Krantenkoppen

10 geldvragen aan Johnny Smets: ‘In het vijfde middelbaar raakte ik geboeid door de lessen over economie’

02:00 Johnny Smets is general manager van de Belgische IT-dienstengroep Inetum-Realdolmen. ‘In alles wat ik doe, probeer ik het maximum te halen uit de middelen die ik inzet. Dat geldt ook voor mijn spaarce…

Meer krantenkoppen in België

Beste novembermaand voor autoverkoop sinds 2017
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Beste novembermaand voor autoverkoop sinds 2017

De verkoop van nieuwe personenwagens heeft zijn herstel voortgezet in november. Na elf maanden zijn er al meer auto’s ingeschreven dan in elk van de drie volledige jaren voordien (2020, 2021 en 2022), zo hebben de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en de federatie Febiac vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »
“Drie, vier of vijf” langdurig werklozen voerden verplichte gemeenschapsdienst uit, terwijl 37.000 Vlamingen in aanmerking komen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Drie, vier of vijf” langdurig werklozen voerden verplichte gemeenschapsdienst uit, terwijl 37.000 Vlamingen in aanmerking komen

De omstreden gemeenschapsdienst blijkt een flop. Slechts een ‘handvol’ langdurig werklozen moesten de laatste twee jaar zo’n werk uitvoeren. Die ‘handvol’ is héél letterlijk te nemen. “Ik weet niet of het er drie, vier of vijf zijn”, moest minister van Werk Jo Brouns (CD&V) toegeven. Nochtans komen er meer dan 37.000 Vlamingen in aanmerking. “Dit is schuldig verzuim van de

Lees meer »

Vzw’s in vizier van fiscus

01:00 De fiscus voert de controles op vzw’s op om te zien of ze voldoende belastingen betalen. Bovendien zien sommige vzw’s volgend jaar de patrimoniumtaks, die ze betalen op hun bezittingen, verdrievoudige…

Lees meer »
Waarom we toch kijken naar beelden die we eigenlijk niet willen zien, en we ons daar niet voor moeten schamen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Waarom we toch kijken naar beelden die we eigenlijk niet willen zien, en we ons daar niet voor moeten schamen

Opgelet: het volgende artikel bevat lugubere details. Getriggerd om verder te lezen? Dan ben je wellicht een van die mensen die het niet kunnen laten om te kijken naar dingen die ze eigenlijk liever niet zien, zoals een zwaar verkeersongeval, schokkende journaalbeelden of de ijzingwekkende blessure van AA-Gent-doelman Paul Nardi. Waarom doen zovelen dat? En wat zegt dat over hen?

Lees meer »
Federale regering bereikt akkoord met Engie
De Standaard
De Standaard

Federale regering bereikt akkoord met Engie

De top van de federale regering en Engie hebben een definitief akkoord bereikt over de levensduurverlenging van Doel 4 en Tihange 3 en een regeling voor de berging van het nucleaire afval. Het resultaat is een turf van 1.500 pagina’s.

Lees meer »
Brit kreeg varkensgriep: hoe kan dat? En is het besmettelijk? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt vijf vragen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Brit kreeg varkensgriep: hoe kan dat? En is het besmettelijk? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt vijf vragen

Voor het eerst heeft iemand in het Verenigd Koninkrijk varkensgriep opgelopen. Dat meldde het Britse gezondheidsagentschap begin deze week. De ziekte werd per toeval bij een routinecontrole gevonden. Is er een kans dat de aandoening zich verspreidt naar onze contreien? En valt zo’n varkensgriep te vergelijken met een gewone griep? Wij stelden de vijf belangrijkste vragen aan viroloog Marc Van

Lees meer »
Warmste Kerstmarkt in Jan Yperman Ziekenhuis
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Warmste Kerstmarkt in Jan Yperman Ziekenhuis

Op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 december is er in de inkomhal van het Jan Yperman Ziekenhuis de Warmste Kerstmarkt. Met de opbrengst steunt het ziekenhuis onder meer de dienst pediatrie die dringend nieuwe ‘sitters’ en babyspeeltjes nodig heeft. “De speeltjes voor onze allerkleinste patiëntjes zijn aan vervanging toe”, zegt kinderverzorgster An Devos.
The post Warmste Kerstmarkt in

