Krantenkoppen

▶ Melissa Depraetere wordt ad-interimvoorzitter van Vooruit: volg live de persconferentie

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Hun brasserie stortte anderhalf jaar geleden in, nu trekken Tim en Lieven naar Spanje: “Plots werden de kaarten door elkaar geschud”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Hun brasserie stortte anderhalf jaar geleden in, nu trekken Tim en Lieven naar Spanje: “Plots werden de kaarten door elkaar geschud”

Tim Colman (44) en Lieven Detaellenaere (45), de voormalige uitbaters van de ingestorte brasserie ‘t Heerehuys in Sint-Niklaas, openen begin volgend jaar de deuren van hun nieuwe bed and breakfast nabij het Spaanse Malaga. Na een intense periode van achttien maanden besliste het duo om hun geliefkoosde zaak niet meer te heropenen.

Lees meer »
Lezers reageren op de Vlaamse klassenblindheid:  ‘Ik heb over veel dingen mordicus gezwegen, deels om niet als marginaal versleten te worden’
De Standaard
De Standaard

Lezers reageren op de Vlaamse klassenblindheid: ‘Ik heb over veel dingen mordicus gezwegen, deels om niet als marginaal versleten te worden’

Kersvers voorzitter van Vooruit Melissa Depraetere komt uit een arbeidersgezin en is daar fier op. Geen enkele lezer die reageerde op het blogstuk dat collega Inge Schelstraete daar vorige week over schreef, vindt dat België anno 2023 klassenblind is. Maar eentonig waren de reacties allerminst: het woord ‘klasse’ riep bij velen levendige, en niet altijd aangename, herinneringen op. Maar ook

Lees meer »
NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”

De vertragingsmanoeuvres om het Zweedse NAVO-lidmaatschap goed te keuren, beginnen de NAVO-leden op de zenuwen te werken. Uitstel kan zwaarwegende gevolgen hebben, meent de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna. “Het gaat hier om de sterkte en geloofwaardigheid van ons bondgenootschap”, zei Colonna dinsdag bij een NAVO-bijeenkomst in Brussel. “Er mag geen dag meer verloren gaan.”

Lees meer »
Dries Werbrouck keert tijdens cultuurwandelingen terug naar zijn roots in Izegem: “Ik acteer op de stek waar mijn pa vroeger werkte”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dries Werbrouck keert tijdens cultuurwandelingen terug naar zijn roots in Izegem: “Ik acteer op de stek waar mijn pa vroeger werkte”

Dries Werbrouck is als acteur voor de derde keer van de partij op de cultuurwandelingen. Hoewel hij al lang buiten de stadsgrenzen woont, heeft hij nog een band met de Pekkersstad. “En het mooie aan deze editie is voor mij persoonlijk dat ik een stukje breng op de site Strobbe, waar mijn vader 25 jaar werkte.”
The post Dries Werbrouck

Lees meer »
Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”

De Nederlandse PvdA’er Ronald Plasterk weet ook niet precies waarom PVV-leider Geert Wilders hem gevraagd heeft als verkenner op te treden. “Ik had het helemaal niet zien aankomen”, zei hij dinsdag, tijdens zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe rol. Wilders liet hem wel weten het “een interessante gedachte” te vinden als Plasterk het zou gaan doen, en dat hij niet

Lees meer »
Stad Izegem plant 1.000 bomen aan De Leest op Dag van de Natuur
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stad Izegem plant 1.000 bomen aan De Leest op Dag van de Natuur

De jaarlijkse Dag van de Natuur is ook in Izegem dé dag om de handen uit de mouwen te steken voor meer bos in eigen streek. “Op zondag 26 november planten we traditiegetrouw een geboorteboom en een nieuw stuk bos aan. Dit jaar gaat het om maar liefst 1.000 bomen op de vrijetijdssite, naast De Leest en het lokaal van

Lees meer »
Tien mensen geëvacueerd na gasophoping in kelder, straat in Woumen uur afgesloten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tien mensen geëvacueerd na gasophoping in kelder, straat in Woumen uur afgesloten

De drukke Woumenweg in Woumen bij Diksmuide was donderdag meer dan een uur afgesloten nadat er zich in een kelder gas had opgehoopt. Er werden door de hulpdiensten geen risico’s genomen. “Ook tien bewoners van de omliggende woningen werden geëvacueerd tot alles terug veilig was”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Ook een bakkerij moest even dicht.
The post Tien

