Krantenkoppen

Zo kondigde Conner Rousseau zijn ontslag als voorzitter van Vooruit aan: “Het gaat te veel over mij en het gaat niet meer over waar Vooruit voor strijdt”

Conner Rousseau neemt “per direct” ontslag als voorzitter van Vooruit. Dat kondigde hij aan op een persconferentie na het partijbureau dat vrijdagavond onverwacht bijeengeroepen werd. “Het gaat te veel over mij”, klonk het. “En het gaat niet meer over waar Vooruit voor strijdt.”

Meer krantenkoppen in België

Iserbyt geeft Baloise Trek Lions het nakijken in Flamanville, onzichtbare Thibau Nys heeft nood aan rust: “Mijn batterijen zijn volledig leeg”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Iserbyt geeft Baloise Trek Lions het nakijken in Flamanville, onzichtbare Thibau Nys heeft nood aan rust: “Mijn batterijen zijn volledig leeg”

Eli Iserbyt (26, Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zijn tweede Wereldbekerzege van het seizoen gepakt in Flamanville. De Belgische renner deelde zijn wedstrijd perfect in en liet Pim Ronhaar (22, Baloise Trek Lions) – die nog derde werd achter Van der Haar – in de voorlaatste ronde achter. Thibau Nys kwam opnieuw niet in het stuk voor vandaag: “Denk dat het een

Lees meer »
NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”

De vertragingsmanoeuvres om het Zweedse NAVO-lidmaatschap goed te keuren, beginnen de NAVO-leden op de zenuwen te werken. Uitstel kan zwaarwegende gevolgen hebben, meent de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna. “Het gaat hier om de sterkte en geloofwaardigheid van ons bondgenootschap”, zei Colonna dinsdag bij een NAVO-bijeenkomst in Brussel. “Er mag geen dag meer verloren gaan.”

Lees meer »
Regering voorziet 480.000 euro voor extra transgenderzorgcentra: “Belangrijk dat mensen met twijfels voldoende ondersteuning krijgen” 
VRT NWS
VRT NWS

Regering voorziet 480.000 euro voor extra transgenderzorgcentra: “Belangrijk dat mensen met twijfels voldoende ondersteuning krijgen” 

Het RIZIV heeft een oproep gelanceerd voor ziekenhuizen om zich kandidaat te stellen als centrum voor transgenderzorg. Zo hoopt het de zorg voor transgenderpersonen breder toegankelijk te maken. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft daarom een budget voorzien van 480.000 euro. “Het is belangrijk dat mensen die twijfelen over hun gender voldoende ondersteuning krijgen”, zegt Vandenbroucke.

Lees meer »