Lees meer »
Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen

De kletsnatte periode ligt achter ons, nu is de winter echt in aantocht. Woensdag duikt het kwik volgens weerman Frank Deboosere voor het eerst onder nul. En met de energiecrisis in het achterhoofd, hebben we massaal de thermostaat lager gezet. Hoe vermijd je dan dat je zit te klappertanden in de zetel of achter je bureau? Simpelweg je warmste trui

Lees meer »
IncogGio dropt nieuwe clip: “Voorbode voor eerste album”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

IncogGio dropt nieuwe clip: “Voorbode voor eerste album”

Giovanni Carrière groeide een groot deel van zijn jeugd op in Oostende. Sinds een drietal jaar woont hij in Ieper. In het dagelijkse leven is hij vertegenwoordiger bij Holstra. Zijn vrije tijd gaat grotendeels naar zijn passie voor muziek. “Ik heb al sinds de kleuterklas affiniteit voor een podium”, vertelt Giovanni. “Op het einde van de lagere school begon ik

Lees meer »
Israëlische gijzelaar (85) confronteerde Hamasleider tijdens gevangenschap: “‘Ben je niet beschaamd?’, vroeg ik hem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israëlische gijzelaar (85) confronteerde Hamasleider tijdens gevangenschap: “‘Ben je niet beschaamd?’, vroeg ik hem”

De 85-jarige Yocheved Lifshitz, een van de eerste Israëlische gijzelaars die door Hamas werd vrijgelaten, heeft in een interview onthuld dat ze de leider van de terreurgroep Yahya Sinwar ontmoette tijdens haar gevangenschap in Gaza. Sterker nog: Lifshitz was niet bang om Sinwar te confronteren met zijn rol bij de verrassingsaanval van 7 oktober. “Ik vroeg hem of hij niet

Lees meer »
Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spin-off van ‘Suits’ speelt zich af in Los Angeles

De nieuwe spin-off van de Amerikaanse advocatenreeks ‘Suits’ gaat zich afspelen in Los Angeles. Dat heeft Beatrice Springborn, de baas van Universal International Studios, bekendgemaakt. Volgens haar zal de serie “dezelfde energie en knappe mensen hebben als het origineel”.

Lees meer »
Cédric Callewaert met twijfels aan de start van marathon in Valencia
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cédric Callewaert met twijfels aan de start van marathon in Valencia

Zondag is er in Valencia de marathon en Poelkapellenaar Cédric Callewaert wilde er initieel onder de 2 uur en 30 minuten lopen. Die doelstelling is nu van de baan, want een vervelende blessure gooit roet in het eten. “Het is met een bang hartje dat ik aan de start zal staan”, zegt de sportman.
The post Cédric Callewaert met twijfels

Lees meer »
Tientallen demonstranten bij protest in Amsterdam tegen Geert Wilders
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tientallen demonstranten bij protest in Amsterdam tegen Geert Wilders

Op de Dam in Amsterdam zijn tientallen demonstranten samengekomen om te protesteren tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten spreken onder de noemer ‘niet mijn premier’ naar eigen zeggen hun steun uit voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

Lees meer »
Jonge vrouw (20) die wildvreemd meisje (3) aanrandt in midden van H&M geeft pedofiele neiging toe: “Het gebeurde in een opwelling”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jonge vrouw (20) die wildvreemd meisje (3) aanrandt in midden van H&M geeft pedofiele neiging toe: “Het gebeurde in een opwelling”

De jonge vrouw die in een vol winkelcentrum een meisje van drie aanrandde, verklaarde zelf dat ze pedoseksuele neigingen heeft. En dat doet zelfs bij gerechtspsychiaters de wenkbrauwen fronsen. “Zelfs in de vakliteratuur is daar zeer weinig over geweten. Maar in deze zaak zijn vooral de plaats en het feit dat het om een wildvreemd kindje gaat zo opvallend”, klinkt

Lees meer »