Krantenkoppen

Witte Huis veroordeelt Musk om ‘promotie’ antisemitisme

Het Witte Huis heeft Tesla-topman en eigenaar van het socialemediaplatform X Elon Musk veroordeeld om diens “weerzinwekkende promotie” van antisemitisme. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis wordt die “promotie van antisemitisme en racistische haat in de sterkst mogelijke termen veroordeeld omdat die indruist tegen de kernwaarden van Amerikanen”.

Meer krantenkoppen in België

Aantal suïcidepogingen in Vlaanderen daalt
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Aantal suïcidepogingen in Vlaanderen daalt

Uit het jaarverslag van 2022 blijkt dat het aantal suïcidepogingen in Vlaanderen sinds 2020 met 4,3% daalde. Vorig jaar werden 8.943 suïcidepogingen gemeld via spoeddiensten in Vlaamse ziekenhuizen. Dat zijn 25 pogingen per dag. Na aanmelding geeft de helft van de personen aan nog steeds suïcidale gedachten te hebben. “Dit toont het belang en de nood van een goede vervolgzorg

Lees meer »
Doelman Jitse De Witte is aan sterk seizoen bezig bij KWS Oudenburg (2A): “Een topzesplaats zou mooi zijn”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Doelman Jitse De Witte is aan sterk seizoen bezig bij KWS Oudenburg (2A): “Een topzesplaats zou mooi zijn”

KWS Oudenburg doet het als promovendus helemaal niet slecht in tweede provinciale A. Met nog enkele wedstrijden van de heenronde voor de boeg heeft het team van coach Stefan Schwarz zich comfortabel in de middenmoot genesteld. Zaterdag staat een verraderlijke verplaatsing naar KWS Houthulst A op het programma van de blauw-witten.
The post Doelman Jitse De Witte is aan sterk

Lees meer »
Aanpassing openbare verlichting stevig voor op schema: Ruim een maand voor de deadline brandt de verlichting in alle deelgemeenten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Aanpassing openbare verlichting stevig voor op schema: Ruim een maand voor de deadline brandt de verlichting in alle deelgemeenten

Sinds dinsdag 24 oktober is Fluvius op vraag van Stad Kortrijk van start gegaan met het aanpassen van de branduren van de openbare verlichting. De deadline van eind december zal makkelijk gehaald worden. Ten laatste 15 december ligt overal in Kortrijk opnieuw de openbare verlichting aan in het donker.
The post Aanpassing openbare verlichting stevig voor op schema: Ruim een

Lees meer »
Boer Ronny (66) is de luis in de pels van Paul Gheysens: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Boer Ronny (66) is de luis in de pels van Paul Gheysens: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”

Wie aan Knokke-Heist denkt, denkt aan hippe beachbars, roze polo’s en dikke bakken door de straten. Dat Paul Gheysens net in de kustgemeente een golfterrein met alles erop en eraan wil aanleggen, hoeft dan ook niet te verbazen. De ganse discussie rond de aanleg werd al de ‘Golfoorlog’ gedoopt. En in al dat juridisch geweld zit ook één opvallende figuur

Lees meer »
Buurt bekijkt voorstellen voor herinrichting van Oudenaardsesteenweg in Kortrijk en geeft suggesties mee
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Buurt bekijkt voorstellen voor herinrichting van Oudenaardsesteenweg in Kortrijk en geeft suggesties mee

Op donderdag 30 november organiseerden het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Kortrijk een infomarkt over de herinrichting van de Oudenaardsesteenweg (N8) in Kortrijk-Oost. De weg moet er vlotter en veiliger worden ingericht tussen de bebouwde kom van Kortrijk en de rotonde met Evolis en de Kortrijkstraat (N8), voor alle weggebruikers. Buurtbewoners konden de voorstellen voor de herinrichting bekijken

Lees meer »
Helena Ponette en Giebe Algoet verkozen tot Oostendse sportvrouw en sportman 2023
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Helena Ponette en Giebe Algoet verkozen tot Oostendse sportvrouw en sportman 2023

Vrijdagavond zijn de Trofeeën van Sportverdienste uitgereikt voor een vol CC De Grote Post in Oostende. Naast de meest verdienstelijke Oostendse sportvrouw en sportman van het afgelopen sportjaar werden ook prijzen uitgedeeld aan de beste jeugdsporters, beste sportploegen en voor de meest bijzondere sportprestatie.
The post Helena Ponette en Giebe Algoet verkozen tot Oostendse sportvrouw en sportman 2023 appeared first

Lees meer »