi’s, we moeten ze allemaal uitroeien.” Israëlisch premier Benjamin Netanyahu’s boodschap aan Alexander De Croo was fors. Maar de premier zelf haalde ook de woede van de Israëli’s op zijn hals met enkele uitspraken die volgens hen “steun verlenen aan terrorisme”. Onze zusterkrant ‘Het Nieuwsblad’ zat in het spoor van de premier.

Lees meer »
Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om massaal boeken van Katia te kopen: “Naast leesplezier, help je ook mensen in nood”

De brandweer moest woensdagmorgen – anderhalve dag nadat een brand een hele villa verwoestte – opnieuw uitrukken naar dezelfde villa in de Vuurtorenwijk door een heropflakkering. Ondertussen roepen buren op om massaal boeken te bestellen van de eigenares van het pand en auteur Katia Van Cauwenberghe.
The post Brandweer rukt uit voor heropflakkering in afgebrande villa, buren doen oproep om

Lees meer »
Nieuwe staatsbons brengen een pak minder rente op dan de vorige
VRT NWS
VRT NWS

Nieuwe staatsbons brengen een pak minder rente op dan de vorige

De nieuwe staatsbons die vanaf overmorgen worden uitgegeven, zijn een pak minder interessant dan de vorige. De nieuwe staatsbon op vijf jaar krijgt een brutorente van 2,60 procent, die op 8 jaar 2,90 procent. Trek daar nog 30 procent roerende voorheffing van af en je komt op respectievelijk 1,82 en 2,03 procent nettorente. Dat is een pak lager dan de

Lees meer »
“We komen buiten met pruik en zonnebril”: slechts één koppel is na reünie nog samen in ‘Blind getrouwd’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“We komen buiten met pruik en zonnebril”: slechts één koppel is na reünie nog samen in ‘Blind getrouwd’

Het achtste seizoen van ‘Blind getrouwd’ levert uiteindelijk één koppel op. Zes maanden na hun ‘ja’-woord gaan Brecht en Jolien nog samen door het leven. “Ons gevoel is moeilijk te omschrijven”, glunderen ze. Alexander en Fleur namen emotioneel afscheid, Emile en Emma – die op het beslissingsmoment nog kozen om door te gaan – zijn inmiddels uit elkaar. “Het gaat

Lees meer »
Coeur d’Amis duikt voor het eerst op in Gault&Millau: “Wij zijn totaal verrast”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Coeur d’Amis duikt voor het eerst op in Gault&Millau: “Wij zijn totaal verrast”

Het restaurant Coeur d’Amis aan de Kortrijksesteenweg in Zwevezele staat voor het eerst in negen jaar in de Gault&Millau met een quotering van 13/20. “We zijn ook totaal verrast”, vertelt zaakvoerder Sander Dewandelaere die de zaak met vennoot Paul Degroote uitbaat. “Maar uiteraard is ons team in de wolken met dit prachtige resultaat.”
The post Coeur d’Amis duikt voor het

Lees meer »
“Mijn zoontje was zo jong… De Russen zijn barbaren”: onze man keert terug naar Cherson, één jaar na de bevrijding
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Mijn zoontje was zo jong… De Russen zijn barbaren”: onze man keert terug naar Cherson, één jaar na de bevrijding

Ja, ze zijn nu al een jaar bevrijd. Maar het leven in Cherson is nog altijd een hel. Dagelijkse Russische bombardementen eisen nog altijd mensenlevens, terwijl de verwoestende overstromingen eerder dit jaar al alle resterende optimisme genadeloos had weggespoeld. Reporter Arnaud De Decker doorkruiste de stad het afgelopen jaar, en schetst een treurig beeld.

Lees meer »