Lees meer »
Leider Aalbeke ontvangt Otegem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leider Aalbeke ontvangt Otegem

In 3de provinciale C ontvangt leider Aalbeke komende zaterdag BV Otegem. Vorig seizoen wonnen de Blauwe Uilen met 2-1 van de Blauwvoeters, vierden de zege alsof de titel binnen was. Uiteindelijk bleef Aalbeke met lege handen achter, moest dit seizoen zijn huiswerk overmaken in derde provinciale. Ook in deze competitie zwaaien de jongens van Cedric
The post Leider Aalbeke ontvangt

Lees meer »
Minder kindjes geboren in Vlaanderen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Minder kindjes geboren in Vlaanderen

Na de eenmalige stijging van aantal geboortes in 2021, is het geboortecijfer in Vlaanderen vorig jaar opnieuw gedaald. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport over geboorten en bevallingen in Vlaanderen van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE). In 2022 werden 61.872 baby’s geboren.

Lees meer »
PORTRET. Van Steven Spielbergs oogappel tot “neerbuigende Disney-prinses”: dit is Rachel Zegler uit ‘Hunger Games’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Van Steven Spielbergs oogappel tot “neerbuigende Disney-prinses”: dit is Rachel Zegler uit ‘Hunger Games’

Ze won als jongste actrice ooit een Golden Globe voor haar prestatie in ‘West Side Story’, maar met enkele controversiële uitspraken over haar filmrollen torpedeerde Rachel Zegler (22) bijna eigenhandig haar opbloeiende carrière. Wie is dit aanstormend jong Hollywood-geweld – dat te zien is in de nieuwste ‘The Hunger Games’ en ‘Snow White’ – en van waar komt ze plots

Lees meer »
‘Dimitri De Tremmerie’ riskeert zware celstraf voor drugs- en wapenhandel: Brugse twintiger dealde onder naam louche televisiegaragist
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

‘Dimitri De Tremmerie’ riskeert zware celstraf voor drugs- en wapenhandel: Brugse twintiger dealde onder naam louche televisiegaragist

Liefst vier jaar lang bracht een 25-jarige Bruggeling op grote schaal cannabis aan de man, alvorens hij in november 2021 uiteindelijk werd opgepakt. Maarten D. verkocht de drugs via Snapchat onder de naam ‘DDT’, de louche garagist uit FC De Kampioenen. Ook voor wapens kon je bij de twintiger terecht. Nu riskeert hij 38 maanden cel.
The post ‘Dimitri De

Lees meer »
80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten

Tachtig Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten via de grensovergang in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib op X, het voormalig Twitter. “Onze teams staan klaar om hen te ontvangen en te helpen”, klinkt het.

Lees meer »
“Opnieuw verdwijnt het kindergeld in de zakken van de Vlaamse regering”: Groen vraagt zich af waar 317 miljoen euro naartoe is
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Opnieuw verdwijnt het kindergeld in de zakken van de Vlaamse regering”: Groen vraagt zich af waar 317 miljoen euro naartoe is

De Vlaamse regering houdt 317 miljoen euro, bestemd om het kindergeld te bekostigen, achter. Dat zegt Groen, die de begrotingstabellen heeft uitgeplozen. “In plaats van het aan de gezinnen te geven, blijft het geld bij de regering plakken”, zegt covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Waaraan wordt het dan wel uitgegeven? En tot hoeveel euro’s lopen gezinnen zo mis?

Lees meer »
Hasseltse sportleerkrachten met één voet buiten na kwetsende WhatsAppberichten: “De klokkenluider kan verder doodleuk lesgeven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Hasseltse sportleerkrachten met één voet buiten na kwetsende WhatsAppberichten: “De klokkenluider kan verder doodleuk lesgeven”

De leerkrachten op de Hasseltse sportschool die sinds april geschorst zijn nadat hun WhatsAppgroepje met beledigende taal over collega’s werd ontdekt, worden mogelijk ontslagen. Dat zegt hun advocate Jessie Baerts, die het opneemt voor zeven van de negen leerkrachten. De collega’s verschijnen in december voor de raad van bestuur, waarna een definitief besluit volgt. Waarom riskeren zij de hoogst mogelijke

Lees meer »