Krantenkoppen

Zo kondigde Rousseau zijn ontslag aan: “Het gaat te veel over mij en het gaat niet meer over waar Vooruit voor strijdt”

Conner Rousseau neemt “per direct” ontslag als voorzitter van Vooruit. Dat kondigde hij aan op een persconferentie na het partijbureau dat vrijdagavond onverwacht bijeengeroepen werd. “Het gaat te veel over mij”, klonk het. “En het gaat niet meer over waar Vooruit voor strijdt.”

Meer krantenkoppen in België

Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”

Pieter Vanlersberghe, zaakvoerder van de takeldienst ADB-Assist doet een oproep naar chauffeurs om meer op te letten in het verkeer nadat er dinsdagavond op de E40 een bestuurder tegen een signalisatiewagen aan reed. “Wat wij doen is een erg gevaarlijke job. We doen er alles aan om de veiligheid van de bestuurders, hulpdiensten en onszelf als takeldienst te optimaliseren. Maar

Lees meer »
Nico Gillewy is de nieuwe T1 van VV Tielt (2A)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nico Gillewy is de nieuwe T1 van VV Tielt (2A)

Twee weken nadat Ronny Houben de handdoek in de ring wierp, heeft tweedeprovincialer VV Tielt een nieuwe coach gevonden. Met Nico Gillewy haalde het bestuur een oude bekende terug naar de Europastad. Hem wacht de moeilijke taak om de ploeg terug op de rails te krijgen en het behoud in tweede provinciale veilig te stellen.
The post Nico Gillewy is

Lees meer »
Frankrijk maakt roken duurder
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Frankrijk maakt roken duurder

Roken in Frankrijk wordt duurder, en het aantal rookvrije zones zal ook worden uitgebreid. Dat heeft de Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau bekendgemaakt.

Lees meer »
Wim Soutaer trapt derde editie Winterpret op gang
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wim Soutaer trapt derde editie Winterpret op gang

Vrijdagavond gaat op het stationsplein de derde editie van Winterpret van start. Dat wordt opnieuw een totaalconcept met 550 m² overdekte schaatspret, live-optredens en leuke animatie voor jong en oud. Wim Soutaer en Charles Van Domburg bijten op de openingsparty de spits af, DJ Olivier Lemaire zorgt daarna voor ambiance tot in de vroege uurtjes.
The post Wim Soutaer trapt

Lees meer »
Liefst 22 Ruiseleedse handelaars nemen deel aan eindejaarsactie met Unizo: massa aankoopbonnen te winnen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Liefst 22 Ruiseleedse handelaars nemen deel aan eindejaarsactie met Unizo: massa aankoopbonnen te winnen

Niet minder dan 22 Ruiseleedse handelaars zetten dit jaar in samenwerking met Unizo hun beste beentje voor tijdens een eindejaarsactie, die loopt van 1 tot en met 31 december. Ditmaal zijn er zoals vorig jaar geen wijnflessen te winnen, maar aankoopbonnen van 10 euro. Dankzij een kraslotje ziet een klant meteen of hij of zij iets gewonnen heeft.
The post

Lees meer »
Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro

De Brugse Buurtcheque viert in 2024 haar twintigjarig bestaan. Al twee decennia lang versterkt deze cheque de sociale cohesie in Brugse buurten. Dit door financiële, logistieke en praktische ondersteuning te bieden bij het organiseren van diverse buurtevenementen. Ter ere van dit jubileum kondigt de Stad enkele vernieuwingen van het reglement aan om de ondersteuning aan buurtcomités nog meer te verbeteren.<br

Lees meer »
Is de winst van Wilders een voorbode voor Vlaanderen?
De Standaard
De Standaard

Is de winst van Wilders een voorbode voor Vlaanderen?

Geert Wilders is de grote winnaar van de verkiezingen in Nederland. De radicaal-rechtse partij haalde liefst 37 zetels binnen en staat een straatlengte voor op alle andere partijen. Dat de overwinning zo groot was, was een totale verrassing. Hoe heeft Wilders dat klaargespeeld? Wordt hij nu ook premier? En is dit een voorbode voor onze verkiezingen in juni?

Lees meer »
Rockcafé The Crash heropent met geheel nieuw sanitair: “Volgend jaar volgt misschien de keuken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Rockcafé The Crash heropent met geheel nieuw sanitair: “Volgend jaar volgt misschien de keuken”

Het bekende rock- en metalcafé The Crash in de Langestraat opent vrijdag 1 december na een dikke maand sluiting opnieuw de deuren met een geheel nieuwe sanitair blok. “Ik denk er ook aan om volgend voorjaar de keuken te vernieuwen”, zegt uitbater Pieter Ver Eecke.
The post Rockcafé The Crash heropent met geheel nieuw sanitair: “Volgend jaar volgt misschien de

Lees meer »
Kan een oliebons het klimaat redden?
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kan een oliebons het klimaat redden?

Kun je een van grootste olieproducenten ter wereld zijn én vooroplopen in klimaatbeleid? De sultan die voorzitter is van de 28ste VN-klimaatconferentie in Dubai, balanceert op een slappe koord. Experts geven hem het voordeel van de twijfel.

Lees meer »