Krantenkoppen

Witte Huis bekritiseert Musk voor ‘promotie’ antisemitisme

Het Witte Huis heeft Elon Musk, eigenaar van het sociale netwerk X, bekritiseerd om diens “weerzinwekkende promotie” van antisemitisme. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis wordt die “promotie van antisemitisme en racistische haat in de sterkst mogelijke termen veroordeeld omdat die indruist tegen de kernwaarden van Amerikanen”.

Meer krantenkoppen in België

Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”

Hou je van spelletjes en vloeit er ook wat ondernemerschap door je aderen? Dan kan je in Izegem momenteel een goede slag slaan. De bekende escaperoom The GamePost in het oude postgebouw staat er te koop. Oprichters Dimitri, Fabrice en Peter kunnen de uitbating niet langer combineren met hun dagelijkse job.
The post Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers:

Lees meer »
Na meer dan 40 jaar start proces tegen verantwoordelijken voor dood missionaris Serge Berten: “Onze broer mag niet voor niks gestorven zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na meer dan 40 jaar start proces tegen verantwoordelijken voor dood missionaris Serge Berten: “Onze broer mag niet voor niks gestorven zijn”

Voor het Leuvens hof van assisen van Vlaams-Brabant start maandag het proces over de gedode Belgische missionarissen in Guatemala. In januari 1982 werd de toen 30-jarige scheutist Serge Berten uit Menen ontvoerd en gedood. Meer dan veertig jaar na de feiten staan de verantwoordelijken terecht.
The post Na meer dan 40 jaar start proces tegen verantwoordelijken voor dood missionaris Serge

Lees meer »
KIJK. Honderden Syriërs en Turkse Koerden op de vuist in Duitse vluchtelingenopvang, drie mannen raken gewond
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Honderden Syriërs en Turkse Koerden op de vuist in Duitse vluchtelingenopvang, drie mannen raken gewond

In het vluchtelingencentrum Tegel in Berlijn kregen honderden vluchtelingen het maandag met elkaar aan de stok. Het zou gaan om een geëscaleerde ruzie tussen Syriërs en Turkse Koerden. Volgens politiecommissaris Stephan Weh is het normaal dat zulke incidenten gebeuren: “Wanneer verschillende culturen en religies met elkaar samenleven in zo’n kleine ruimte, ontstaan er soms conflicten.”

Lees meer »
ANALYSE. President Biden komt zelfs scherper uit de hoek over het geweld van Israël dan premier De Croo: maar kan dat de oorlog keren?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. President Biden komt zelfs scherper uit de hoek over het geweld van Israël dan premier De Croo: maar kan dat de oorlog keren?

De oppervlakte van een tweepersoonsbed. Dat wil Israël de Palestijnen op de Gazastrook nog gunnen per persoon. Het houdt het been voorlopig stijf tegen de Amerikaanse druk om de oorlog te stoppen. Burgers die niet willen sterven, moeten maar hun toevlucht nemen tot de ‘humanitaire zone’ die daarvoor is afgebakend. Maar die is dus onooglijk klein. Vraag is hoe ver

Lees meer »
Eerste spadesteek Vista Duinenpr8
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eerste spadesteek Vista Duinenpr8

Op het einde van de Marktlaan, bij het begin van het wandelpad aan de Houtsaegerduinen, is de symbolische eerste spadesteek gegeven voor het project Vista Duinenpr8, een panoramisch uitkijkpunt en ook een ontmoetingsplek en rustpunt voor wandelaars en bezoekers.
The post Eerste spadesteek Vista Duinenpr8 appeared first on KW.be.

Lees meer »
Wannes uit ‘Het laatste portret’ lijdt aan ALS: “Een zorgeloos gevoel? Dat heb ik al vijf jaar niet meer gehad”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Wannes uit ‘Het laatste portret’ lijdt aan ALS: “Een zorgeloos gevoel? Dat heb ik al vijf jaar niet meer gehad”

Hoe uitzichtloos z’n situatie is, zo grenzeloos is z’n optimisme. De 42-jarige Wannes vertelt dinsdagavond een aangrijpend verhaal in ‘Het laatste portret’ door Lieve Blanquaert. Al vijf jaar lijdt hij aan ALS, een spier-zenuwziekte met een vaste eindhalte. De weg daarnaartoe probeert de West-Vlaming zo mooi mogelijk in te vullen, samen met echtgenote Mayté (41) en hun twee kinderen.

Lees meer »
Hogere erfbelasting of slimme kilometerheffing: nieuwe Vlaamse regering moet met mes door uitgaven, als ze de begroting in evenwicht willen houden
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hogere erfbelasting of slimme kilometerheffing: nieuwe Vlaamse regering moet met mes door uitgaven, als ze de begroting in evenwicht willen houden

Wil de volgende Vlaamse regering ooit uitpakken met een begroting in evenwicht, dan zal ze eerst serieus het mes moeten bovenhalen óf nieuwe belastingen moeten introduceren, voor ze met geld beginnen strooien voor nieuw beleid. Zelfs de eigen administratie waarschuwt dat de alarmbellen voor de Vlaamse overheidsfinanciën op rood staan. Wat is er aan de hand?

Lees meer »