Krantenkoppen

Zoutleeuw pakt zelf afwatering van de Kleine Gete aan Koepoort aan om nieuwe wateroverlast te vermijden

Zoutleeuw gaat zelf de afwatering van de Kleine Gete aan Koepoort aanpakken, om overstromingen zoals in 2021 te vermijden. De Koepoort dateert van 1940 en was helemaal dichtgeslibd.

Meer krantenkoppen in België

Oekraïne en Rusland halen elkaars drones neer
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Oekraïne en Rusland halen elkaars drones neer

De Oekraïense luchtafweer heeft woensdagnacht 21 drones neergehaald van het Russische leger, zo meldt de luchtmacht van Kiev. Het ministerie van Defensie in Moskou van zijn kant zegt dat ook Kiev Russische regio’s met drones aanviel.

Lees meer »
Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak”

Vrijdag 1 december is het exact twintig jaar geleden dat de gemeentelijke kinderopvang De Buidel zijn deuren opende. Dat wordt vrijdag uiteraard gevierd samen met de begeleiders, de kinderen, hun ouders en het gemeentebestuur.
The post Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elf doden bij ongeval in Zuid-Afrikaanse mijn

In een Zuid-Afrikaanse mijn zijn maandag elf mensen om het leven gekomen bij een ongeval. Een lift is omlaag gevallen toen mijnwerkers op het einde van hun werkdag naar het oppervlak wilden gaan. Dat is dinsdag vernomen bij de uitbater van de mijn, Impala Platinum.

Lees meer »
RAPPORT. Elke dag ondernemen 25 Vlamingen een zelfmoordpoging, bij tieners is 70 procent een meisje
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RAPPORT. Elke dag ondernemen 25 Vlamingen een zelfmoordpoging, bij tieners is 70 procent een meisje

Elke dag ondernamen in 2022 25 Vlamingen een zelfmoordpoging – opvallend genoeg vooral jonge vrouwen. Van de tieners die jonger zijn dan 18 jaar en zichzelf van het leven willen beroven is zelfs 70 procent een meisje. Ondanks dat duizelingwekkende cijfer is het aantal suïcidepogingen de laatste twee decennia wel met een kwart gedaald. Hoe komt dat? En vooral: wat

Lees meer »
KIJK. Extreme vriestemperaturen leiden tot foute stokwissel, Zweedse langlaufer klaagt over “bevroren geslachtsdeel”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Extreme vriestemperaturen leiden tot foute stokwissel, Zweedse langlaufer klaagt over “bevroren geslachtsdeel”

De extreme vriestemperaturen hebben het voorbije weekend hun tol geëist tijdens het wintersporten in Kuusamo, in het noorden van Finland, waar een manche om de Wereldbeker in het cross-country plaatsvond. Bij de vrouwen kwam de Amerikaanse Jessie Diggins (32) al bloedend over de finish en ook bij de mannen zorgden de -19 graden Celsius voor bangelijke taferelen. De Duitse langlaufer

Lees meer »
Britse vrouw leeft al jaren in erbarmelijke omstandigheden: “Het huis was bedekt met een dikke, zwarte schimmel. Ik kon amper ademen”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Britse vrouw leeft al jaren in erbarmelijke omstandigheden: “Het huis was bedekt met een dikke, zwarte schimmel. Ik kon amper ademen”

Een gepensioneerde Britse vrouw die anoniem wenst te blijven en door de BBC ‘Mary’ wordt genoemd, woont al jaren in een zwaar beschimmelde bungalow. Een goede vriendin van de vrouw in kwestie kwam er pas onlangs achter dat ze in zo’n extreme situatie verkeert. Nadat ze een resem foto’s op sociale media deelde, hebben de inwoners van het dorpje Swindon

Lees meer »
Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Frankrijk wil windmolenpark op zee ruim verdubbelen

De Franse regering zal in 2025 een aanbesteding lanceren voor de bouw van nieuwe windmolenparken op zee. Die moeten in 2035 goed zijn voor 10 gigawatt (GW) capaciteit, zo heeft president Emmanuel Macron dinsdag aangekondigd. De capaciteit zal zo meer dan verdubbelen.

Lees meer »
Politie voert onderzoek naar BMW zonder nummerplaten die kort na inbraken rondreed in Houthulst
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Politie voert onderzoek naar BMW zonder nummerplaten die kort na inbraken rondreed in Houthulst

Politiezone Polder doet een oproep naar getuigen of mensen die meer info hebben over een zwarte BMW 5-serie die afgelopen weekend meermaals opgemerkt werd tussen Houthulst en Staden en zonder nummerplaten reed. Eerder vrijdag werd op drie plaatsen ingebroken in Houthulst.
The post Politie voert onderzoek naar BMW zonder nummerplaten die kort na inbraken rondreed in Houthulst appeared first on

Lees meer »
België opvallend kwetsbaar voor vergrijzingskost
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

België opvallend kwetsbaar voor vergrijzingskost

België is, meer dan de meeste andere geïndustrialiseerde landen, kwetsbaar voor de kosten die gepaard gaan met de vergrijzing. In een groep van achttien geïndustrialiseerde landen is enkel Italië nog kwetsbaarder voor die kost. Dat blijkt uit onderzoek dat de bank BNP Paribas Fortis uitvoerde, en dat aan bod kwam tijdens de macro-economische vooruitzichten voor 2024 die de bank voorstelde.

Lees meer »
Rockcafé The Crash heropent met geheel nieuw sanitair: “Volgend jaar volgt misschien de keuken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Rockcafé The Crash heropent met geheel nieuw sanitair: “Volgend jaar volgt misschien de keuken”

Het bekende rock- en metalcafé The Crash in de Langestraat opent vrijdag 1 december na een dikke maand sluiting opnieuw de deuren met een geheel nieuwe sanitair blok. “Ik denk er ook aan om volgend voorjaar de keuken te vernieuwen”, zegt uitbater Pieter Ver Eecke.
The post Rockcafé The Crash heropent met geheel nieuw sanitair: “Volgend jaar volgt misschien de

Lees meer »